Home | Αρχική | «Give Back» 50.000 δολαρίων από την Tern σε ΜΚΟ
Tern
Κορίτσια που συμμετέχουν στο Mobilized Communities program στην Κολομβία. Photo: World Bicycle Relief

«Give Back» 50.000 δολαρίων από την Tern σε ΜΚΟ

Η Tern ανακοινώνει επιχορηγήσεις ύψους 50.000 δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος Give Back για το 2022

 

Η Tern Bicycles, μια εταιρεία με μεγάλη εξειδίκευση σε θέματα αστικής κινητικότητας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει και φέτος τους δικαιούχους επιχορηγήσεων του προγράμματος Give Back. Η επιλογή περιλαμβάνει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται για ένα καλύτερο σήμερα (συνεπώς και ένα καλύτερο αύριο) από όλο τον κόσμο, όπως οι World Central Kitchen, World Bicycle Relief, Bike Scouts και Asia Rainbow Ride. Επιπλέον, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη υποτροφία Give Back για την προώθηση της διαφορετικότητας και ένταξης στην ποδηλατική βιομηχανία.
Κάθε χρόνο, η Tern δωρίζει τουλάχιστον το 1% των καθαρών κερδών του προηγούμενου έτους σε κοινωνικούς ή περιβαλλοντικούς σκοπούς μέσω του προγράμματος Give Back. Για το 2022, οι δωρεές της Tern ανέρχονται συνολικά σε 50.000 δολάρια.

«Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας στην ομάδα της Tern, να ανταμείβονται οργανισμοί που κάνουν καταπληκτική δουλειά», δήλωσε ο Josh Hon, επικεφαλής της Tern Team. «Είτε προσφέρουμε σε μεγάλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είτε σε μεμονωμένα άτομα, στόχος μας είναι η προσφορά μας να πιάνει τόπο. Γενικά, οι περισσότερες από τις επιδοτήσεις μας στο πρόγραμμα Give Back, αφορούν σε περιβαλλοντικά έργα ή έργα που σχετίζονται με το ποδήλατο, αλλά με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν, νιώσαμε πραγματικά την ανάγκη να επεκτείνουμε το εύρος της προσφοράς μας και να συνεργαστούμε με οργανισμούς όπως η World Central Kitchen που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες».

 

 

Tern
Κορίτσια που συμμετέχουν στο Mobilized Communities program στην Κολομβία. Photo: World Bicycle Relief

World Bicycle Relief

Τα ποδήλατα μπορεί να λειτουργήσουν ως καταλύτης αλλαγής, να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για μεμονωμένους πολίτες, οικογένειες ή ολόκληρες κοινότητες. Το World Bicycle Relief επικεντρώνεται στο να μειώσει την ανισότητα με πρότζεκτ κυρίως σε αγροτικές περιοχές του πλανήτη. Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα της Tern θα επιχορηγήσει το πρότζεκτ «Mobilized Communities» που εστιάζει στη σύνδεση κοινοτήτων που έχουν ανάγκη, στη δημιουργία προϋποθέσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη, όπως στην εκπαίδευση, την καταπολέμηση της ανεργίας και την υγεία.

Και επειδή οι γυναίκες και τα κορίτσια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα στην απόκτηση των παραπάνω υπηρεσιών, το World Bicycle Relief στοχεύει στο να δώσει το 70% των ποδηλάτων που πρόκειται να δωρίσει σε γυναίκες και κορίτσια. Η χορηγία της Tern θα επιτρέψει στο WBR όχι μόνο να χρηματοδοτήσει την αποστολή των ποδηλάτων αλλά και στο να διευκολύνει την υλοποίηση προγραμμάτων όπως την εκπαίδευση μηχανικών ποδηλάτου.

 

 

World Bicycle Relief Τα ποδήλατα μπορεί να λειτουργήσουν ως καταλύτης αλλαγής, να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για μεμονωμένους πολίτες, οικογένειες ή ολόκληρες κοινότητες. Το World Bicycle Relief επικεντρώνεται στο να μειώσει την ανισότητα με πρότζεκτ κυρίως σε αγροτικές περιοχές του πλανήτη. Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα της Tern θα επιχορηγήσει το πρότζεκτ "Mobilized Communities" που εστιάζει στη σύνδεση κοινοτήτων που έχουν ανάγκη, στη δημιουργία προϋποθέσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη, όπως στην εκπαίδευση, την καταπολέμηση της ανεργίας και την υγεία.  Και επειδή οι γυναίκες και τα κορίτσια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα στην απόκτηση των παραπάνω υπηρεσιών, το World Bicycle Relief στοχεύει στο να δώσει το 70% των ποδηλάτων που πρόκειται να δωρίσει σε γυναίκες και κορίτσια. Η χορηγία της Tern θα επιτρέψει στο WBR όχι μόνο να χρηματοδοτήσει την αποστολή των ποδηλάτων αλλά και στο να διευκολύνει την υλοποίηση προγραμμάτων όπως την εκπαίδευση μηχανικών ποδηλάτου.
To WCK έχει προσφέρει πάνω από 180 εκ. γεύματα από τον Φεβρουάριο. Photo: World Central Kitchen

World Central Kitchen

Δημιουργήθηκε το 2010 από τον Σεφ Jose Andres. Είναι ένας ΜΚΟ που προσφέρει γεύματα, πάντα στην πρώτη γραμμή, όπου υπάρχουν κρίσεις ενώ ταυτόχρονα εργάζεται με τους ντόπιους για τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων διατροφής. Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει προσφέρει 180 εκ. γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, με έμφαση σε εκείνους που βρίσκονται στο μέτωπο, σε πόλεις που έχουν πρόσφατα απελευθερωθεί, σε κοινότητες με προβλήματα στην ενέργεια, σε πόλεις που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο.

 

 

Tern
Οι Bike Scouts στις Φιλιππίνες. Photos: Bike Scouts

Bike Scouts

Η ομάδα αυτή έχει ως έδρα τις Φιλιππίνες. Πρόκειται για έναν ΜΚΟ που υποστηρίζει πολίτες ή περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές και εστιάζει στην πρόσβαση με ποδήλατο και την άμεση βοήθεια. Η Tern δώρισε 10 Tern Cargo Bikes στην ομάδα, προκειμένου να διαμιραστούν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας με στόχο την κάλυψη των αναγκών άμεσης μεταφοράς στους πληγέντες. Με την χρήση των Tern Cargo Bikes, οι Bike Scouts μπορούν να επέμβουν άμεσα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, μεταφέροντας εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

 

 

Tern
Oι συμμετέχοντες ξεκινούν από την Taipei. Photo: Asia Rainbow Ride

Asia Rainbow Ride

Η Taiwan αποτελεί την «πατρίδα» πολλών από τους εργαζόμενους της Tern. Η ομάδα Asia Rainbow Ride, δημιουργήθηκε το 2020 με στόχο να υποστηρίξει θέματα της LGBTQ+ κοινότητας. Διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ταϊβάν προκειμένου να ενημερώσει και να φέρει την κοινότητα πιο κοντά. Φέτος, οι δραστηριότητες της Asian Rainbow Ride εστιάζουν στο να συγκεντρώσουν χρήματα για την Taiwan Tongzhi Hotline Association, το ίδρυμα Taiwan AIDS Foundation και την Taiwan Equality Campaign.

 

 

G&O Family Cyclery στο Seattle (ΗΠΑ). Photo: G&O

Give Back Scholarship

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα είναι η υποτροφία «Give Back Scholarship» της Tern. Η Tern συνεργάζεται με την εταιρεία G&O Cyclery προκειμένου να επιλέξει, να χρηματοδοτήσει και να εκπαιδεύσει μηχανικούς ποδηλάτου. Ύστερα από την εκπαίδευσή τους, οι μηχανικοί θα επιστρέψουν ως εργαζόμενοι στην G&O Cyclery. Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε περισσότερες περιοχές μέσα στο 2023.

«Η Tern αντιλαμβάνεται πως όσο περισσότερες διαφορετικές φωνές βρίσκουν το δρόμο τους, τόσο το καλύτερο για την κοινωνία», δηλώνει ο Davey Oil από την G&O Cyclery. «Και με τα cargo bikes και τα e bikes, προσκαλούμε πλέον διαφορετικό κόσμο στο ποδήλατο. Η ποδηλατική βιομηχανία πάσχει από την έλλειψη αυτής της διαφορετικότητας και είναι λίγες οι ευκαιρίες να μάθουμε για τις διαφορετικές προοπτικές ή ακόμη και τρόπους να καλύψουμε τις διαφορετικές ανάγκες των πελάτων μας που προκύπτουν συνεχώς. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την βιομηχανία πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες, όπως αυτές που ανακύπτουν μέσα από το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε με την Tern».

 

O κόσμος αλλάζει και με τις αλλαγές αυτές αυξάνονται και οι προκλήσεις. Αλλά και οι ευκαιρίες. Οι εταιρείες πρέπει να βρίσκονται δίπλα στις αλλαγές, να υποστηρίζουν τις ομάδες πολιτών που εργάζονται για το κοινό καλό και μέσα από αυτή την υποστήριξη να προκύπτει και η βελτίωση της καθημερινότητας εκείνων που το έχουν ανάγκη. Όπως λένε και στην Tern «αλλάζουμε τον κόσμο, υποστηρίζοντας έναν ποδηλάτη τη φορά» και αυτό το πρόγραμμα εκφράζει ακριβώς αυτή την ανθρώπινη πλευρά της εταιρείας.

Μπράβο Tern!

Περισσότερα για προϊόντα Tern, θα βρείτε εδώ

Δείτε επίσης

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

4o ετάπ «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»: νικητής ο Ντίλαν Χικς

Το προτελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Ο Βρετανός Ντίλαν Χικς της Saint ...

Giro

Το «τέρας της λίμνης»

Ο ιταλός πρωταθλητής Filippo Ganna πετυχαίνει την έκτη νίκη του σε Giro με την χθεσινή ...

Alaphillipe

Alaphilippe: η σφραγίδα του πρωταθλητή

Μια σημαντική νίκη για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ο Julian Alaphillipe ολοκλήρωσε χθες την «τριλογία» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest