Home | Αρχική | Carrera M7 3000 Special Edition

Carrera M7 3000 Special Edition

Τα έχει όλα και συμφέρει!

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ξεφύγουν από την κατηγορία των 800-1000 ευρώ στον χώρο της ποδηλασίας βουνού και θέτουν κριτήρια για το επόμενο ποδήλατό τους.

Κείμενο: Στάθης Σταματόπουλος, MBike Editor

Συνοψίζοντας κανείς, θα κατέληγε στο ότι τα σημαντικότερα κριτήρια είναι τα εξής: να έχει carbon σκελετό, Shimano XT και μια ανάρτηση αέρος. Αυτά είναι τα 3 πιο βασικά στάνταρ ενός ποδηλάτη βουνού. Η Carrera και οι μηχανικοί της έκατσαν και σχεδίασαν το ποδήλατο Carrera M7 3000 Special Edition, το οποίο παρέχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στον αναβάτη του.
Πλαίσιο
Γνωρίζοντας τα «θέλω» του αγοραστικού κοινού, ο σκελετός του Carrera M7 3000 Special Edition είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα έτσι ώστε να μπορεί να έχει μια πολύ ικανοποιητική ακαμψία, ενώ παράλληλα να μπορεί να κρατήσει χαμηλά το βάρος του σκελετού. Το μέγεθος τροχού που μπορεί να δεχθεί είναι οι 27,5 ίντσες και αυτό το κάνει να είναι αρκετά επιθετικό όταν το θελήσουμε. Τα καλώδια των ταχυτήτων είναι εσωτερικά έτσι ώστε να προστατεύονται περισσότερο από τη λάσπη και να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των ταχυτήτων. Αν κοιτάξουμε λίγο πιο μπροστά από το σημείο που μπαίνουν τα καλώδια στον σκελετό,  παρατηρούμε το κούτελο του σκελετού που είναι κατασκευασμένο για να δέχεται στο εσωτερικό του tapered πιρούνια, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ακαμψία στο σημείο αυτό κατά τη διάρκεια του στριψίματος.

carrera2

Εσωτερική δρομολόγηση καλωδίων για καλύτερη προστασία και σωστή λειτουργία.

Εξοπλισμός
Συνεχίζοντας να κοιτάμε το ποδήλατο, βλέπουμε από την πρώτη ματιά τα Shimano XT που κυριαρχούν στο ντύσιμό του: τα περιφερειακά δηλαδή που είναι υπεύθυνα για το σύστημα μετάδοσης κίνησης αλλά και για το σύστημα των ταχυτήτων, εννοώντας την πεταλιέρα, τον εμπρός και τον πίσω εκτροχιαστή. Μαζί με τα παραπάνω υπάρχουν και τα δυο χειριστήρια που ελέγχουν τους εκτροχιαστές, και αυτά Shimano XT. Το σύστημα πέδησης έχουν αναλάβει οι 2 δισκόπλακες των 180 και 160 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, που τρίβονται στα τακάκια των υδραυλικών δισκοφρένων Shimano Deore. Η ανάρτηση που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου είναι της εταιρείας Rock Shox και συγκεκριμένα, η XC30 με 100 χιλιοστά μήκους διαδρομής και κλείδωμα στο τιμόνι. Εδώ βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στα στάνταρ του αναβάτη διότι η λειτουργία της δεν είναι αέρος αλλά ελατήριο/λαδιού. Οι τροχοί που αποτελούν και αυτοί το σύνολο του ποδηλάτου είναι τις εταιρείας Carrera. Τα υπόλοιπα μέρη του έχει αναλάβει η FSA, και άρα είναι υπεύθυνη για το παλουκόσελο, το τιμόνι αλλά και τον λαιμό. Το κερασάκι στην τούρτα όμως έρχεται βλέποντας την σέλα που είναι Wtb, μια εταιρεία πολύ γνωστή στον χώρο του mountain και από την οποία έχουμε προσκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εντυπώσεις
Το Carrera M7 3000 Special Edition αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία του. Μετά από αρκετές βόλτες που κάναμε στο βουνό, αλλά και στην διαδρομή μας προς αυτό, παρατηρήσαμε ότι προσφέρει πάρα πολύ ωραία κύλιση σε όλων των ειδών τα τερέν. Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τα σημεία που βρίσκονται τα ρουλεμάν αλλά και από την πολύ ωραία γεωμετρία του σκελετού που θυμίζει σχεδίαση αγωνιστικού ποδηλάτου.
Όπως προαναφέρθηκε, είναι 27,5άρι και αυτό το κάνει να ανεβαίνει και τις πιο απαιτητικές ανηφόρες με μεγάλη ευκολία. Επίσης, ο σκελετός και οι 27,5άρες ρόδες του, το κάνουν να είναι αρκετά γρήγορο αλλά και παιχνιδιάρικο στα μονοπάτια που το δοκιμάσαμε. Κερδίζοντας όμως στα στενά κομμάτια χάνει λίγο στην κύλιση και στο να προσπερνάει τα εμπόδια με την ίδια ευκολία ενός 29αριού, πράγμα όμως που συμβαίνει με όλα τα ποδήλατα της ίδιας διάστασης τροχού. Ακόμη παρατηρήσαμε ότι το πίσω τρίγωνο του σκελετού είναι λίγο παραπάνω σκληρό και για να το αντιμετωπίσετε και εσείς ίσως χρειαστεί 1-2 psi λιγότερη πίεση από την κανονική σας ώστε να μπορέσει να απορροφήσει λίγο παραπάνω τους κραδασμούς.

 

carrera3
H σέλα της WTB μας εντυπωσίασε.

 

Ο εξοπλισμός που είναι ντυμένο το ποδήλατο είναι πολύ ικανοποιητικός η ανάρτηση παρ’ όλο που είναι ελατηρίου/λαδιού έχει μια πάρα πολύ καλή λειτουργία που θα σας εντυπωσιάσει ακόμα κι εάν το σωματικό σας βάρος είναι αρκετά χαμηλά. Οι ταχύτητες δε γίνεται παρά να λειτουργούν τέλεια αφού είναι Shimano XT και μας έχουν δείξει την αξιοπιστία τους και την λειτουργικότητα τους επανειλημμένα και από πολύ παλιά. Έχοντας διαμορφώσει μια πάρα πολύ ωραία άποψη για το ποδήλατο και έχοντας μείνει ενθουσιασμένοι, έρχεται το μόνο μειονέκτημα για να μπορέσει να μας θυμίσει ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Το μειονέκτημα λοιπόν που βρήκαμε είναι το κολάρο της σέλας που δεν μπορεί να συγκρατήσει σωστά το παλουκόσελο. Παρόλο που δεν κινείται πάνω-κάτω, περιστρέφεται δεξιά ή αριστερά ανάλογα με το πώς θα ασκήσουν δύναμη τα πόδια μας κατά το στρίψιμο. Μπορεί να φαινόμαστε λιγάκι υπερβολικοί αλλά ήταν ένα μικρό θεματάκι κατά την διάρκεια της βόλτας μας στο βουνό.

Tεχνικά χαρακτηριστικά

Tεχνικά χαρακτηριστικά

Πλαίσιο: GW-15BF103 Carbon Frame
Πιρούνι: RockShox XC30 27,5’’ 100mm
Δισκοβραχίονας: Shimano Deore XT
Μανέτες: Shimano Deore XT
Οπ. Ντερ.: Shimano Deore XT
Εμπ. Ντερ.: Shimano Deore XT
Φρένα: Shimano Deore
Τροχοί: Carrera
Ελαστικά: Schwalbe Rapid Rob
Λαιμός: FSA ST-OS 190
Τιμόνι: FSA Carbon 630mm
Σέλα: WTB pure comp
Παλουκόσελο: FSA SP-RK-160-MTC
Μου αρέσει
* Φινίρισμα σκελετού
* Η γεωμετρία του
Δεν μου αρέσει
* Τα φρένα του (θα θέλαμε κάτι πιο δυνατό λόγω άλλης κατηγορίας κοινού)
* Το κολάρο παλουκόσελου

 

carrera4
Δισκοβραχίονας της Shimano Deore XT.

 

Συμπέρασμα
Το Carrera M7 3000 SE μας έδειξε τον καλύτερό του εαυτό και μας άφησε πλήρως ενθουσιασμένους. Το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν ένα ποδήλατο carbon και ταυτόχρονα να χαίρονται λίγο παραπάνω τις βόλτες-προπονήσεις στο βουνό. Αποτελεί μια προσιτή και ενδιαφέρουσα λύση για carbon πλαίσιο.
Το Carrera M7 3000 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις:
• Μ7 3000 Special Edition (το οποίο και δοκιμάσαμε)
• Μ7 3000 Standard ( με διαφορά στα περιφερειακά: δισκοβραχίονας Shimano Deore XT, φρένα Shimano non series, παλουκόσελο FSA SP-SL-252-SBS, σέλα Carrera)
Τιμή M7 3000 Special Edition: 1.899€
Τιμή M7 3000 Standard: 1.399€
Αντιπρόσωπος: Zeus, τηλ.: 210-5238555, www.Zeus.gr,  www.carrerabikes.eu, www.facebook.com/CarreraBikesGreece

Δείτε επίσης

Cervelo Caledonia 5

Cervelo Caledonia 5: H λογική επιλογή!

Ένα ιδιαίτερο ποδήλατο! Τι θέλει ένας άνθρωπος για να είναι χαρούμενος; Ένα ποδήλατο που να ...

Γαστρεντερικές διαταραχές και διατροφή για μεγάλες αποστάσεις

Οι γαστρεντερικές διαταραχές (ΓΔ) είναι πολύ συχνές σε αθλητές αντοχής και παραδόξως είναι η πιο ...

Ένα πολυεργαλείο… συνεργείο: Unior Multitool Euro 17

Το μόνο πολυεργαλείο που χρειάζεσαι! Το πολυεργαλείο είναι όσο απαραίτητο και μια σαμπρέλα ή μια ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest