Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Red eTap AXS: Η νέα «12άρα» σειρά της SRAM 
etap axs

Red eTap AXS: Η νέα «12άρα» σειρά της SRAM 

Sram Red eTap AXS: Ασύρματη και μοντέρνα!

Η αμερικανική εταιρεία SRAM παρουσίασε επίσημα την ολοκαίνουργια σειρά δρόμου Red eTap AXS με ασύρματη τεχνολογία και 12 ταχύτητες. 

Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες τα τελευταία χρόνια στην ποδηλατική βιομηχανία με τα ποδήλατα δρόμου να έχουν δεχθεί σημαντικές αλλαγές. Ένα μοντέρνο ποδήλατο δρόμου οφείλει να έχει αεροδυναμική σχεδίαση, δισκόφρενα, ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων και πλέον δώδεκα ταχύτητες. 

Με τη δημιουργία της Red eTap AXS η SRAM γίνεται η δεύτερη εταιρεία, μετά την Campagnolo, που διαθέτει στην γκάμα της σειρά δρόμου με 12 ταχύτητες. Η ολοκαίνουργια σειρά Red eTap AXS παραμένει όμως η μοναδική που προσφέρει ασύρματες ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων και μετάδοση 1×12. Ταυτόχρονα, διαθέτει μία σειρά από νέες τεχνολογίες που την καθιστούν την πιο προηγμένη σειρά δρόμου της αγοράς αυτή τη στιγμή. 

etap axs

X-RANGE

Επαναπροσδιορίζοντας την κλιμάκωση στα εμπρόσθια και οπίσθια γρανάζια της μετάδοσης, η SRAM έχει μικρύνει τα κενά ανάμεσα στις ταχύτητες έτσι ώστε οι αλλαγές να γίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία. Κοινώς, ο αναβάτης μπορεί να βρει το ιδανικό βήμα σε κάθε περίπτωση πολύ πιο εύκολα.  

 

ORBIT

Η τεχνολογία ORBIT εφαρμόζεται στο οπίσθιο ντεραγιέ και ελέγχει την κίνησή του χρησιμοποιώντας ειδικό υγρό από σιλικόνη (silicone fluid) σαν μέρος ενός εξελιγμένου συστήματος απόσβεσης (damper system). Σε αντίθεση με ένα συμβατικό σύστημα συμπλέκτη (clutch), το οποίο ασκεί επιπλέον αντίσταση στο ελατήριο του ντεραγιέ, η τεχνολογία ORBIT διασφαλίζει ελαφρότερη λειτουργία στη μείωση του φαινομένου «chain chatter» (αναπήδηση της αλυσίδας). 

 

etap axs

FLAT TOP CHAIN

Πρωτοποριακή είναι και η σχεδίαση FLAT TOP, η οποία επιτρέπει στη 12άρα αλυσίδα να έχει μικρότερο φάρδος χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η ανθεκτικότητα. Ταυτόχρονα, το επιπλέον κενό εσωτερικά των «plates» επιτρέπει την ομαλότερη και πιο αθόρυβη λειτουργία, εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια για τον αναβάτη. 

 

etap axs app

AXS APP

Μέσα από τη νέα εφαρμογή της SRAM, AXS APP, ο αναβάτης μπορεί να διαμορφώσει τη λειτουργία της σειράς σύμφωνα με τις απαιτήσεις του και να πληροφορείται για την κατάσταση της μπαταρίας και των περιφερειακών εξαρτημάτων της σειράς. 

 

SRAM RED XG-1290 CASSETTE

Η νέα κασέτα είναι διαθέσιμη σε τρία πατήματα: 10-26t, 10-28t και 10-33t. Είναι συμβατή με XDR driver body και διαθέτει την τεχνολογία X-Dome για την εξοικονόμηση πολύτιμων γραμμαρίων. 

Η κλιμάκωση

10-26t: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 23, 26t 

10-28t: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 24, 28t 

10-33t: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 21, 24, 28, 33t

 

SRAM RED AXS CRANKSET

Ο δισκοβραχίονας κερδίζει τις εντυπώσεις κυρίως με τη direct mount σχεδίαση των δίσκων που στην έκδοση 2×12 αποτελούν ενιαίο κομμάτι. Τα μπράτσα κατασκευάζονται από υλικό carbon σε όλες τις εκδόσεις ενώ είναι δυνατή η επιλογή powermeter της Quarq. 

Οι επιλογές σε πάτημα 2×12

46/33t – 48/35t – 50/37t

Οι επιλογές σε πάτημα 1×12

40t – 36t – 48t – 50t

 

etap axs

SRAM CENTERLINE XR ROTOR

Ολοκαίνουργιας σχεδίασης είναι και οι δισκόπλακες που συμπληρώνουν τη σειρά Red eTap AXS. Σχεδιασμένες αποκλειστικά για χρήση δρόμου, διαθέτουν στρογγυλεμένες άκρες για να διευκολύνουν την τοποθέτηση των τροχών και να «υπακούουν» στους κανονισμούς της UCI.

 

etap axs

SRAM RED ETAP AXS HDR SHIFT-BRAKE SYSTEM

Οι λεβιεδομανέτες είναι το περιφερειακό εξάρτημα που έχει δεχθεί τις μικρότερες βελτιώσεις διατηρώντας την τεχνολογία και τη σχεδίαση της Red eTap – προσαρμοσμένες στη νέα πλατφόρμα SRAM AXS. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Αντιπρόσωπος: www.gatsoulis.gr

 

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest