Home | MBIKE BLOGS | Ble Cycling Club | Brevet Ερυθρές

Brevet Ερυθρές

Όμορφο, Ανοιξιάτικο  και… Ble!

Κείμενο – Φωτογραφία: Γρηγόρης Αγγελόπουλος

Το brevet Ερυθρές έφτασε, 6 μόλις μέρες μετά τον Νότιο Ευβοϊκό. Μια διοργάνωση του αγαπημένου μου Club με πολλές συμμετοχές από το BLE_ΦΠΑ. Έντεκα οι κάρτες που μάζεψε ο Βασίλης από το Cafe συν ακόμα πόσοι που φρόντισαν μόνοι τους.

Με Αλέξανδρο και Θανάση ταξιδέψαμε αυθημερόν για να συναντήσουμε τη μεγάλη παρέα στην εκκίνηση. Ο προβληματισμός κοινός για το πώς θα οργανωθούμε με τόσα άτομα (άνω των 10), με διαφορετική αντοχή και ρυθμό. Καταλήξαμε πως «βλέποντας και κάνοντας» έχοντας όμως ως βάση τη λογική του ΦΠΑ.

Το σφράγισμα και η εκκίνηση σε ένα καφέ στην πλατεία, δίνοντάς μου χαρά και χρόνο να παραγγείλω και να απολαύσω φρεντάκι μέχρι να περάσουν όλοι. Χαρά μου που μετά από πολύ καιρό συναντηθήκαμε ξανά (σε brevet) με Ελένη, 2/3 Cabaleros (Βασίλη και Μαρίνο), Πράσινο και Δουλκερίδη, Alex_Thiva, Νικόλα (με το ασύλληπτο εργαλείο του), και τέλος Γιάννη με το τρίκυκλό του! Οι συνήθεις παρόντες Chief, Κουμπάρος, Θανάσης, Δημήτρης και Βασίλης. Εάν μας μετρήσετε, με εμένα μαζί, δεκατρείς συν ακόμα κάποιοι άγνωστοι-γνωστοί, ξεκινήσαμε λίγο μετά τις οχτώ και μισή.

Ο καιρός για ακόμα μια φορά υπέροχος. Το ίδιο και η διαδρομή, με χρώματα άνοιξης αλλά και με σκουπίδια να παλεύουν να της φορτώσουν ασχήμια. Και από την αρχή η παρέα δεν άργησε να ξεχωρίσει. Είναι κανόνας οι ανηφόρες να δομούν τις παρέες. Μικρές οι μεγάλες, αποφλοιώνουν τη διάθεση του καθένα μας, μας κατηγοριοποιούν ανάλογα με τις δυνατότητές μας και εμείς απλά αποφασίζουμε με ποιους θα κολλήσουμε. Δεν βοηθά μήτε η κριτική μήτε τα παράπονα. Αρκεί να σεβόμαστε την επιλογή του καθενός να ποδηλατήσει με όποιον τρόπο θέλει έστω κι αν ήταν διαφορετικός από αυτόν που κατάθεσε προκαταβολικά. Η ευχαρίστηση για τον καθένα είναι προσωπική υπόθεση και ο σκοπός είναι να την βρει είτε μαζί με άλλους είτε μόνος.

Μετά τα λάθη μου και τα χάλια μου από τον Νότιο Ευβοϊκό, είχα αποφασίσει να το πάω αργά. Το μόνο που κοίταζα είναι να είμαι εντός χρόνου και τίποτα άλλο. Στρωτό πετάλι, χαμηλούς παλμούς και με τον Θανάση (κατάφερα να τον κρατήσω παρέα μου – άνεμος με το καινούριο ποδήλατο) κολλήσαμε με το βασικό γκρουπάκι που ηγείτο ο Chief και κρατηθήκαμε ενωμένοι μέχρι και τον τερματισμό. Το πώς ποδηλατήσαμε, το πώς το βιώσαμε, το πώς νιώσαμε είναι δύσκολο να το περιγράψω. Αυτό που μπορώ να περιγράψω όμως είναι μια μοναδική στιγμή (η πιο χαρακτηριστική θα έλεγα) που ζήσαμε όλοι μαζί και ιδίως εγώ με τον Γιάννη που ήμασταν στο πίσω μέρος του γκουπ. Την στιγμή που μπαίνοντας στο χωριό των Ερυθρών, στα τελευταία μέτρα, μοιάζαμε σαν μια ποδηλατική συμμορία που εισβάλει στο χωριό υπό την ηχητική κάλυψη heavy metal μουσικής (dj Γιάννης).

Ακούγεται «λίγο» όμως κατάφερα να το τραβήξω βίντεο. Υπομονή λοιπόν μέχρι το edit από την Ελένη να ανέβει. Μπράβο λοιπόν σε όλους και δεν εξαιρώ κανέναν. Και ελπίζω όλοι να βίωσαν αυτό που προσδοκούσαν όπως κι εγώ.

Και πριν περάσω στα αξιοσημείωτα της ημέρας να πω ότι το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έκλεισε και με βρήκε να έχω πετύχει όλους μου τους (updated) στόχους. Το δεύτερο ξεκινάει και τα πλάνα μου αλλάζουν. Αναλύσεις και λόγια είναι περιττά, θα έρθουν στην ώρα τους. Υγεία να έχουμε να ποδηλατούμε.

Τα αξιοσημείωτα του brevet.
1. Οι νέες μας εμφανίσεις!  Ναι, επιτέλους, είμαστε Ble και αυτό φαίνεται.
2. Ο κουμπάρος που έστω κι αν το τερμάτισε κάτω από 10 ώρες, το trekking του δεν έσπασε και άντεξε.
3. Ο Θανάσης που μου έφταιξε στην στραβωμένη αλυσίδα μου! Σωτήρας ο φίλος μου και για αυτό ανακοινώνω επίσημα ότι για την επόμενη χρονιά δεν θα τον χρεώσω για όσες φωτό μου ζητήσει.
4. Τα μέλη μας στα control που η διάθεσή τους είναι πάντα θετική και πλούσια. 
5. Η μακαρονάδα στο 150 χιλιόμετρο (έκανα και τον δύσκολο τρομάρα μου).
6. Οι μπάρες της Ελένης. Πέρα από το ότι φρόντισε για όσους αλλά και για άλλους τόσους, ήταν υπέροχες!
7. Το να τερματίζεις με τρίκυκλο ένα ακόμα 200άρι, ναι είναι αξιοσημείωτο. Μπράβο και πάλι Γιάννη. 
8. Όλοι τερματίσαμε γεροί χωρίς τραυματισμούς και δυσάρεστα.

… και όλα τα παραπάνω σε μια πρόταση: «Ο λόγος που κάνω ποδήλατο και αγάπησα την ποδηλασία.

Δείτε επίσης

2.222 λεπτά πάνω σ’ ένα ποδήλατο, Brevet 600 χλμ.

Η Λέσχη Ποδηλατών μεγάλων αποστάσεων οργάνωσε το ΠΣΚ 3-5 Μαΐου το Brevet 600 χλμ. Κείμενο: ...

Brevet 5 – ανθισμένων- νομών και 400 χιλιομέτρων

Ένα Brevet με την εγγύηση και την υπογραφή των Greek Randonneurs Ένα brevet 400 χιλιομέτρων, ...

Οι Ble έκοψαν την πίτα για το 2019!

Οι Ble έκοψαν την πίτα της νέας χρονιάς και μοιράστηκαν απλόχερα τη χαρά για το ποδήλατο με παλιά και νέα μέλη στον ζεστό χώρο του Thinking (C)up επί της Πατησίων.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest