Ο Ιταλός και ο Ισπανός μιλούν για τη συμμετοχή τους στο Giro
Στις 6 Μαϊου ξεκινά το Giro d’ Italia 2016 και τα προγνωστικά ήδη έχουν φουντώσει… Οι Nibali και Valverde, δύο από τους διεκδικητές του φετινού Giro, δίνουν τη δική τους άποψη για τον αγώνα.
Έχουν πολλές φορές “κοντραριστεί” σε άλλους μεγάλους γύρους αλλά ποτέ στο Giro. Ο Alejandro Valverde θα παλέψει φέτος για μια νίκη στο Giro d’ Italia 2016, έναν αγώνα τον οποίο ο Vincenzo Nibali έχει αγωνιστεί ήδη για 5 φορές, κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης το 2013.
Πώς νιώθεις που συμμετέχεις στο Giro d’ Italia, δυο χρόνια μετά τη νίκη σου;
Vincenzo Nibali: Θα είναι συγκινητικό γιατί οι θαυμαστές μου με περιμένουν. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω για τη νίκη. Η διαδρομή φέτος είναι συναρπαστική και ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά μου, θα προσπαθήσω να πάω όσο καλύτερα γίνεται!
Πώς αισθάνεσαι Alejandro γι’ αυτή την πρώτη σου συμμετοχή στο Giro;
Alejandro Valverde: Είμαι ενθουσιασμένος και αποφασισμένος για μια καλή εμφάνιση. Είναι ένας υπέροχος αγώνας και θέλω να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο!
Ποιους βλέπεις ως τους κύριους αντιπάλους σου φέτος, Vincenzo;
Vincenzo Nibali: Υπάρχουν αρκετοί διεκδικητές του αγώνα και μερικά “outsiders”. Καταρχάς σκέφτομαι τον Esteban Chavez, έναν πολύ δυνατό νεαρό αναβάτη και φυσικά τον Valverde, έναν επίσης δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Και υπάρχουν αρκετοί ακόμα για να προσέχω…
Κι εσύ Alejandro;
Alejandro Valverde: Βλέπω πολλούς αντιπάλους. Ο Nibali σίγουρα θα είναι ο πιο δύσκολος να κερδίσω αλλά πρέπει να αναφέρω επίσης τους Dimoulin, Chaves και Uran. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη που είναι δυνατοί και δύσκολοι αντίπαλοι. Είμαστε εδώ έτοιμοι για έναν πολύ σκληρό αγώνα.
Πιστεύεις πως θα μπορούσες να κερδίσεις για δεύτερη φορά ένα Giro;
Vincenzo Nibali: Δεν ξέρω ακόμη αλλά δε θ’ αργήσω να το ανακαλύψω… Το φετινό Giro θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και σε κάθε γύρο, ζεις μέρα τη μέρα, μελετώντας τη διαδρομή και τα χαρακτηριστικά του. Το να κερδίσω για δεύτερη φορά δε θα είναι καθόλου εύκολο αλλά η εμπειρία που έχω αποκομίσει από την πρώτη μου νίκη αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα.
Το Giro d’ Italia είναι παραδοσιακά ένας αγώνας που ευνοεί τους Ισπανούς αναβάτες – κανείς δε θα ξεχάσει τις νίκες των Indurain και Contador. Το θεωρείς αυτό ένα επιπλέον κίνητρο;
Alejandro Valverde: Και κάτι παραπάνω! Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος για τις επιδόσεις των Ισπανών αθλητών στο Giro. Προσωπικά μου αρέσει ιδιαιτέρως ο αγώνας και αγαπώ την Ιταλία, γι’ αυτό και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για μένα και την ομάδα μου.
Έχεις κάποιο μήνυμα να στείλεις στους οπαδούς σου και τους οπαδούς του Giro;
Alejandro Valverde: Θα ήθελα να τους στείλω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου! Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος να βρίσκομαι στο Giro, κοντά τους!
Κι ένα μήνυμα από τον Nibali για τους θαυμαστές του;
Vincenzo Nibali: Ελπίζω να καταφέρω να σας κάνω να διασκεδάσετε! Ακολουθήστε τον Giro d’ Ital ia γιατί είναι ο πιο αγαπημένος κι ο πιο όμορφος αγώνας στον κόσμο! Σας περιμένω! Και μια προτροπή: Κάντε όλους τους δρόμους του Giro ροζ!