Home | Αρχική | Pirelli P Zero Velo 25c: «σίγουρη» επιλογή!
Pirelli p zero velo

Pirelli P Zero Velo 25c: «σίγουρη» επιλογή!

Εξαιρετική αποδοση σε όλους τους τομείς!

Δοκιμάζουμε τα ελαστικά Pirelli P Zero Velo 25c, την «high-end» πρόταση της ιταλικής εταιρείας στα ελαστικού δρόμου clincher.

Η κορυφαία ιταλική εταιρεία έκανε το «come back» στην ποδηλασία δρόμου με μία πληρέστατη γκάμα ελαστικών για όλες τις χρήσεις. Η γκάμα διαθέτει πέντε μοντέλα, εκ των οποίων το μοντέλο P Zero Velo αποτελεί την «high end» πρόταση της Pirelli, στα ελαστικά clincher υψηλής απόδοσης.

Πρόσφατα δοκιμάσαμε δύο μοντέλα της γκάμας, τα «χειμερινά» P Zero Velo 4S και τα tubeless Cinturato Velo με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Οι πολύ θετικές εντυπώσεις γέννησαν υψηλές προσδοκίες για την απόδοση των ελαστικών P Zero Velo 25c.

pirelli p zero velo

Σχεδιασμένα για υψηλή απόδοση   

Τα ελαστικά P Zero Velo έχουν σχεδιαστεί από την Pirelli με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της πρόσφυσης και της αντίστασης κύλισης. Χαρακτηριστικά που μαζί με το βάρος επηρεάζουν στο μέγιστο την απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια της οδηγικής εμπειρίας.

pirelli p zero velo

Το κάθε ελαστικό ζυγίζει μόλις 210γρ. στη διάσταση 25c. Νούμερο που το καθιστά από τα ελαφρύτερα clincher της κατηγορίας.

SmartNet Silica

Για την κατασκευή των ελαστικών P Zero Velo η ιταλική εταιρεία έχει αναπτύξει ένα καινούργιο – κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – υλικό με την ονομασία SmartNet Silica.

To υλικό SmartNet έχει αναπτυχθεί στο κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας Bicocca της μιλανέζικης εταιρείας και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της, η σύνθεση του υλικού αποτελείται από περισσότερα από δεκαεπτά στοιχεία!

Η παραγωγή του υλικού SmartNet Silica πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Pirelli στη Ρουμανία και στη συνέχεια μεταφέρεται στο εργοστάσιο της Hutchinson στη Γαλλία για την παραγωγή των ελαστικών P Zero Velo.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής

Η «Made in France» κατασκευή χαρίζει στα P Zero Velo εξαιρετική ποιότητα. Χαρακτηριστικό είναι το πόσο κυκλικά παραμένουν τα ελαστικά κατά την περιστροφή τους, χωρίς να χάνουν χιλιοστό αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω.

pirelli p zero velo

Με χαρακτηριστική ευκολία γίνεται και η τοποθέτησή τους επάνω στα στεφάνια των τροχών. Τα δοκιμάσαμε σε στεφάνια ENVE 3.4 SES DISC με το φάρδος των ελαστικών να μετατρέπεται από 25 χιλιοστά σε 30!

Για την προστασία κατά της διάτρησης έχει τοποθετηθεί κάτω από το πέλμα των ελαστικών μία πανάλαφρη επίστρωση-ζώνη από ίνες αραμιδίου (aramid fiber belt), η οποία διατηρεί υψηλή ελαστικότητα ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά η συνολική απόδοση (αντίσταση κύλισης – απορροφητικότητα).

Στον δρόμο 

Η πρώτη αίσθηση που αποκομίζεις οδηγώντας τα P Zero Velo είναι το ποσό μαλακό είναι το πέλμα τους. Τα ελαστικά συμπεριφέρονται υποδειγματικά στον τομέα της απορροφητικότητας και της ποιότητας κύλισης. Οι κραδασμοί από το οδόστρωμα φιλτράρονται εξαιρετικά και η πρόσφυση «φλερτάρει» με την κορυφή της κατηγορίας. Το κράτημα στις στροφές προσδίδει σιγουριά και ασφάλεια ώστε να κυνηγήσεις τα όριά σου. Στα ίδια υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η απόδοση στο φρενάρισμα. Υψηλή πρόσφυση που δε θα σε προδώσει ποτέ!  

pirelli p zero velo

Στον τομέα της αντίστασης κύλισης, τα Pirelli P Zero Velo δεν είναι τα πιο γρήγορα ελαστικά της κατηγορίας. Συγκρίνοντάς τα με τα γρηγορότερα ελαστικά clincher που έχουμε δοκιμάσει – τα Michelin Power Competition – είναι ελαφρώς πιο αργά στο ρολάρισμα, σε πολύ μικρό βαθμό όμως που μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο όταν ρολάρεις σε high end τροχούς και έχεις «ψαχτεί» πολύ με τις κατάλληλες πιέσεις αέρα για τα κιλά σου. Η αισθητά εντονότερη όμως απορροφητικότητα όπως και το ελαφρώς καλύτερο κράτημα των ελαστικών της Pirelli θα εκτιμηθούν περισσότερο στο 90% των περιπτώσεων. 

Στον τομέα της διάτρησης το πολύ μαλακό πέλμα δεν θα πρέπει να «φοβίσει» καθώς η ειδική ζώνη «aramid fiber belt» παρέχει υψηλή προστασία. Δεν είχαμε κανένα «απρόοπτο» σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών (+1000χλμ.).

Συμπέρασμα
Τα ελαστικά Pirelli P Zero Velo 25c αποτελούν «σίγουρη» επιλογή. Παρέχουν υψηλή οδηγική ποιότητα, με την απορροφητικότητα και το κράτημα να χτυπούν κορυφή. Δεν παρουσιάζουν κανένα μειονέκτημα και συνοδεύονται από υψηλή ποιότητα και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή αγοράς. Bellissima!
Αντιπρόσωπος: Bikeformance.gr – τηλ.: 21 8218 9414
Τιμή: 43€ (το τεμάχιο)

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

Με ποδήλατο στην ιστορία και την τέχνη

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρους πολιτισμού Κάτι αλλάζει στην Αθήνα καθώς, με το πρόγραμμα «Με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest