Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | Δοκιμάζουμε τα Pearl Izumi P.R.O Leader
Pearl Izumi P.R.O Leader

Δοκιμάζουμε τα Pearl Izumi P.R.O Leader

Υποψήφιος ηγέτης απο την Pearl Izumi!

Από τα πρώτα χρόνια του ξεκινήματός της – όταν ένας πατέρας σχεδίασε και κατασκεύασε μια ποδηλατική στολή για να υποστηρίξει το πάθος του παιδιού του – η Pearl Izumi πίεζε συνεχώς τα όρια για την εξέλιξη των προϊόντων της.

Τα παπούτσια Pearl Izumi P.R.O Leader αποτελούν έμβλημα στην πολύχρονη ιστορία της και μία από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς στα αγωνιστικά παπούτσια δρόμου.

Τα παπούτσια Pearl Izumi P.R.O Leader διακρίνονται αρχικά για την επαναστατική σχεδίαση του επάνω μέρους τους. Μόλις στα 9 χιλιοστά, το επάνω μέρος του παπουτσιού – με την ονομασία second skin – είναι το πιο λεπτό της αγοράς, προσθέτοντας στη μείωση του βάρους, χωρίς όμως αρνητικό αντίκτυπο στην άνεση. Μιλώντας για βάρος, τα παπούτσια ζυγίζουν 272γρ. το ένα στο μέγεθος 44 (ζυγισμένα από εμάς).

PowerWeb

Η γλώσσα του παπουτσιού κατασκευάζεται από συνθετικό δέρμα και χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίαση PowerWeb, στηρίζει εξαιρετικά το μετατάρσιο χωρίς να ασκεί ενοχλητική πίεση. Ακόμα και σε πολύ δυνατό πεταλάρισμα ή σε επιθετικό ορθοπέταλο, η γλώσσα PowerWeb δεν επιτρέπει στο πόδι να μετακινηθεί προς τα επάνω στα τραβήγματα (ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται στα περισσότερα παπούτσια της αγοράς), διατηρώντας σε συνεχόμενη επαφή το πέλμα με τον πάτο του παπουτσιού για τη μέγιστη μεταφορά της δύναμης. Πραγματικά, η απόδοση του Pearl Izumi P.R.O Leader σε αυτό τον τομέα είναι ασύγκριτη.

Μικρορυθμιστής Boa

Το δέσιμο του παπουτσιού γίνεται με ένα μικρο-ρυθμιστή Boa, που είναι τοποθετημένος επάνω στη γλώσσα, και ένα αυτοκόλλητο λουράκι τοποθετημένο χαμηλά στο ύψος της αρχής των δακτύλων. Αυτή η σχεδίαση διανέμει ομοιόμορφα την πίεση, ενώ προσθέτει και στη χρηστικότητα. Χαρακτηριστική είναι η ευκολία με την οποία αφαιρείς το παπούτσι από το πόδι σου με μία μόνο κίνηση. Αρκεί ένα τράβηγμα του μικρο-ρυθμιστή Boa προς τα επάνω και το παπούτσι ελευθερώνεται τελείως.

Το μοναδικό μειονέκτημα του ρυθμιστή είναι πως περιστρέφεται μόνο δεξιόστροφα – για να σφίγγει – και σε περίπτωση που θες να χαλαρώσεις λίγο το δέσιμο του παπουτσιού εν κινήσει, πρέπει να τραβήξεις τον ρυθμιστή προς τα επάνω – χάνοντας την αρχική ρύθμιση – για να ελευθερωθεί η πίεση από το πόδι σου και να τον ξαναπατήσεις προς τα μέσα για να ξαναρυθμίσεις το δέσιμο πιο χαλαρά.

Pearl Izumi

Εκτός από άνετο, σταθερό και ελαφρύ, ένα παπούτσι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να είναι και πολύ άκαμπτο για να μην υπάρχουν απώλειες στη μεταφορά της δύναμης. Και σε αυτό τον τομέα, η Pearl Izumi δεν έχει κάνει εκπτώσεις.

Octane 1:1 Power Plate

Η σόλα του παπουτσιού, Octane 1:1 Power Plate, κατασκευάζεται από υλικό carbon uni-directional. Συγκριτικά με το carbon wave, το uni-directional δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να τοποθετήσουν στρατηγικά τις ίνες έτσι ώστε τα φορτία να κατανέμονται κατά μήκος του άξονά τους, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ακαμψίας. Επίσης, αυτή η σχεδίαση επιτρέπει και τη χρήση λιγότερου υλικού για τη μείωση του συνολικού βάρους.

Εκτός αυτού, η πολύ λεπτή σχεδίαση της σόλας – με το πάχος της να ανέρχεται μόλις στα 7 χιλιοστά – μειώνει το stack height, τοποθετώντας το πόδι πιο κοντά στον άξονα του πεταλιού. Σε κάθε περίπτωση, τα υψηλά επίπεδα ακαμψίας της σόλας γίνονται άμεσα αντιληπτά. Ακόμα και σε πολύ δυνατά σπριντ – πάνω από 1200 watts – δε νιώθεις το παραμικρό φλεξάρισμα, ενώ και η φτέρνα του ποδιού σου παραμένει σταθερά στη θέση της. Στην περίπτωση μου, αν υπήρχε κάτι που με ενόχλησε – στις πρώτες κυρίως δοκιμές – ήταν η πολύ στενή εφαρμογή του παπουτσιού στο οπίσθιο μέρος και η πίεση που ασκούσε στον αχίλλειο τένοντα.

Mου αρέσει
* Η εξαιρετικά σταθερή και αποδοτική εφαρμογή τους
* Τα υψηλά επίπεδα ακαμψίας της uni-directional carbon σόλας

Δεν μου αρέσει
* Η σχετικά στενή εφαρμογή των παπουτσιών στην περιοχή του αχίλλειου τένοντα

Συμπέρασμα
Βάσει κόστους, τα παπούτσια Pearl Izumi P.R.O Leader τοποθετούνται σε μία κατηγορία όπου τόσο ο ανταγωνισμός, όσο και οι απαιτήσεις των αγοραστών, κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Παρόλα αυτά, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν χάρη στην εξαιρετικά σταθερή και αποδοτική εφαρμογή που τους προσδίδει η πρωτοποριακή σχεδίαση Power Web, στην υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και στην ιδιαίτερη σχεδίασή τους.


Τιμή: 310€
Αντιπρόσωπος: Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ, τηλ.: 2610-993045 •  www.bikesworld.gr

Δείτε επίσης

Alba SOLO

Alba Solo: Doesn’t make you faster… αλλά είναι πανέμορφα

H ALBA Optics συνδυάζει το vintage με την υψηλή τεχνολογία H Alba Optics είναι μια ...

POLAR M460 OHR

POLAR M460 OHR

Ένα ποδηλατικό κομπιούτερ με GPS από την Polar Το Polar M460 με πομπό οπτικής καρδιακής ...

Love at first… spray!

High Performance Waterless Wash από την Muc-Off Υπάρχουν μερικά προϊόντα που απλώς τα ερωτεύεσαι. Και ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest