Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | MTB | Kenda Honey Badger DH Pro – DTC folding

Kenda Honey Badger DH Pro – DTC folding

Ελαφρύ και με απίθανο κράτημα σε όλες τις συνθήκες

Η επιλογή ενός ελαστικού DH ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση…

Οι καταπονήσεις που δέχεται ένα ελαστικό DH είναι πολύ υψηλές ενώ το ίδιο υψηλές είναι και οι απαιτήσεις του αναβάτη σε κρατήματα εξαιτίας των ταχυτήτων που αναπτύσσονται αλλά και των απαιτήσεων του εδάφους. Η δοκιμή του Honey Badger της Kenda αποτέλεσε για μας μια ευχάριστη έκπληξη και, το βασικότερο, μια θαυμάσια λύση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το Honey Badger αρχικά σχεδιάστηκε ως λάστιχο all around, για χρήση σε μικρότερης διαδρομής ποδήλατα. Έχοντας στην κατοχή μου ήδη για δοκιμή το μικρό αδερφάκι της DH έκδοσης, μπορώ να πω ότι δικαιολογημένα η ΚΕΝDA “φούσκωσε” το μέγεθος σε 2.4 και πρόσθεσε τέσσερις διαφορετικές γόμες στη γκάμα της DH  έκδοσης. Το Honey Badger είναι πολύ σωστό σε μια πληθώρα συνθηκών και η τοποθέτηση σκληρότερου υλικού στο κέντρο και πιο μαλακού στα πλάγια του δίνει πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα το DTC (Dual Tread Compound) είναι συνδυασμός δύο διαφορετικών υλικών της KENDA. Στο κέντρο πιο σκληρό L3R Pro υλικό για καλύτερη κύλιση, φρενάρισμα και αντοχή στο χρόνο και στα πλάγια Stick-E, το γνωστό, πραγματικά μαλακό υλικό για κράτημα.

kenda 2

Όλο το λάστιχο διαθέτει τεχνολογία ΚSCT που το καθιστά απόλυτα συνεργάσιμο με όλα τα υγρά tubeless της αγοράς και το προστατεύει από σκισίματα και σκασίματα.

Δεν τίθεται καμία συζήτηση για το βάρος που είναι κατά πολύ καλύτερο από τον ανταγωνισμό χωρίς να υστερεί πουθενά σε ποιότητα – το αντίθετο μάλιστα – λίγο πάνω από τα 800 γραμμάρια

Rolling
Το Honey Badger ήταν πανεύκολο να τοποθετηθεί, πράγμα δύσκολο για λάστιχο προσανατολισμένο στην κατάβαση. Το γεγονός ότι είναι διπλωτό με έκανε λίγο επιφυλακτικό αρχικά αλλά στον αγώνα της Θεσσαλονίκης είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω με βροχή στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και την επόμενη μέρα σε φρεσκόστεγνο terrain.

Μετά απο κάθε κατεβασιά εμπιστευόμουν περισσότερο τα κυρτά πλαινά τοιχώματα τα οποία πραγματικά γρατζουνάνε το έδαφος με πρόσφυση. Η αραιή χάραξη βοηθάει στο να μένει καθαρό το λάστιχο ακόμα και με λάσπη ενώ δεν είχα καμία σκασμένη σαμπρέλα ακόμα και στις πέτρες του Υμηττού. (σαμπρέλα for the win για DH, δεν είμαι φαν του tubeless παρα μόνο στο enduro). Τρεις εβδομάδες μετά, τα λάστιχα δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που με ικανοποίησε ιδιαιτέρως, δεδομένου ότι έχω ζήσει λάστιχο με πλαινά τακούνια να κόβονται μετά τη 2η βόλτα.

Συμπέρασμα
Αν ψάχνεις λάστιχα για κατάβαση και ειδικά στη σπάνια αυτόν τον καιρό διάσταση του 27.5 το Honey Badger είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα καλύψει πραγματικά πολλές συνθήκες και θα μπορείς να οδηγάς με το κεφάλι σου ήσυχο. Θα σε βάλει σε mode – “fit & forget” και καλύπτει με το παραπάνω στεγνό ή βρεγμένο έδαφος. Η τιμή τους είναι επίσης ικανοποιητική δεδομένου ότι είναι tubeless ελαστικό με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Ξεκινά το Cyprus Sunshine Epic 2020

Ο διεθνής αγώνας Cyprus Sunshine Epic που προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας, είναι ...

Shimano SPD

Shimano SPD Gold Pack Campaign

Αποκλειστική διάθεση των κορυφαίων Shimano SPD στα Shimano Service Center Mια περιορισμένη έκδοση μερικών από ...

O Remco Evenepoel νικητής της 38ης Vuelta a San Juan

Ο νεαρός αναβάτης της Deceuninck – Quick Step στην κορυφή Πριν καλά καλά αρχίσει η ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest