Home | Αρχική | Η SEG Racing προπονείται στην πίστα Μεγάρων

Η SEG Racing προπονείται στην πίστα Μεγάρων

Προπόνηση ομαδικής χρονομέτρησης στα Μέγαρα

Το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων επέλεξε η SEG Racing Academy για την πρώτη της προπόνηση ομαδικής χρονομέτρησης για το 2016.

Φωτογραφίες: Πέτρος Γκότσης

Φυσικά η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία καθώς ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Αναστόπουλος, ήταν εκείνος που έπαιρνε τις αποφάσεις… Έτσι λοιπόν, η ομάδα συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στα Μέγαρα για μια μέρα που εξελίχτηκε καλύτερα και από τις καλύτερες προσδοκίες.

Μαζί με τον Βασίλη Αναστόπουλο, που είχε την ευθύνη της προπόνησης ήταν και ο Performance manager της ομάδας Michiel Elizen και ο Performance coach Peter Schep, ο οποίος προέρχεται από την πίστα και ηταν παγκόσμιος πρωταθλητής στους πόντους το 2006. Ο Peter Schep ήρθε ειδικά για τη συγκεκριμένη προπόνηση μια και είναι εκείνος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα αεροδυναμικά τεστ.

Η επαγγελματική ομάδα SEG Racing βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λουτράκι για το ετήσιο προπονητικό της camp. Το camp περιλαμβάνει διαφορετικά είδη προπόνησης αλλά και «team buidling» είτε με τη μορφή παράλληλων δράσεων είτε με τη μορφή συγκεκριμένων προγραμμάτων προπόνησης. Η ομάδα πρέπει να «δεθεί» και οι νέοι αθλητές να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Κι αυτό αποτελεί ένα από τα προβλήματα των επαγγελματικών ομάδων καθώς αποτελούνται από αθλητές διαφορετικών εθνικοτήτων οι οποίοι βρίσκονται μαζί μόνο στην περίοδο των αγώνων και συχνά δεν έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν ως ομάδα.

mbike-2935 mbike-2961

Στην πίστα των Μεγάρων
Η επιλογή του αυτοκινητοδρόμιου των Μεγάρων από τον Βασίλη Αναστόπουλο αποδείχτηκε σοφή και ταυτόχρονα απολαυστική για την ομάδα (αλλά και για τον Πέτρο Γκότση που είχε αναλάβει τη φωτογράφιση για το MBike). Εξαιρετική ποιότητα ασφάλτου, ησυχία, πλήρης απουσία αυτοκινήτων, σωστές κλίσεις στο δρόμο, επαγγελματικό περιβάλλον και όλα αυτά μια από τις πιο όμορφες ημέρες που έχουν ξημερώσει τον φετινό Ιανουάριο, με θερμοκρασία γύρω στους 18° και καθόλου αέρα. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;

Η ομάδα συγκεντρώθηκε νωρίς, με το φορτηγό να καταφθάνει με τα ποδήλατα χρονομέτρου και τον τεχνικό της Πάνο Θεοχάρη, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για την ομάδα καθώς είναι δίπλα της από την πρώτη χρονιά της στην Ελλάδα. Αφού έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στα ποδήλατα – ήταν η πρώτη φορά που κάποιοι από τους αθλητές θα τα χρησιμοποιούσαν για το 2016 και ακόμη δεν είχε καθοριστεί η ιδανική θέση οδήγησης για αρκετούς αναβάτες – η ομάδα παρατάχθηκε για την αναμνηστική φωτογραφία. Ο Πέτρος Γκότσης έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για το στήσιμο των αθλητών και το πρόγραμμα ξεκίνησε.

mbike-5623

Η πρόπονηση
Όλα ξεκίνησαν με μερικούς αναγνωριστικούς γύρους και την ομάδα να προσπαθεί να βρει το ρυθμό της. Η απουσία προηγούμενων κοινών προπονήσεων ήταν προφανής καθώς, σε συνδυασμό με το νέο περιβάλλον, οι αθλητές έδειχναν κάπως ξένοι μεταξύ τους.

Εδώ είναι που ξεκινά η δουλειά του προπονητή. Ο Βασίλης Αναστόπουλος τους συγκέντρωσε και ξεκίνησε τις οδηγίες, αφού πρώτα τους καθησύχασε λέγοντας «αν δεν είχαμε πράγματα να φτιάξουμε δεν θα χρειαζόταν να έρθουμε εδώ…» και ξεκίνησε πρώτα με τις γενικές συμβουλές και στη συνέχεια με τις ειδικές.

Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα ξεκινούσε – αυτή τη φορά χρονομετρημένους γύρους – και όλοι προσπαθούσαν να εφαρμόσουν τις πρώτες συμβουλές. Το αυτοκίνητο υποστήριξης ακολουθούσε, με τον Βασίλη Αναστόπουλο μέσα να παρακολουθεί την προπόνηση.

Και πάλι μικρό διάλειμμα για ανασύνταξη και παρατηρήσεις, συμβουλές, διαπιστώσεις και οι νεαροί αθλητές έδειχναν να απορροφούν κάθε κουβέντα του προπονητή τους. Παρών και ένας από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, ο οποίος άκουγε με προσοχή τις οδηγίες και κρατούσε χρόνους.

Νέα εκκίνηση και σιγά η σιγά η ομάδα άρχιζε να… δένει. Καλύτερες αλλαγές, πιο γρήγορες στροφές, πιο αποτελεσματική κίνηση στις ευθείες και, όσο περνούσε ο χρόνος, οι περιστροφές γίνονταν ομοιόμορφες, η συχνότητα, η επιλογή γραναζιών, μέχρι και η θέση οδήγησης, όλα γίνονταν πιο συγχρονισμένα.

Ταυτόχρονα ο χρόνος άρχισε να κατεβαίνει και η μέση ταχύτητα να ανεβαίνει… Όλοι έμοιαζαν πια ικανοποιημένοι, τα πρόσωπα χαλάρωναν και η προπόνηση κυλούσε ακριβώς σύμφωνα με το πρόγραμμα!

mbike-5616 mbike-5641 mbike-5648

Οι αριθμοί…
Η προπόνηση περιελάμβανε 4 φορές από 5 γύρους των 2.1km – δηλαδή συνολικά 4 φορές από 10.5km. Η μέση ωριαία της ομάδας ήταν από 44.5 – 46.7km με μέγιστη ταχύτητα τα 58km/ώρα. Ο ταχύτερος γύρος ήταν 2’34».

mbike-3054 mbike-5611 mbike-5703

 

Ο απολογισμός
Άλλη μια επιτυχημένη προπόνηση έφτασε στο τέλος της περίπου δύο ώρες αργότερα. Οι διαπιστώσεις γνώριμες: τίποτα δεν γίνεται χωρίς γνώση, αγάπη για δουλειά και σκληρή προσπάθεια. Χωρίς συγκεκριμένους στόχους και, φυσικά χωρίς επένδυση. Η SEG Racing τα διαθέτει όλα αυτά και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ήδη αθλητές της έχουν μεταπηδήσει σε ομάδες PRO Tour. Αθλητές που πέρασαν τη χρονιά τους να προπονούνται κάτω από την εμπειρία αλλά κυρίως με τη φροντίδα του Βασίλη Αναστόπουλου και την υποστήριξη της διοίκησης της ομάδας. Αθλητές που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δεκάδες διεθνείς και εθνικούς αγώνες και να αποκομίσουν σε τόσο νεαρή ηλικία – θυμίζουμε πως η ομάδα είναι Under 23 – πολύτιμες εμπειρίες. Εμπειρίες και γνώση που θα τους δώσουν την ευκαιρία να «παλέψουν» για μια θέση στο Pro Tour.

Το χαλάρωμα της ημέρας ήταν η επιστροφή – φυσικά με το ποδήλατο – από τα Μέγαρα στο Λουτράκι… Οι αθλητές της SEG Racing κατευθύνθηκαν στο Hotel Club Casino Loutraki όπου και μένει προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα της ημέρας και να τους ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης.

Η ολλανδική επαγγελματική ομάδα SEG Racing θα συνεχίσει να προπονείται στους δρόμους της Κορινθίας και της Αργολίδας ως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να επιστρέψει στα μέσα Φεβρουαρίου για το δεύτερο σκέλος της προπόνησης προετοιμασίας της.

Το MBike θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στη SEG Racing – όπως κάνει με όλες τις προσπάθειες εκείνες που προάγουν την ποδηλασία και αποτελούν ταυτόχρονα άξονα ανάπτυξης και της ελληνικής πραγματικότητας – και θα σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας και τη γεύση από λίγο… Pro Tour στην Ελλάδα!

 

Δείτε επίσης

Polar Grit X Pro

Ολοκαίνουργιο Polar Grit X Pro & Titan

Νέο προϊόν Με Polar Grit X Pro & Titan οι προπονήσεις σας περνάνε σε άλλη διάσταση! ...

Το ΔΕΗ e-bike Festival ταξιδεύει στην Κω

ΔΕΗ e-Bike Festival Το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, έρχεται στο νησί του ...

Χειμερινές αποδράσεις – με ποδήλατο και την Let’s Ferry

Με το ποδήλατο – φυσικά – και το χειμώνα Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest