Home | ΑΓΟΡΑ | MTB | Η SCOTT παρουσίασε το νέο Genius του 2018

Η SCOTT παρουσίασε το νέο Genius του 2018

Ριζική ανανέωση!

Με ολοκαίνουργιο πλαίσιο και ακόμα πιο ψηλά στάνταρτ απόδοσης το νέο SCOTT Genius είναι καλύτερο από ποτέ!

Φωτό: Markus Greber/SCOTT

Το μοντέλο Genius κατέχει για πολλά χρόνια ξεχωριστή θέση στην γκάμα των mountain bikes της SCOTT.
Όντας πάντα το αποτέλεσμα της εστίασης στους σημαντικούς τομείς της καινοτομίας, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού, το Genius εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε ένα μοντέρνο trail bike, ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη οδήγηση στο βουνό.

Βασικό μέλημα των σχεδιαστών της SCOTT ήταν η μείωση του βάρους. Το βάρος του νέου Genius, μαζί με το αμορτισέρ και το σχετικό hardware, ανέρχεται μόλις στα 2249γρ., νούμερο που τοποθετεί τον πήχη πολύ ψηλά στην κατηγορία των trail bikes με διαδρομή 150mm.

Εκτός όμως από το βάρος, σημαντική αλλαγή που προσθέτει στην ευχρηστία είναι η νέα, πρωτόγνωρη για την κατηγορία, σχεδίαση που επιτρέπει την αλλαγή τροχών από 27.5’’ σε 29’’ μόνο με τη διαφορετική τοποθέτηση του οπίσθιου αμορτισέρ.
Αρκεί μόνο η ανάποδη τοποθέτηση των αποστατών πάνω στους οποίους βιδώνει ο άξονας που υποστηρίζει και συνδέει το αμορτισέρ με το link και αυτόματα το ποδήλατο είναι έτοιμο να υποδεχθεί διαφορετικής διάστασης τροχούς. Η διαφορετική τοποθέτηση του αμορτισέρ διατηρεί το ίδιο ύψος μεσαίας τριβής ώστε τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Genius να είναι όμοια και με τις δύο διαστάσεις τροχών.

Με τους 27.5’’ τροχούς ο αναβάτης μπορεί να οδηγήσει το νέο Genius με ελαστικά φάρδους από 2.5’’, 2.6’’ έως 2.8’’. Με τους 29’’ τροχούς, όλα τα ελαστικά φάρδους από 2.4’’ έως 2.6’’ θα δουλέψουν μια χαρά.

Γεωμετρικά, το νέο Genius έχει γίνει πιο slack (65.6 μοίρες head angle), με μεγαλύτερο reach, κοντύτερα chainstays (436mm) και πιο κάθετη γωνία στο seat tube (75.3 μοίρες) συγκρινόμενο με τον προκάτοχό του.
Αυτές οι αλλαγές προσδίδουν στο Genius μεγαλύτερη σταθερότητα στις καταβάσεις, διατηρώντας την ικανότητά του να μπορεί να «σκαρφαλώνει» γρήγορα τα βουνά.

Στις ανηφόρες προσθέτει πολλά και το μοχλικό που «μιμείται» σε λειτουργία αυτό του Spark. H ειδική σχεδίαση Trunnion Mount ενισχύει την ακαμψία, καθώς οι δυνάμεις που αναπτύσσονται από το αμορτισέρ οδηγούνται στην ενισχυμένη περιοχή της μεσαίας τριβής με αποτέλεσμα την καλύτερη μεταφορά της παραγόμενης δύναμης του αναβάτη κατά το πεταλάρισμα.

Αίσθηση προκαλεί και το νέο ενιαίο κόκπιτ της Syncros με την ονομασία HIXON iC, το οποίο κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας carbon με μία επαναστατική μέθοδο με αποτέλεσμα το βάρος του να ανέρχεται μόλις στα 290γρ.!

Το νέο Scott Genius θα είναι διαθέσιμο στις εξής εκδόσεις για το 2018: 700 Ultimate, 700/900 Tuned, 710, 720/920, 730/930, 740/940 και 750.
Τιμές: αναμένονται
Αντιπρόσωπος: ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ., www.scott-sports.com

 

Δείτε επίσης

πωλήσεις ποδηλάτων

H Ευρωπαϊκή βιομηχανία ποδηλάτου προβλέπει εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις

Τεράστια ανάπτυξη στις πωλήσεις συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων Με πωλήσεις ποδηλάτων που αναμένεται να ξεπεράσουν ...

Αθλητής με σύνδρομο Down ολοκληρώνει Ironman και γράφει ιστορία!

Ο 21 ετών τριαθλητής, είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, με σύνδρομο Down που ολοκληρώνει ...

covid 19 και ποδήλατο

Ποδήλατο στις μέρες της πανδημίας: Μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Μπορεί ο Covid 19 να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ποδήλατο στις σύγχρονες πόλεις; ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest