Home | Αρχική | Gran Fondo στη Ρόδο

Gran Fondo στη Ρόδο

Ένας αγώνας διεθνών προδιαγραφών, σε Ελληνικό νησί

Το Gran Fondo στη Ρόδο αποτελεί τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στη χώρας μας για την άνοιξη του 2016

Ύστερα από την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργανωση της Σκύρου, πέρυσι, η Sports Tours Hellas διοργανώνει φέτος το Gran Fondo της Ρόδου. Mιλήσαμε με τον Γιώργο Λεβεντάκη, Διευθυντή της διοργάνωσης, για την ιδέα πίσω από τον αγώνα και τα χαρακτηριστικά του.

Μιλήστε μας λίγο για την ιδέα των αγώνων Gran Fondo.
Με τον όρο GranFondo προωθείται από την Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας, η ιδέα της υποστήριξης των αθλητικών συναντήσεων όλων των ερασιτεχνών ποδηλατών σε αγώνες υψηλής αίγλης.

Ποιος είναι ο στόχος της UCI με την υποστήριξη των αγώνων αυτών;
Ξεκάθαρα, να διευρύνει στην πλατιά μάζα των ποδηλατών παγκοσμίως τους αγώνες, να δημιουργήσει  «φιλάθλους», να δώσει διέξοδο σε πρώην ποδηλάτες υψηλού επιπέδου να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε αυτό που τους αρέσει, να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ταξιδέψουν σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος με τις οικογένειές τους, να αυξήσει το ενδιαφέρον σε καινούργιους συμμετέχοντες σχετικά με την ερασιτεχνική ποδηλασία.

Σε ποιους απευθύνονται οι συγκεκριμένοι αγώνες;
Έξυπνα έχει δημιουργήσει οχτώ διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, οι οποίοι είναι ερασιτέχνες ποδηλάτες και ξεκινούν από τα 19 έτη έως το 70+. Μόνο η 1η κατηγορία είναι η 19-34 μετά οι κατηγορίες χωρίζονται ανά  5ετία.

Ποια είναι η ως τώρα εμπειρία σας από τη διοργάνωση αγώνων Gran Fondo στην Ελλάδα;
Δυστυχώς, η ελληνική συμμετοχή περιορίζεται ετησίως σε μερικές δεκάδες συμμετέχοντες! Οι οικονομικοί λόγοι, η δύσκολη και κοστοβόρα μετακίνηση και η κακή νοοτροπία του έλληνα ποδηλάτη, ο οποίος προτιμάει να είναι 1ος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη, νοοτροπία που καλλιεργήθηκε εδώ και χρόνια και έχει ριζώσει στο DNA, είναι οι κύριοι λόγοι που ενώ από τους αγώνες που γίνονται παγκοσμίως προσελκύουμε μεγάλο αριθμό διαφορετικών χωρών, εν τούτης οι  Έλληνες δεν ακολουθούν. Ευτυχώς, που η Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας βαθμολογεί τον αγώνα με υψηλή βαθμολογία κι έτσι είμαστε, από τους ευχάριστους για αυτούς, προορισμούς.

Ποιο είναι το σκεπτικό του Rhodes Gran Fondo Tour;
Να καθιερωθεί, σε ένα ελληνικό νησί παγκοσμίως γνωστό, ένας αγώνας που θα προσελκύει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες. Ήδη για φέτος οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν για τριψήφιο αριθμό Τούρκων συμμετεχόντων. Επιπλέον στο νησί συνάντησα σοβαρή τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών με όρεξη να αναπτύξουν τον αθλητικό τουρισμό.

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της Ρόδου για τη φετινή διοργάνωση;
Όχι μόνο για φέτος. Είναι μία ερώτηση που θα απαντηθεί από μόνη της πολύ σύντομα.

MarineGate-MedievalTown-Rhodes

 

Από ποιες χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει συμμετοχή; Ποια είναι η ανταπόκριση της διεθνούς ποδηλατικής κοινότητας για τον αγώνα;
Θετικά σχόλια συνοδεύουν τις εγγραφές του αγώνα. Αθλητές από 15 διαφορετικές χώρες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή. Κάτι που αναμένεται να αυξηθεί μετά τις χορηγίες διαμονής και μεταφοράς από την Aegean Airlines, Βlue Star Ferries τα ξενοδοχεία MITSIS GRAND HOTEL, & BEST WESTERN PLAZA.

Πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση αγώνων διεθνούς επιπέδου για τη χώρα μας αλλά και για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα;
Όταν αυτά θα συνοδευτούν με την ανάπτυξη δημόσιων σχέσεων με άλλες διοργανώσεις και καταλαβαίνετε μελλοντικά τι μπορεί να γίνει…

Τι ακριβώς παρέχετε στους συμμετέχοντες και η ποια είναι η διαδικασία εγγραφής για τον αγώνα;
Η διαδικασία εγγραφής γίνεται από την ιστοσελίδα του αγώνα www.ugfws-rhodes.gr και παρέχονται προσφορές διαμονής με πλήρη διατροφή από 25 ευρώ σε ξενοδοχεία 4-5* και φτηνότερα ακόμη σε 3*. Επίσης ηλεκτρονική χρονομέτρηση,  ασφάλεια αστικής ευθύνης και τσάντα αθλητή με πολλά δώρα.

Δώστε μας και μερικές πρακτικές πληροφορίες, όπως ημερομηνίες διεξαγωγής, τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, κόστος κλπ
Οι αγώνες πραγματοποιούνται 22-24 Απριλίου και περιλαμβάνουν ένα ατομικό χρονόμετρο 21 χλμ. ευθεία και 2 ετάπ  95 και 113 χλμ. αντίστοιχα, με δικαίωμα κάποιος ποδηλάτης να διαλέξει. Ο αγώνας είναι ο μόνος στο καλεντάρι που έχει και γενική ατομική κατάταξη. Οι αιτήσεις γίνονται μέχρι μία μέρα πριν αλλά με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση που προβλέπεται από τους κανονισμούς και το γεγονός ότι ο συμμετέχοντας δε θα μπορεί να επωφεληθεί των οικονομικών εκπτώσεων των ξενοδοχείων.

Πιστεύετε πως κάποιος μπορεί να ανησυχεί αν θα είναι «αρκετά καλός» για να συμμετάσχει σε έναν τέτοιου τύπου αγώνα; Ποιο θεωρείτε ως επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης;
Από το 0.! Στους αγώνες κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται και ένας αγώνας Experience 65χλμ. Σας δηλώνω ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή την κατηγορία είναι ευτυχισμένοι μετά τον τερματισμό τους.

cerenomy

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του MBike για να τους εξηγήσετε γιατί δε θα έπρεπε να χάσουν τη φετινή διοργάνωση;
Να ρωτήσουν φίλους τους που έχουν τρέξει τα προηγούμενα χρόνια για την εμπειρία τους. Μην ξεχνάμε ότι στους υπόλοιπους αγώνες στο εξωτερικό συμμετέχουν από 800 έως 7000 αθλητές, δεν είναι όλοι τους πρωταθλητές!

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη διοργάνωση
Ευχαριστώ κι εγώ! Σας περιμένουμε όλους στο UCI Rhodes GranFondo Tour 2016 στο όμορφο νησί της Ρόδου!

Το Gran Fondo της Ρόδου, διοργανώνεται από την Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Το MBike είναι φυσικά χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Δείτε επίσης

3t Lamborghini

Ένα 3T με αέρα… Lamborghini

H 3T συνεργάζεται με την Lamborghini για τη δημιουργία του 3Τ Exploro Racemax X Huracán ...

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest