Home | ΝΕΑ | World Tour | Marcel Kittel και Katusha-Alpecin τερμάτισαν τη συνεργασία
marcel kittel

Marcel Kittel και Katusha-Alpecin τερμάτισαν τη συνεργασία

Ο Marcel Kittel αποχωρεί από το World Tour…

Ο γερμανός σπρίντερ, Marcel Kittel, αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Katusha-Alpecin, με σκοπό να αποχωρίσει για ένα διάστημα από την ενεργό δράση.

Ο Kittel είχε ενταχθεί στο ρόστερ της ρωσικής ομάδας το 2018, με μεγάλες προσδοκίες, όμως η αδυναμία του να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με θέματα αυτοπεποίθησης και προβλήματα υγείας, δημιούργησαν θέματα στο εσωτερικό της ομάδας.

Το συμβόλαιο του Kittel έληγε κανονικά στο τέλος της σεζόν, όμως ήδη ο Γερμανός είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς ενώ είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του στους αγώνες Tour of Yorkshire και Tour of California, επίλεξε μία μέρα πριν τη διεξαγωγή τους να μη συμμετάσχει.

marcel kittel

Η λύση της συνεργασίας έγινε από κοινού με τον τερματισμό του συμβολαίου να έχει άμεση ισχύ, όπως δήλωσε ο Marcel Kittel στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «στην απαίτησή μου, οι άνθρωποι της ομάδας ανταποκρίθηκαν με κατανόηση και συμφωνήσαμε από κοινού την άμεση λήξη της συνεργασίας μας», συμπληρώνοντας:

«Ήταν για μένα μία μακρά διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπου έθεσα πολλές ερωτήσεις για το πώς και πού θέλω να πάω ως άτομο και αθλητής και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για μένα. Λατρεύω την ποδηλασία και το πάθος μου για αυτό το όμορφο άθλημα δεν έχει φύγει ποτέ, αλλά γνωρίζω επίσης τι χρειάζεται από μένα και τι πρέπει να κάνω για να είμαι επιτυχημένος. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τα δυνατά και αδύναμα σημεία του και ότι είναι μία συνεχιζόμενη διαδικασία αντιμετώπισής τους μέσα σε μία ομάδα που είναι ισχυρή και επιτυχημένη».

«Τους τελευταίους δύο μήνες είχα την αίσθηση ότι είμαι εξαντλημένος, αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να προπονηθώ και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα και να αφιερώσω χρόνο για τον εαυτό μου, να σκεφτώ τους στόχους μου και να οργανώσω ένα σχέδιο για το μέλλον μου». 

marcel kittel

Φυσικά, ο Kittel δεν παρέλειψε, στις δηλώσεις του, να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομάδας για την υποστήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό του, σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους: «Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξή της, ειδικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της ομάδας. Από το βάθος της καρδιάς μου μπορώ να πω ότι είναι οι καλύτεροι και οι πιο αφοσιωμένοι εργαζόμενοι που έχω δει ποτέ. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να τροφοδοτήσω το πάθος τους με περισσότερες νίκες και αποτελέσματα… Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς και τους συνεργάτες που συνεχίζουν να πιστεύουν στην ομάδα με την υποστήριξη και τις γνώσεις τους».

Κλείνοντας, ο Kittel δήλωσε πως η καριέρα του σαν ποδηλάτης δεν σταματάει εδώ και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το τι πρόκειται να έρθει. Θα ήθελα να οδηγήσω και να αγωνιστώ πάλι στο μέλλον και πρέπει να καταρτίσω ένα σχέδιο για να μπορέσω να επιτύχω αυτόν τον στόχο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου και την αποδέχομαι».

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest