Home | Αρχική | Tour de France Femmes avec Zwift
Tour de France Femmes Zwift

Tour de France Femmes avec Zwift

24 – 31 Ιουλίου 2022

Ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία της γυναικείας ποδηλασίας είναι εδώ!

Το Tour de France Femmes avec Zwift ξεκινά στο Παρίσι στις 24 Ιουλίου και για οκτώ ημέρες θα διατρέξει μερικές από τις πιο εμβληματικές διαδρομές της Γαλλίας. Τα ολοένα και πιο δύσκολα καθημερινά ετάπ θα φουντώνουν τη δράση του αγώνα και θα ανεβάζουν τους παλμούς ακόμη και τους δικούς μας που θα παρακολουθούμε από τον καναπέ ή πάνω στο προπονητήριό μας! Μην το χάσετε!

Ωστόσο, ο γυναικείος γύρος Γαλλίας δεν επιδιώκει να συγκριθεί με τον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών. Αντίθετα, θα διεξαχθεί σε οκτώ στάδια και θα καλύψει συνολικά 1.033,6 χλμ. Επιπλέον, φαίνεται πως το γυναικείο WorldTour δεν έχει ακόμη το αναγκαίο προσωπικό ή και τον ανάλογο αριθμό συμμετεχόντων για να αγωνιστούν οι ομάδες επί τρεις συνεχείς εβδομάδες.

 

Tour de France Femmes avec Zwift
Η διαδρομή

 

Εξάλλου όσο πιο σύντομος είναι ο αγώνας τόσο πιο συναρπαστικά και εκρηκτικά υπόσχονται να είναι τα καθημερινά ετάπ. Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή που περιλαμβάνει δύο μέρες στα βουνά, δύο μέρες με λόφους και ανηφοράκια και τέσσερις επίπεδες διαδρομές με μερικά διάσπαρτα κομμάτια gravel, για εναλλαγή.

Σε αντίθεση με την παράδοση στον Γύρο της Γαλλίας των ανδρών, το Tour de France Femmes ξεκινά στο Παρίσι με μια σύντομη και δυνατή διαδρομή 82 χιλιομέτρων. Μετά την αναχώρηση από τον Πύργο του Άιφελ, το ετάπ περιλαμβάνει δώδεκα γύρους της εμβληματικής πίστας των Ηλυσίων Πεδίων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ΚΟΜ (βασιλιά του σπριντ βουνού) – QOM στην περίπτωση αυτή, αφού εδώ μιλάμε για βασίλισσες – μετά από 62 χιλιόμετρα.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα στάδια του αγώνα.

 

Tour de France Femmes Zwift

 

Tour de France Femmes avec Zwift

Πέραν της καθαρά αγωνιστικής πλευράς του, το Tour de France Femmes avec Zwift ενθαρρύνει τον κόσμο να κυκλοφορεί με ποδήλατο. Στόχος του είναι να έχει θετικό αντίκτυπο εμπνέοντας όλους όσους μπορούν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους.

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες: το 60% των μετακινήσεων στη Γαλλία είναι μικρότερες από 5 χλμ, αλλά μόνο το 4% γίνονται με ποδήλατο!
Στο πλαίσιο των στόχων του, λοιπόν, το Tour δεσμεύεται σε ετήσια βάση να εξελίσσεται σε έναν ολοένα και περισσότερο οικολογικό οργανισμό. Δείτε εδώ τις παράλληλες δράσεις του προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα με τον γυναικείο Γύρο Γαλλίας που θα διεξαχθεί με σάρκα και οστά και πολύ ιδρώτα, στον εικονικό κόσμο του Zwift τρέχουν events που αν μη τι άλλο θα μπορούν να συγκριθούν και να μετρηθούν εξίσου σε σταγόνες ιδρώτα επίσης! Έτσι, το WatchTheFemmes πραγματοποιείται την τρίτη εβδομάδα της σειράς αγώνων Zwift Classics, μεταξύ 25 και 31 Ιουλίου, όπου μπορείτε να συναγωνιστείτε με φίλους από όλο τον κόσμο για να νιώσετε κι εσείς τον παλμό της γιορτής του Tour de France Femmes avec Zwift.

Ανοιχτή σε αθλητές όλων των επιπέδων, η σειρά αγώνων Zwift Classics σας επιτρέπει να εξερευνήσετε μερικές από τις καλύτερες διαδρομές σε επτά εμβληματικούς «κόσμους». Φτιάξτε, λοιπόν, την ομάδα σας και δηλώστε συμμετοχή στην Ανοιχτή Κατηγορία ή στους αγώνες Μόνο Γυναικών. Ό,τι κι αν διαλέξετε, θα βρεθείτε με εξαιρετική παρέα!
Ανακαλύψτε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Καλό μας υπόλοιπο καλοκαίρι, και φυσικά με πολύ ποδήλατο!

Δείτε επίσης

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

Syncros Bikepacking

Syncros Bikepacking για ατέλειωτη περιπέτεια

Περιπέτεια και οργάνωση Για όσους είναι σε αναζήτηση προϊόντων για bikepacking περιπέτειες, η Syncros προτείνει ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest