Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Shanren Rover 2: Η λάμψη!

Shanren Rover 2: Η λάμψη!

Ένα μπροστινό φωτάκι για να βλέπεις

Το Rover 2 είναι το καλύτερο εμπρόσθιο φωτάκι που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, σε αυτή την κατηγορία τιμής – ίσως και γενικά!

 

Η Shanren είναι μια κινέζικη εταιρεία – ποια δεν είναι; – που παρουσιάζει μερικά ιδαιίτερα ενδιαφέροντα προϊόντα: εμπρόσθιο φωτάκι, οπίσθιο φωτάκι, GPS, Παλμογράφο για να αναφέρουμε μερικά. Όλα χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, αρκετές ευκολίες που θα αγαπήσει όποιος λατρεύει τα gadget και, όπως αποδείχτηκε, πολύ ουσία!

Περιμένοντας το Rover II για δοκιμή, περιμέναμε ένα καλό, ποιοτικό εμπρόσθιο φωτάκι αλλά τίποτα παραπάνω. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά ποιοτικά και έχοντας ως προσωπικό μου φωτάκι ένα πανέμορφο και λετουργικό Knog Cobber 330 (από τα πιο ισχυρά μοντέλα της εταιρείας) περίμενα πως θα είναι ισχυρό διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του αλλά τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για το σοκ που θα ακολουθούσε μόλις θα πατούσα το κουμπί ενεργοποίησης.

 

Το Unboxing

Το Rover II έρχεται σε μια όμορφη, μαύρη συσκευασία που θυμίζει αρκετά προϊόντα της Apple. Ανοίγει εύκολα και μέσα περιέχει το φωτάκι, το καλώδιο φόρτισης USB – ποιοτικό και με επαρκές μήκος – και βάση για τοποθέτηση στο τιμόνι. Επίσης, οδηγίες χρήσης στα Αγγλικά.

Το πρώτο πράγμα που προσέχεις μόλις ανοίξεις τη συσκευασία είναι η ποιότητα κατασκευής. Το Rover 2 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή στρατιωτικής ποιότητας, σου δίνει την απόλυτη αίσθηση ποιότητας και το βάρος του είναι 140 γραμμάρια. Ασφαλίζει με 6 βίδες και είναι αδιάβροχο κατά πρότυπο ΙΡ65.
Στο πίσω μέρος είναι η επαφή για το καλώδιο φόρτισης ενώ μπροστά εντυπωσιάζουν τα δύο ευμεγέθη LED και οι καθρέφτες που τα περιβάλλουν.

Η διαδικασία πλήρους φόρτισης διαρκεί περίπου 2.5 ώρες.

 

Rover 2

Στο επάνω μέρος υπάρχει μία μικρή οθόνη OLED που διαθέτει 3 λειτουργίες: στην πρώτη δείχνει την ημερομηνία, στη δεύτερη έχει ρολόι και πληροφορίες για το επίπεδο της μπαταρίας και στην τρίτη έχει… πυξίδα!

Έχει επίσης δύο κουμπάκια, το ένα με την ένδειξη MODE και το άλλο είναι το… μαγικό κουμπί ενεργοποίησης.

Εκτός από τη βάση τοποθέτησης στο τιμόνι που διατίθεται στη συσκευασία, υπάρχει και μία ακόμη που τοποθετεί το Rove 2 στο κέντρο του τιμονιού και λίγο πιο μπροστά για ακόμη καλύτερη απόδοση. Στοιχίζει περίπου 10 ευρώ και την παραγγέλνετε χωριστά.

 

 

Το σοκ

Και έρχεται η ώρα που ολοκληρώνεται η φόρτιση και πατάς το μαγικό κουμπάκι του ΟΝ.
Πρώτη φορά το πάτησα απόγευμα, στο σπίτι, με όλα τα φώτα ανοιχτά. Σε ένα δωμάτιο διαστάσεων περίπου 4×10. Και έμεινα με ανοιχτό το στόμα…
Το Rover 2, σε απόσταση 6 μέτρων από τον τοίχο (που ήταν ήδη καλά φωτισμένος) με τη δέσμη του καλύπτει όλο τον τοίχο και κάνει το απόγευμα… μέρα.
Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο εντυπωσιακό φωτάκι ποδηλάτου. Σίγουρα θα υπάρχει αλλά απλώς εγώ δεν έχω δει, σε αυτές τις διαστάσεις και σίγουρα σε αυτή την τιμή!

Σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού, το Rover 2 είναι ο πιο δυνατός φακός που έχετε φανταστεί και στο δρόμο… εκεί έχει πλάκα!
Τα 800 lumen που δίνει ο κατασκευαστής είναι απολύτως πραγματικά. Κάνεις ποδήλατο και σε βλέπουν από απόσταση περίπου 50 μέτρα ενώ εσύ βλέπεις το δρόμο με εκπληκτική λεπτομέρεια. Η δέσμη είναι τόσο ευρεία – καλύπτει 135° – ώστε έχεις ένα εντυπωσιακό πεδίο και το μόνο που σε απασχολεί είναι μήπως στραβώνεις τους οδηγούς απέναντι.

Υπάρχουν 4 επίπεδα φωτισμού: Ultra, High, Standard και Flash.
Η αλήθεια είναι πως το “σοκ” το παθαίνεις στο Ultra ενώ και τα υπόλοιπα είναι φωτεινά αλλά όχι κάτι που δεν βρίσκεις σε ένα ποιοτικό φως ποδηλάτου.

 

 

Η διάρκεια

Προφανώς το πρώτο που αναρωτηθήκαμε είναι και πόσο διαρκεί αυτή η απόλυτη ευτυχία, γιατί όπως είναι γνωστό τίποτα δεν κρατάει για πάντα…

Στη λειτουργία Ultra, στη 1 ώρα και 15 λεπτά αρχίζει να προειδοποιεί πως είναι στα όριά του και στη 1 ώρα και 30 λεπτά σβήνει – ο κατασκευαστής δίνει διάρκεια 80’.
Στη λειτουργία High, μπορεί να σας συνοδεύσει για 2 ώρες και 30 λεπτά – ο κατασκευαστής δίνει 120’ μόνο.
Τις άλλες δύο δεν τις δοκιμάσαμε αλλά ο κατασκευαστής δίνει 240’ στο Standard που, κρίνοντας από τις δύο προηγούμενες, μάλλον θα είναι αρκετά περισσότερα.

Rover 2

Να το πάρω;

Να το παραγγείλετε τώρα. Σήμερα.
Με τιμή που στο eshop της εταιρείας είναι στα 62 ευρώ (74.99 δολάρια) με την βάση και στα 70 ευρώ (84.99 δολάρια) με την βάση επέκτασης, δεν υπάρχει – διαπιστωμένο – φωτάκι που να φωτίζει έτσι. Ούτε γι’ αστείο. Το αγαπημένο μου Knog των 100 ευρώ είναι σαν κεράκι δίπλα του…
Ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση ενός έτους αλλά για το θέμα της αξιοπιστίας δεν έχουμε άποψη καθώς το χρησιμοποιώ μόλις για μία εβδομάδα.
Αλλά η ποιότητα κατασκευής και το γεγονός ότι προσφέρει εγγύηση μάλλον φανερώνουν πως δεν θα σας εγκαταλείψει γρήγορα.

Το γεγονός είναι πως, στα 62 ευρώ (75 δολάρια), τέτοιο φως σαν το Rover 2 δεν υπάρχει. Ή τουλάχιστον δεν ξέρω εγώ να υπάρχει κι αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη θα χαρώ να μου το πει για να το παρουσιάσουμε!

Δείτε επίσης

Το Scott Spark RC αποκτά… Flight Attendant

Ίσως το πιο γρήγορο ποδήλατο XC στον πλανήτη, αποκτά πλέον την ανάρτηση Flight Attendant της ...

Velo-city 2024: Η Γάνδη φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, στον κόσμο

  Καθώς οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις παρουσιάσεις τους, η πόλη της Γάνδης μεταμορφώνεται με ταχείς ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest