Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | CITY-TREKKING | Kona Big Dew: Τα κάνει όλα!
Kona Big Dew

Kona Big Dew: Τα κάνει όλα!

Ένα ποδήλατο καθημερινής χρήσης για τα… Σαββατοκύριακα!

Η σειρά Dew της Kona αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες και επιτυχημένες σειρές ποδηλάτων, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το Kona Big Dew δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

 

Το Kona Big Dew είναι ένα διασκεδαστικό, απολαυστικό ποδήλατο. Με αυτή την εισαγωγή θα μπορούσαμε απλώς να κλείσουμε το άρθρο και πρακτικά να ξέρετε ήδη το «τέλος».
Όμως, το Kona Big Dew αποτελεί ένα ποδήλατο στο οποίο αξίζει να αναφερθεί κάποιος εκτενέστερα.

 

Ποδήλατο από… σπίτι

Το ότι η Kona είναι από τις αγαπημένες μας εταιρείες εδώ στο MBike είναι γνωστό. Μας αρέσει η ουσιαστική προσέγγιση μιας εταιρείας, της οποίας οι δοκιμαστές των προϊόντων είναι και οι brand managers τους. Μιας εταιρείας φιλικής, ουσιαστικής και κυρίως, αμιγώς ποδηλατικής. Η Kona δεν «αγχώνεται» να αποδείξει πως φτιάχνει το πιο ελαφρύ, το πιο γρήγορο, το πιο ακριβό, το πιο εξωτικό ποδήλατο στον πλανήτη. Οι σχεδιαστές της είναι πολύ απασχολημένοι για εντυπωσιασμούς, ακριβώς επειδή… κάνουν ποδήλατο.

Και γι’ αυτό όλα της τα ποδήλατα είναι «ποδηλατικά» προσανατολισμένα.

 

H οικογένεια Dew

Η σειρά Dew έχει ως τώρα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα της Kona. Ποδήλατα πρακτικά, οικονομικά, φτιαγμένα για καθημερινή και σκληρή χρήση.

Ποδήλατα κυρίως αστικής μετακίνησης και αναψυχής που όμως, τακτικά, δείχνουν και έναν πιο… έξω καρδιά χαρακτήρα. Ένα από αυτά είναι και το Kona Big Dew.

Kona big dew
To rigid πιρούνι απορροφά τις ανωμαλίες και ταυτόχρονα προσφέρει άμεση απόκριση

 

Kona Big Dew

Το ποδήλατο διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου 6061, πιρούνι χωρίς ανάρτηση, δισκόφρενα Shimano Alivio, μετάδοση Shimano Acera/Alivio και τα απολαυστικά ελαστικά 700x47c Road Cruiser K-Guard της Schwalbe.

Τα υπόλοιπα περιφερειακά του έχουν επίσης το λογότυπο της Kona και είναι όλα εξαιρετικά λειτουργικά, με κορυφαία τη σέλα του που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο…

Το ποδήλατο διαθέτει αναμονές για φτερά και σχάρα προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο του, τόσο ως μέσου αστικής μετακίνησης όσο και ως ποδηλάτου για εκδρομές και αναζητήσεις.

Η θέση οδήγησης είναι μάλλον ξεκούραστη, σαφώς πιο επιθετική από εκείνη ενός ποδηλάτου πόλης ή city trekking αλλά πιο άνετη από εκείνη ενός MTB.

Πρόκειται για ένα ποδήλατο φτιαγμένο κυρίως για άσφαλτο, για καθημερινή μετακίνηση αλλά και μεγάλες βόλτες και εκδρομές που όχι μόνο δεν θα προβληματίσει σε μια χωμάτινη διαδρομή αλλά θα αποδειχτεί και διασκεδαστικό. Τα σχεδόν 50άρια ελαστικά του πάνε παντού και «καταπίνουν» όλες τις ανωμαλίες του εδάφους, μοιάζοντας ιδανικά για μεγάλες αποστάσεις.

Είναι ταυτόχρονα αρκετά γρήγορα και συντελούν σημαντικά στη γενικότερη εικόνα του ποδηλάτου.

 

Στο δρόμο…

Στις αστικές μετακινήσεις προσφέρει όλα όσα θα περίμενε κάποιος από ένα καθαρόαιμο Dew, όντας όμως πιο ξεκούραστο χάρη στα φαρδύτερα ελαστικά του. Τα φρένα είναι εξαιρετικά και το ίδιο και η «ταπεινή» αλλά απροβλημάτιστη σειρά Alivio της Shimano.

Στην άσφαλτο, ακόμα και στην κακή ελληνική άσφαλτο, το ποδήλατο κινείται άνετα και γρήγορα. Όσο το πιέζεις ακούει και ανταποκρίνεται θετικά. Είναι ξεκούραστο και σταθερό ενώ στις μεγαλύτερες βόλτες μας – διαδρομές των περίπου 100 χιλιομέτρων – μας βοήθησε να διατηρήσουμε με άνεση μέση ωριαία άνω των 20 χλμ./ώρα. Αυτό είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό που το καθιστά ένα ποδήλατο καθημερινής μετακίνησης κατάλληλο για ελαφριές προπονήσεις!

Κι εκεί που είσαι στην παραλία και απολαμβάνεις τη βόλτα-προπόνησή σου, αν το θελήσεις μπαίνεις και σε μια χωμάτινη διαδρομή και αλλάζεις παραστάσεις. Έτσι, χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Σε όλες τις περιστάσεις το Kona Big Dew είναι προβλέψιμο και ευχάριστο. Ένα ποδήλατο ασφαλές για το νέο χρήστη και ταυτόχρονα αρκετά σβέλτο για τον πιο προχωρημένο.

 

Kona big dew
Η σειρά Alivio της Shimano συνδυάζει απλότητα, χρηστικότητα και αξιοπιστία!

 

Για ποιον είναι;

Το Kona Big Dew είναι ένα από εκείνα τα ποδήλατα που κάνουν πολλά και ζητούν λίγα.

  • Είναι κατάλληλο για γρήγορη αστική μετακίνηση – όταν το ζητούμενο δεν είναι η απολύτως όρθια θέση οδήγησης αλλά η υψηλότερη μέση ωριαία.
  • Μπορεί να μετακινηθεί με άνεση σε δασικούς δρόμους και η γεωμετρία του είναι κατάλληλη για μεγάλες αποστάσεις.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προπονήσεις στην άσφαλτο, χωρίς φυσικά να διαθέτει τα πλεονεκτήματα – αλλά και τα μειονεκτήματα – ενός ποδηλάτου δρόμου.
  • Δεν θα διστάσει να «τρέξει» όταν του το ζητήσει ο αναβάτης του αλλά και δεν θα τον «προδώσει» στις ανωμαλίες του εδάφους ή στη γλιστερή άσφαλτο χάρη στα φαρδιά ελαστικά του.

Συνολικά, είναι ένα ποδήλατο τίμιο, ευχάριστο, διασκεδαστικό και χρηστικό που όντως ζητάει λιγότερα απ’ όσο προσφέρει. Θα το διασκεδάσετε!

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

ΠΛΑΙΣΙΟ Kona 6061 Aluminum Butted
ΜΕΓΕΘΗ 48, 52, 55, 57, 59
ΠΙΡΟΥΝΙ Kona Project Two Aluminum Disc
ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ Shimano Acera
ΓΡΑΝΑΖΙΑ 22/30/40t
ΠΕΤΑΛΙΑ Wellgo Platform
ΚΑΣΕΤΑ Shimano Acera 11-34t 9spd
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΝΤΕΡΑΓΙΕ Shimano Acera
ΟΠΙΣΘΙΟ ΝΤΕΡΑΓΙΕ Shimano Alivio
ΦΡΕΝΑ Shimano Alivio Disc Brakes
TIMONI Kona Aluminum Riser
ΛΑΙΜΟΣ Kona Road
ΠΑΛΟΥΚΟΣΕΛΟ Kona Thumb w/Offset 27.2mm
ΣΕΛΑ Kona Road
ΕΛΑΣΤΙΚΑ Schwalbe Road Cruiser K-Guard 700x47c

 

Αντιπρόσωπος: Tsirikos Bikes

Τιμή: 799 ευρώ (639 τιμή προσφοράς)

Δείτε επίσης

Το Scott Spark RC αποκτά… Flight Attendant

Ίσως το πιο γρήγορο ποδήλατο XC στον πλανήτη, αποκτά πλέον την ανάρτηση Flight Attendant της ...

Velo-city 2024: Η Γάνδη φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, στον κόσμο

  Καθώς οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις παρουσιάσεις τους, η πόλη της Γάνδης μεταμορφώνεται με ταχείς ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest