Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | MTB | Scott Genius 27.5 Plus  730: Ο «μπουλούκος»

Scott Genius 27.5 Plus  730: Ο «μπουλούκος»

Πρώτη επαφή με τον «μπουλούκο» της Scott

Με ιδανικές συνθήκες στα μονοπάτια και ευνοικό άνεμο να μας σπρώχνει στους ανηφορικούς χωματόδρομους της Πάρνηθας είχαμε την πρώτη μας επαφή με το Scott Genius Plus που προστέθηκε στη γκάμα ΜΤΒ της Scott για το 2016.

 

Δοκιμάσαμε λοιπόν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ποδήλατα που έχουμε οδηγήσει τον τελευταίο καιρό και απαντάμε σε μερικά ερωτήματα που σίγουρα θα σας έρθουν στο μυαλό, πρίν την αναλυτική του παρουσίαση – γιατί εκεί θα σας λυθούν όλα!

Περιληπτικά, το μικρό Genius εξοπλίζεται με τροχούς 27.5 ιντσών και λάστιχα πάχους 3.00 . Οι αναρτήσεις είναι διαδρομής 150μμ μπροστά και πίσω και το πλαίσιο για το μοντέλο 730 αλουμινίου. Είναι με λίγα λόγια ένας αξιαγάπητος «μπουλούκος» που κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα υπόσχεται. Και τα κάνει καλά.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις ερωτήσεις που είμαστε βέβαιοι πως θέλετε να κάνετε:

Χρειάζεται να είμαι έμπειρος αναβάτης για να χειριστώ το Plus ελαστικό;
Κάθε άλλο! Σε μια σύντομη πρώτη επαφή με το Genius Plus παρατηρήθηκε τρομερή σταθερότητα στην πλειοψηφία των μονοπατιών. Ειδικά σε χαμηλότερες ταχύτητες στις οποίες κινείται ένας μη έμπειρος αναβάτης το Plus ελαστικό εμπνέει εμπιστοσύνη και χαράζει απροβλημάτιστα πορεία πάνω απο νεροφαγώματα,τρύπες,ρίζες και πέτρες. Ένα παραδοσιακό λάστιχο σε άπειρα χέρια θα γλιστρούσε ή θα περνούσε αρκετό κραδασμό για να τρομάξει τον οδηγό.

IMG_0233

Θα με κόβουν τα λάστιχα στην ανηφόρα;
Οι μόνες συνθήκες που το μεγάλο ελαστικό λόγω της επιφάνειας επαφής θα δυσκολέψει κάποιον είναι η λάσπη. Σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια κυλάει απροβλημάτιστα και σκαρφαλώνει σταθερά σαν ένα κανονικό ποδήλατο! Η μεγάλη επαφή και οι  μικρές πιέσεις στα λάστιχα δίνουν απίστευτο grip στα τεχνικά ανηφορικά και δε θα σπινιάρει πραγματικά  ΟΣΟ και αν το προσπαθήσεις.

Ποιά η διαφορά του Plus με τα παραδοσιακά λάστιχα στην κύλιση;
Το Plus ελαστικό πέρνάει μια ελάχιστα διαφορετική αίσθηση όταν τσουλάμε κατηφορικό μονοπάτι. Η ορμή του μεγαλύτερου ελαστικού στην περιστροφη απαιτεί περισσότερο πλάγιασμα στη στροφή οταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. Δεν προβληματίζει καθόλου στην οδήγηση απλά δεν έχει την απόλυτη ευελιξία που έχουν τα παραδοσιακά λάστιχα. Προτιμάει να ‘ρολλάρει’ ευθεία!

Αν μπορείς να χειριστείς άψογα ένα ποδήλατο με λάστιχο 2.3 θα μπορείς να χειριστείς και το Plus. Αν δεν είσαι ο τύπος του οδηγού που θα κάνει bunnyhop σε κάθε πέτρα και ρίζα με το μεγάλο λάστιχο θα βρείς την υγειά σου! 

Σφιχτά τεχνικά μονοπάτια είναι παράδεισος για το Genius Plus και τολμώ να πώ οτι θα έβαζα και τη μάνα μου να τσουλήσει με αυτό που δεν έχει ιδέα απο χώμα!

Σε ποιον απευθύνεται η κατηγορία Plus?
Δε μπορεί κανείς να αρνηθεί την ύπαρξη των fat και plus ελαστικών στη σκηνή του ΜΤΒ. Κοιτάζοντας τα σαφή πλεονεκτήματα της κατηγορίας θα το συστήσω ανεπιφύλακτα σε όποιον κάνει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία βουνού και θέλει να νιώθει ασφάλεια πάνω στο ποδήλατο ΠΧ η  γυναίκα σου (στην πεθερά θα πάρουμε 29’’). Το κράτημα η ασφάλεια στην κύλιση και το γεγονός οτι απλά καβαλάει οτι βρεθεί στο περασμά του το κάνει τον καλύτερο φίλο που θα μπορεί να έχει ο αρχάριος στις πρώτες του εξορμήσεις σε μονοπάτια. Αν πάλι είσαι έμπειρος οδηγός πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις μια μέρα στο βουνό μαζί του και να καταλάβεις τι δυνατότητες έχει !

Περισσότερα στο αναλυτικό τεστ που θα το εχουμε «ζήσει» περισσότερο! Τώρα, παίρνω τον «μπουλούκο» και βγαίνω για ποδήλατο!

Δείτε επίσης

Ο Egan Bernal εκτός Γύρου Γαλλίας στο 17ο ετάπ

Εγκαταλείπει τις ελπίδες της για διάκριση η Team INEOS Grenadiers Ο 23χρονος αναβάτης της INEOS ...

Bike Citizens: «Play and Bike to Work»

Οι Bike Citizens (ή η ποδηλατική πλατφόρμα Bike Citizens) εγκαινιάζουν μια νέα ψηφιακή εκστρατεία με τίτλο "Play and Bike to Work". Ημερομηνία εκκίνησης: 31 Αυγούστου 2020

Το ΚΠIΣΝ γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest