Home | ΝΕΑ | World Tour | Το πρώτο ετάπ του Philipsen για το 2022!
03/07/2023 - Tour de France 2023 - Etape 3 - Amorebieta-Etxano / Bayonne (187,4 km) - PHILIPSEN Jasper (ALPECIN-DECEUNINCK) - Vainqueur d’étape

Το πρώτο ετάπ του Philipsen για το 2022!

3ο ετάπ Γύρου Γαλλίας

Ο Jasper Philipsen είναι ο νικητής του 3ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας μέσα από ένα χαοτικό σπριντ στην Bayonne, μπροστά από τους Phil Bauhaus και Caleb Ewan

 

Photo Credits: A.S.O./Pauline Ballet

Είναι η τρίτη νίκη σε Γύρο Γαλλίας για τον 25χρονο Βέλγο αναβάτη και η πέμπτη νίκη συνολικά σε Γύρο Γαλλίας, για την ομάδα του, την Alpecin-Deceuninck. O Adam Yates παραμένει ντυμένος στα κίτρινα!

 

03/07/2023 – Tour de France 2023 – Etape 3 – Amorebieta-Etxano / Bayonne (187,4 km) –

 

Μια εκπληκτική εμφάνιση από τον Pichon

Το 3ο ετάπ ξεκίνησε με 174 αναβάτες και ο πρώτος που ανέλαβε δράση ήταν ο «βασιλιάς των βουνών» ο Neilson Powless (EF Education-EasyPost). Σχεδόν αμέσως τον ακολούθησε ο Laurent Pichon (Arkea-Samsic).
Ο Powless δεν έχασε την ευκαιρία να προσθέσει πόντους – ή αν θέλετε κόκκινα πουά στην φανέλα του – σε δύο σημεία, στο Trabakua (13.8 km) και στο Millol (37.8 km) και με αυτό τον τρόπο μάλλον εξασφάλισε πως θα συνεχίσει να την φορά τουλάχιστον ως το 5ο ετάπ, στα Πυρηναία.

 

 

03/07/2023 – Tour de France 2023 – Etape 3 – Amorebieta-Etxano / Bayonne (187,4 km) –

 

Ήταν όμως μετά το 112ο χιλιόμετρο, που ο Powless, βλέποντας πως είχε πετύχει τον στόχο του, άφησε τον Pichon να πάρει τα ηνία. Ο Pichon ήταν ο πρώτος αναβάτης που πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην Γαλλία, έχοντας αφήσει το πελοτόν πίσω του περίπου 2 λεπτά, σχεδόν 60 χλμ. πριν τον τερματισμό!
Ύστερα από… 156 χιλιόμετρα στην κεφαλή της κούρσας, ο Pichon «απορροφήθηκε» από το πελοτόν περίπου 37 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Οι ομάδες είχαν ήδη αρχίσει να ανεβάζουν τον ρυθμό με αποτέλεσμα ο Pichon, δικαιολογημένα, να μην μπορεί να διατηρήσει περισσότερο την πρώτη θέση.

 

03/07/2023 – Tour de France 2023 – Etape 3 – Amorebieta-Etxano / Bayonne (187,4 km) –

Οι σπριντέρ κάνουν παιχνίδι

Περίπου 20 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, το «κοντέρ» του Eurosport έδειχνε πως οι ταχύτητες έφταναν τα 60, 65, 70 χιλιόμετρα και μόνο στις στροφές – σε αυτούς τους ενοχλητικούς για τους αναβάτες (αλλά σωτήρια για τους οδηγούς αυτοκινήτων και τους απλούς ποδηλάτες) κυκλικούς κόμβους – έπεφταν στα φρενά και κατέβαιναν στα… 45 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο ρυθμός ήταν αληθινά καταιγιστικός και οι σπριντέρ πραγματικά έδωσαν ένα ρεσιτάλ ποδηλασίας με εκπληκτικούς σχηματισμούς τακτικής και όλα αυτά σε ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.
Πολλοί από τους διεκδικητές του ετάπ – από τον van Aert ως τον Cavendish, ακόμα και ο Sagan – έμειναν στις πρώτες γραμμές των «ξεκολλημένων» ως την τελική στροφή που οδηγούσε στον τερματισμό.

 

03/07/2023 – Tour de France 2023 – Etape 3 – Amorebieta-Etxano / Bayonne (187,4 km) – CAVENDISH Mark (ASTANA QAZAQSTAN TEAM)

Εκεί, σε μια εξαιρετική εμφάνιση η Intermarché-Circus-Wanty άνοιξε αριστοτεχνικά τον δρόμο για τον Biniam Girmay που ήθελε πολύ να κερδίσει το πρώτο του ετάπ σε Tour de France αλλά τελικά ήταν η εκπληκτική δουλειά του Mathieu van der Poel που επέτρεψε στον Jasper Philipsen να ξεκινήσει τον Γύρο του 2023, με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το 2023.

Ένας εντυπωσιακός τερματισμός, με υψηλές ταχύτητες, ρεσιτάλ οδήγησης από τους αναβάτες και πολλά, μα πολλά βατ στο δρόμο για πολύ ώρα!
Και δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από ετάπ του Γύρου Γαλλίας!

Πίσω από τους Philipsen, Bauhaus, Ewan, τερμάτισαν οι Jakobsen, W. van Aert και Mark Cavendish.

 

H χαρά του σπριντέρ

Όλα αυτά δεν ήταν παρά… ο πρόλογος για το 4ο ετάπ, μια σχεδόν φλατ διαδρομή 181,8 χιλιομέτρων από την Dax στη Nogaro.

Δείτε επίσης

H σύνθεση της Εθνικής μας για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η σύνθεση της Ελλάδας για τον Γύρο: Αρβανίτου-Γιαννούτσος-Δράκος-Ηλίας-Τζωρτζάκης-Vila, με αναπληρωματικούς Δούζα, Κορτσιδάκη και Ζέγκλη Ανακοινώθηκαν ...

3T Strada Italia

Η 3Τ παρουσιάζει το Strada Italia

Made in Italy! To 3T Strada Italia συμπληρώνει την «made in Italy» γκάμα της 3T, με ...

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Η επίσημη παρουσίαση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας Στο Μουσείο της Ακρόπολης η κεντρική Παρουσίαση του ΔΕΗ Διεθνούς ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest