Home | Αρχική | Συλλεκτικό Colnago Fleur-de-Lys για τον 111ο Γύρο Γαλλίας
Colnago Fleur-de-Lys

Συλλεκτικό Colnago Fleur-de-Lys για τον 111ο Γύρο Γαλλίας

Αν το ποδήλατο είχε ανακαλυφθεί εγκαίρως, το Colnago Fleur-de-Lys θα ταίριαζε θαυμάσια σε έναν αναγεννησιακό πίνακα, ζωγραφισμένο στην Φλωρεντία!

Φέτος ο Γύρος Γαλλίας ξεκινάει από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Φλωρεντία, την πόλη του Dante Alighieri και λίκνο της Αναγέννησης.

Η Φλωρεντία θα φιλοξενήσει την εκκίνηση του 111ου Γύρου Γαλλίας και η Colnago – ως το επίσημο ποδήλατο του Γύρου – παρουσίασε μόλις μια ειδική έκδοση του Colnago C68, σε 111 αριθμημένα τεμάχια με την ονομασία Colnago Fleur-de-Lys.

Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης, αντάξιο της ιστορίας της Φλωρεντίας με βασικό στοιχείο τον κρίνο, το άνθος του κρίνου – Fleur-de-Lys που αποτελεί και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη Γαλλία, της οποίας αποτελεί εθνικό έμβλημα και την Φλωρεντία στης οποίας την μεσαιωνική παράδοση το συναντούμε ως οικόσημο.

 

Colnago Fleur-de-Lys

Τιμώντας την Γαλλία και την Ιταλία, δυο χώρες με βαθιά παράδοση στο ποδήλατο

Ο Γύρος του 2024 ενώνει την Γαλλία και την Ιταλία. Δυο χώρες που όχι μόνο μοιράζονται κοινή Ευρωπαϊκή παράδοση και ιστορία αλλά και ποδηλατική κουλτούρα.
Δυο χώρες που ξεχωρίζουν για την συνεισφορά τους στην τέχνη, τα γράμματα, το φαγητό, τη μόδα αλλά και το πιο «ταπεινό» και διαχρονικό μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο!

Στις δυο αυτές χώρες θα μπορούσαμε να πούμε πως γεννήθηκε η αγωνιστική ποδηλασία – οι πρώτοι ποδηλατικοί αγώνες ξεκίνησαν από την Γαλλία και σύντομα γιγαντώθηκαν και στην Ιταλία.

Από το Milan-San Remo στο Paris-Roubaix και από τον Γύρο Γαλλίας στον Γύρο Ιταλίας.
Μερικοί από τους σημαντικότερους ποδηλάτες στην ιστορία προέρχονται από τις δύο αυτές χώρες: Garin, Girardengo, Petit-Breton, Bottecchia, Pellissier, Bartali, Bobet, Coppi, Anquetil, Gimondi, Hinault, Saronni, Fignon, Bugno, Virenque, Nibali… ήρωες που για πάνω από έναν αιώνα ενώνουν το κοινό και φέρνουν νέους και γέρους στις άκρες των δρόμων, στις πιο ψηλές κορφές για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές.

 

Colnago Fleur-de-Lys

Η Colnago συνέλαβε αυτή τη σχέση και τη σύνδεση μέσα από ένα ποδήλατο, το Colnago C68 Fleur-de-Lys, που ως κεντρικό του στοιχείο έχει τον κρίνο – ένα σύμβολο ιδιαίτερα σημαντικό και στις δύο χώρες.

Τα ποδήλατα της Colnago, από το 1954 που πρωτοπαρουσιάστηκαν, ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα, τη σημασία στη λεπτομέρεια, τον εξαιρετικό σχεδιασμό και την υψηλή τεχνολογία που ενσωματώνουν. Και αυτό το αφιερωμένο στον Γύρο Γαλλίας 2024 μοντέλο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το άνθος του κρίνου εμφανίζεται σε χρυσό στον οριζόντιο σωλήνα, στο χαρακτηριστικό μπλε της Γαλλίας, αναφορά όχι μόνο στην Γαλλική ιστορία αλλά και σαν στοιχείο που συναντάμε στα φρέσκο στην Sala dei Gigli, μία από τις πιο όμορφες αίθουσες του Palazzo Vecchio στην Φλωρεντία – στον χώρο όπου θα γίνει η παρουσίαση των ομάδω και θα ξεκινήσει το πρώτο ετάπ του Γύρου.

Το χρυσό έμβλημα, αποτελεί μια υπενθύμιση πως η Γαλλία αποτελούσε προστάτη της Δημοκρατίας της Φλωρεντίας. Ένα σύμβολο στενής επαφής ανάμεσα στην ιστορική πόλη της Τοσκάνης και την Γαλλία, που υπενθυμίζει αιώνες συμπάθειας, ανταγωνισμών και καλλιτεχνικής συνεργασίας.

 

Colnago Fleur-de-Lys

111 μοναδικά ποδήλατα, βαμμένα στο χέρι

Η ένταξη του άνθους του κρίνου στα πλαίσια των ποδηλάτων πρέπει να γίνει με το χέρι και η υφή είναι διαφορετική σε καθένα από τα 111 ποδήλατα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση.
Πρόκειται για 15 συνολικά ανθούς κρίνου, χρυσό επάνω στο μπλε, που δίνουν και την ονομασία στο ποδήλατο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και στην παγουροθήκη του ποδηλάτου έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και αποτελεί 3D εκτύπωση, επηρεασμένη από το έπαθλο του φετινού Γύρου.

 

Colnago Fleur-de-Lys
Άλλες λεπτομέρειες είναι το επετειακό λογότυπο στο τιμόνι αλλά και το Colnago x TdF λογότυπο στη βάση του πιρουνιού όπου και αναγράφεται ο μοναδικός αριθμός καθενός από τα 111 ποδήλατα.
Τα ποδήλατα είναι «ντυμένα» με κορυφαία περιφερειακά, τα περισσότερα ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση από τους συνεργάτες της Colnago όπως οι Prologo, Enve, Carbon-Ti, MyLime και CeramicSpeed.

Όπως συμφωνήθηκε με την διοργανώτρια του Γύρου, την ASO, ο Tadej Pogacar θα είναι ο πρώτος που θα ανέβει στο ποδήλατο με τον αριθμό 1, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων.

Η τιμή του ποδηλάτου ανακοινώθηκε στις 23.000 €.

Το ποδήλατο με τον αριθμό 1 θα δημοπρατηθεί στην Sotheby’s κατά τη διάρκεια του φετινού Γύρου Γαλλίας – γι’ αυτό, βιαστείτε!

Colnago Fleur-de-Lys
Τεχνικές Προδιαγραφές

Colnago Fleur-de-Lys
Limited edition: 111 αριθμημένα ποδήλατα
Model: C68 Road
Family: C Series

Groupset: Shimano Dura-Ace Di2 R9200.
Chainrings: Carbon-Ti special limited edition custom Colnago. 52-36t
Sprockets: 12-speed, 11-30t
Pulley: CeramicSpeed Shimano 9250/8150 OSPW special limited edition Colnago x Tour de France
Wheels: ENVE SES 4.5 special limited edition Colnago x Tour de France, hand-spoked in Italy, with special gold spokes
Discs: Carbon-Ti X-Rotor SteelCarbon 3 – 160mm front / 140mm rear
Tyres: Continental GP5000 S 28mm
Saddle: Prologo Nago R4, special limited edition Colnago Fleur-de-Lys.
Handlebar: Colnago CC.01 special limited edition, χρυσό Tour de France logo
Bottle Cage: Colnago special limited edition, replica Tour de France Trophy.

Δείτε επίσης

Το Scott Spark RC αποκτά… Flight Attendant

Ίσως το πιο γρήγορο ποδήλατο XC στον πλανήτη, αποκτά πλέον την ανάρτηση Flight Attendant της ...

Velo-city 2024: Η Γάνδη φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, στον κόσμο

  Καθώς οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις παρουσιάσεις τους, η πόλη της Γάνδης μεταμορφώνεται με ταχείς ...

Αγώνας ΜΤΒ Οίτης – Μαυρολιθάρι

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Οίτη Mε πολύ κέφι, pasta party και μουσική, θα γιορτάσουν οι ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest