Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Rival eTap AXS: H oλοκαίνουργια σειρά της SRAM κάνει τη διαφορά
Rival e Tap AXS

Rival eTap AXS: H oλοκαίνουργια σειρά της SRAM κάνει τη διαφορά

Shifts everything.

Η νέα σειρά της SRAM Rival eTap AXS έρχεται να ταράξει τα νερά προσφέροντας μια φρέσκια, απλή και πρακτική λύση

Η νέα σειρά της SRAM υπόσχεται μια εντελώς νέα εμπειρία στην ποδηλασία.
Η SRAM Rival eTap AXS προσφέρει όλη την τεχνολογία που χρειάζεται σήμερα ο χρήστης ποδηλάτου – ακριβείς, ασύρματες αλλαγές ταχυτήτων, δυνατότητα δυναμομέτρησης, συνδεσιμότητα AXS και αποτελεσματικά, υδραυλικά δισκόφρενα. Μια σειρά που χωρίς να είναι περίπλοκη κατασκευαστικά διαθέτει νέα, εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι μηχανικοί της SRAM και παρουσίασαν την SRAM Rival eTap AXS.

Μέσω της εφαρμογής AXS μπορείτε να σχεδιάσετε το προφίλ του ποδηλάτου σας, να παραμετροποιήσετε τις αλλαγές σας, να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας και να κάνετε όλες τις αναβαθμίσεις, κατευθείαν από την ευκολία του τηλεφώνου σας.

 

 

Εργονομική όσο ποτέ!

Ασύρματες αλλαγές, εξαιρετικά δισκόφρενα σε συνδυασμό με την επαναστατική λογική της eTap. Και μόνο αυτό θα ήταν αρκετό αλλά η SRAM το πήγε ακόμα παραπέρα και βελτιστοποίησε τον σχεδιασμό της μανέτας προκειμένου να ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη χεριών, για άνετο και αποτελεσματικό χειρισμό των φρένων απ’ όλα τα σημεία. Η τεχνολογία AXS σημαίνει ακριβώς αυτό – την πλήρη προσαρμοστικότητα σε κάθε μέγεθος και ανατομία χεριού.

 

 

Rival eTap AXS

Αλλαγές εντυπωσιακής ακρίβειας

Η λογική της είναι εξαιρετικά απλή: ένα κουμπί για να ανεβάζεις, ένα κουμπί για να κατεβάζεις!
Είναι εξοπλισμένη με 12 γρανάζια πίσω αλλά σε αρκετές επιλογές ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Οι κασέτες που προσφέρει είναι 10-30Τ και 10-36Τ ενώ είναι πλήρως συμβατή και με τις SRAM RED και Force 12sp κασέτες που προσφέρουν εύρος από 10-28Τ έως 10-36Τ. Η κασέτα XG-1250 ανήκει στη νέα σειρά X-Range που προσφέρει ακριβής, αθόρυβες αλλαγές τόσο με ποδήλατα road όσο και με gravel.
Για τον δισκοβραχίονα, υπάρχουν επιλογές σε 2x=48/35T, 46/33T, 2x wide spindle=43/30T και 1x wide spindle=38T, 40T, 42T

 

Rival eTap AXS

 

Στην πράξη, με δισκοβραχίονα 2x οι επιλογές ταχυτήτων είναι 23 (όχι 24) γιατί την επιλογή “μικρός δίσκος με μικρό γρανάζι” δεν την δέχεται προκειμένου να προστατεύει τη μετάδοση. Σε αυτή την περίπτωση αναβοσβήνει εναλλάξ το πράσινο και κόκκινο φως για να δείξει πως η σχέση δεν είναι αποδεκτή!
O δισκοβραχίονας είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο και εξαιρετικά όμορφος! Διατίθεται σε μήκη 160mm, 165mm, 170mm, 172.5mm και 175mm.
Η φαρδύτερη σχεδίαση των μπράτσων και των δίσκων, προσφέρει μεγαλύτερο κενό που δίνει τη δυνατότητα για χρήση με φαρδύτερα ελαστικά και δεν είναι τυχαίο πως τη σειρά θα δούμε σε αρκετά Gravel ποδήλατα.
Πρακτικά επιτρέπει την χρήση με ελαστικά έως και 700x45C (μόνο με τους δίσκους 43/30Τ)
Το βάρος του – αναλόγως των δίσκων – είναι από 822 έως 844 γραμμάρια, ενώ στον μονό δίσκο πέφτει στα 703 γραμμάρια.
Αντίστοιχα, η κασέτα XG-1250 είναι από 282 έως 338 γραμμάρια

 

Rival AXS Power Meter

Μέτρηση συνεχής, σε όλες τις προπονήσεις. Η ακρίβεια και η ποιότητα του υπέρκομψου Quark βατόμετρου που τοποθετείται στον δισκοβραχίονα, αποτελεί στάνταρ επιλογή στη νέα σειρά (η οποία διατίθεται όμως και χωρίς το βατόμετρο). Χάρη στη σχεδίασή του, το νέο βατόμετρο είναι συμβατό με τα περισσότερα ποδήλατα της αγοράς, προσθέτει ελάχιστο βάρος (περίπου 40 γραμμάρια) και μεταμορφώνει κάθε έξοδο με ποδήλατο σε προπόνηση!
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ξεπερνά τις 400 ώρες και χρησιμοποιεί απλές μπαταρίες λιθίου ΑΑΑ.

 

 

Rival eTap AXS

Νέος σχεδιασμός στα υδραυλικά δισκόφρενα

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στα φρένα, τα οποία έχουν εντελώς νέο σχεδιασμό για απόλυτο έλεγχο και ισχύ, όπου χρειάζεται και είναι τύπου flat mount.

Η Rival eTap AXS προσφέρει εξαιρετική διαχείριση της μπαταρίας – καθώς απαιτεί μόλις 60 λεπτά για πλήρη φόρτιση που διαρκεί για αρκετές εβδομάδας, είναι πλήρως αδιάβροχη και δοκιμασμένη να αντέχει σε σκληρή PRO χρήση ενώ παράλληλα δεν έχει υψηλές ανάγκες συντήρησης καθώς είναι απλή στο σχεδιασμό, χωρίς καλώδια και άλλα μέρη που συγκεντρώνουν λάσπη και υγρασία.

Ήδη οι εταιρείες έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τα μοντέλα του 2021 που θα είναι εξοπλισμένα με την Rival e Tap AXS η οποία φαίνεται πως φέρνει μια μικρή επανάσταση εξαιτίας του συνδυασμού απλότητας, αποτελεσματικότητας και ευελιξίας που προσφέρει – όλα απαντήσεις στις ανάγκες ενός σύγχρονου ποδηλάτη.

 

Δείτε επίσης

ΕΡΜΗΣ

Ο ΕΡΜΗΣ στο ΟΑΚΑ: Μια ευκαιρία για παιδιά κάθε ηλικίας

Για να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα της ποδηλασίας και να κάνουν σωστά τα πρώτα ...

Πάμε να ποδηλατήσουμε ένα γύρο την Αιτωλοακαρνανία;

Ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων Διαλέξτε ποιον από τους 3 γύρους θέλετε – 100, 200 ή 300χλμ ...

Shimano 105

Νέα Shimano 105: 12 ταχύτητες, μηχανική, μόνο με δισκόφρενα

H ολοκαίνουργια Shimano 105 είναι εδώ! Μια ανάσα ανακούφισης για τους φίλους των μηχανικών σειρών ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest