Home | ΑΓΟΡΑ | GRAVEL | Μerida SILEX: Κατάλληλο για κάθε δρόμο και κάθε διαδρομή
SILEX

Μerida SILEX: Κατάλληλο για κάθε δρόμο και κάθε διαδρομή

Το ολοκαίνουργιο, ανανεωμένο gravel της Merida είναι εδώ!

Aπό την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, το 2018, το Merida SILEX απέκτησε πολλούς φίλους χάρη στην ευελιξία και την εκπληκτική του απόδοση σε μια ευρεία γκάμα διαφορετικών εδαφών και αναγκών.
Ήταν τόσο μεγάλη η ευελιξία που προσέφερε στους αναβάτες, που έγινε γρήγορα ένας από τους βασικούς πυλώνες της γκάμας της Μerida

 

Παρά την μεγάλη επιτυχία, ύστερα από 5 χρόνια, ήρθε πια η στιγμή για μια ολική ανανέωση και την εμφάνιση της νέας έκδοσης της σειράς SILEX, σε πλαίσια από carbon και αλουμίνιο και με τη δυνατότητα να δέχονται ακόμη πιο φαρδιά ελαστικά ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες του gravel.

 

SILEX

Όλοι οι δρόμοι είναι κατάλληλοι για το SILEX

Συνήθως σκέφτεται κάποιος τι ποδήλατο να πάρει αναλόγως των δρόμων και της διαδρομής που θα ακολουθήσει. Road για την άσφαλτο, MTB για το χώμα. Όχι πιά!
Για το Merida SILEX δεν υπάρχουν περιορισμοί. Όλοι οι δρόμοι είναι κατάλληλοι…

Πίσω στα 2018, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν αρκετοί εκείνοι που αναρωτήθηκαν “για ποιον είναι αυτό το ποδήλατο;” Ποιος είναι ο χρήστης και για ποιες διαδρομές προορίζεται.

Μετά από την πρώτη επαφή όμως, ήταν εύκολο να εντυπωσιαστεί κάποιος από την άνεση και την ευελιξία που προσέφερε, χωρίς περιορισμούς στην ταχύτητα.
Ένα ποδήλατο που είχε τη δυνατότητα να κινείται με την ίδια άνεση σε άσφαλτο και χώμα και να προσφέρει στον αναβάτη του την επιλογή του να ποδηλατεί σε όλα τα εδάφη.

 

 

SILEX
Το είδος του εδάφους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για το SILEX

Μεγαλύτερο «clearance» για φαρδύτερα ελαστικά

Το νέο SILEX διατηρεί την ευελιξία του προκατόχου του αλλά τώρα διαθέτει τη δυνατότητα να δεχτεί ελαστικά έως και 700×45 mm, που βελτιώνουν την άνεση και το καθιστούν κατάλληλο να κινηθεί σε ακόμα πιο “δύσκολα” εδάφη. Η επίσης βελτιωμένη γεωμετρία αυξάνει τη σταθερότητα, ειδικά όταν το ποδήλατο είναι φορτωμένο ή κινείται σε σκληροτράχηλο έδαφος. Πιο κοντό “headtube” σε συνδυασμό με πιο μακρύ πιρούνι, εξασφαλίζει τη γνώριμη, άνετη θέση οδήγησης του συγκεκριμένου μοντέλου.

 

 

Παράλληλα, τόσο στην πιο οικονομική έκδοση αλουμινίου όσο και στην έκδοση carbon, συναντάμε εσωτερική καλωδίωση που όχι μόνο βελτιώνει την εικόνα αλλά και προστατεύει τα καλώδια. Όλες οι εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν δισκοβραχίον 1Χ ή 2Χ και να δεχτούν φτερά, ενώ η αλουμινένια έκδοση δέχεται και βάσεις για τσάντες.

Αλλαγή έχει γίνει επίσης και στους ρότορες που τώρα χρησιμοποιούνται εκείνοι των 180mm, εμπρός πίσω, για καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου όταν είναι πλήρως φορτωμένο. Στην έκδοση carbon βρίσκουμε και την τεχνολογία Disc Cooler που απορροφά τη θερμότητα, για σταθερή απόδοση στο φρενάρισμα.

Aνάλογα με την έκδοση θα το βρείτε με ηλεκτρονική σειρά, έτοιμο να δεχτεί ηλεκτρονική σειρά αλλά και πτυσσόμενο παλουκόσελο όταν οι συνθήκες το απαιτούν, σε εκδόσεις με SRAM AXS ή Shimano GRX αλλά και μια πιο εισαγωγική εκδοχή με Shimano Sora.

 

 

SILEX

Έτοιμο για ταξίδια

Στη νέα γκάμα της Merida, η σειρά Scultura Endurance GR είναι αυτή που έχει… επιφορτιστεί με το ρόλο της αγωνιστικής χρήσης, οπότε η σειρά SILEX είναι σχεδιασμένη για ατέλειωτες περιπέτειες και μεγάλα ταξίδια. Γι’ αυτό άλλωστε και διαθέτει αρκετά σημεία τοποθέτησης αξεσουάρ στο πιρούνι και το πλαίσιο – 6 συνολικά – ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα τοποθέτησης δυναμό στον εμπρόσθιο τροχό και πάλι μέσω εσωτερικής καλωδίωσης.

Με όλες τις παραπάνω αλλαγές το SILEX είναι έτοιμο για όποιο είδος περιπέτειας, ταξιδιού, bike packing ή μικτής διαδρομής του ζητήσετε και είναι σίγουρα μία από τις επιλογές που πρέπει να εξετάσετε αν είστε σε αναζήτηση ενός ποιοτικού Gravel.

 

 

Ένα ποδήλατο που δεν θα σας απογοητεύσει είτε το θέλετε για καθημερινή χρήση, μικρά ή μεγάλα ταξίδια σε κάθε είδος εδάφους και ποιότητας ασφάλτου, για χρήση σε άσφαλτο με δυνατότητα κίνησης στο χώμα – εδώ επιλέξτε ελαστικά έως 32 – 35mm – ή με δυνατότητα χρήσης ακόμα και σε απαιτητικές χωμάτινες διαδρομές όπου, με τα 45άρια ελαστικά θα κινηθεί άνετα ακόμα και φορτωμένο.

Μια θαυμάσια επιλογή.

Δείτε επίσης

Giro

Ο Georg Steinhauser νικητής στο 17ο ετάπ του Giro

O Pogacar αυξάνει τη διαφορά του στη Γενική Κατάταξη του Giro Τρίτος στο Livigno πίσω ...

Pirelli Santini

Pirelli Sport Club collection

H Santini Cycling παρουσιάζει μια σειρά ρούχων, σε περιορισμένο αριθμό, για να τιμήσει το πάθος ...

Γιώργος Μπούκλας

Γιώργος Μπούγλας: Κάθε αγώνας είναι και μια νέα εμπειρία

Συνέντευξη Με τον Γιώργο Μπούγλα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο πριν το τελευταίο ετάπ ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest