Home | Αρχική | Το Eurosport παρουσιάζει: O Bradley Wiggins για την ποδηλασία στη χρονιά του κορονοϊού

Το Eurosport παρουσιάζει: O Bradley Wiggins για την ποδηλασία στη χρονιά του κορονοϊού

Ο Sir Bradley Wiggins σχολιάζει από την σταθερή εκπομπή του στο Eurosport

Πώς επηρεάζει ο κορονοϊός την αγωνιστική ποδηλασία; Ποιες είναι οι προοπτικές για αθλητές και ομάδες; Ας δούμε τα κεντρικά σημεία του τελευταίου The Bradley Wiggins Show 

 

Πηγή: Eurosport

Από τις πιο επιτυχημένες ποδηλατικές εκπομπές είναι και το The Bradley Wiggins show του Εurosport. O Bradley Wiggins μιλάει με τον δικό του, άμεσο τρόπο για την κατάσταση στη Μεγάλη Βρεταννία αλλά και τους πρωταγωνιστές της ποδηλατικής σκηνής , αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Η κατάσταση στη Μεγάλη Βρεταννία σήμερα

«Αν έχεις την πολυτέλεια να γκρινιάζεις για το χαρτί υγείας και τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, τότε είσαι μια χαρά. Όμως αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα συσσίτια αστέγων έχουν κλείσει εξαιτίας των απαγορεύσεων εξαιτίας του ιού τότε αντιλαμβάνεσαι ποιος έχει το πραγματικό πρόβλημα. Γι’ αυτό αν μπορείς κάθε φορά που μαγειρεύεις κάτι για σένα να μοιράζεσαι κι ένα πιάτο με ένα δυο ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό. Συνέχεια παραπονιόμαστε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες μας αλλά πάντα υπάρχει κάποιος που έχει μεγαλύτερα προβλήματα από μας. Γι’ αυτό και αυτό που θα έπρεπε να κάναμε όλοι ήταν να βοηθάμε ο ένας τον άλλο αυτή τη δύσκολη περίοδο. Όλοι έχουν την τάση να πανικοβάλλονται σε αυτές τις συνθήκες, κυρίως λόγω έλλειψης πληροφόρησης. Έτσι δουλεύει η κοινωνία, οι άνθρωποι πανικοβάλλονται, αγοράζουν εξαιτίας του πανικού, δεν σκέφτοναι σωστά».

«Από την άλλη, στην ποδηλασία όλα έχουν περιέλθει σε ένα τέλμα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει η σεζόν και κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν βλέπω να γίνεται Γύρος Γαλλίας. Και τότε γιατί προετοιμάζονται οι αθλητές; Για το παγκόσμιο στο τέλος της χρονιάς; Οι αθλητές καλούνται να βρούν οι ίδιοι μια λύση, ειδικά καθώς μένουν σπίτι με τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους. Το όλο πρόβλημα έχει γίνει πια μεγαλύτερο από το ποδήλατο, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αθλητές – χωρίς όμως να έχουν και πολλά να προσφέρουν. Εντάξει να κάνεις 300km στο προπονητήριο αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτός συνεχώς για έξι μήνες».

Ο Chris Froome και ο Tom Dumoulin επιστρέφουν από τους τραυματισμούς

«Ο Chris Froome είναι ο μάστερ της προπόνησης, κι έχει την πνευματική δύναμη να προπονείται και να προετοιμάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη κατάσταση ταιριάζει σε κάποιον σαν τον Chris. Κάποιοι αναβάτες πάλι, έχουν ανάγκη από αγώνες για να επιστρέψουν ύστερα από μεγάλη αποχή, όπως ο Tom Dumoulin ο οποίος θα έδινε τα πάντα για να βρεθεί σε έναν αγώνα.

Από την πλευρά μου, μου αρέσει να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Είναι ευκολότερο να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καταστάσεις όταν έχεις μια ημερομηνία στο μυαλό σου. Όταν ξέρεις πότε θα αλλάξουν τα πράγματα. Όταν αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τον Γύρο Γαλλίας το 2011, μέσα σε μια ώρα είχαμε αποφασίσει πως θα συμμετάσχω στη Vuelta. Ξέραμε λοιπόν πως είχα έξι εβδομάδες στη διάθεσή μου. Αυτό είναι το κίνητρο. Όταν κάθεσαι σε ένα προπονητήριο για 100km πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις και να ξέρεις πως δεν θα το κάνεις για πάντα. Όμως τώρα, δεν ξέρουμε πού είναι το τέρμα και ίσως να πρέπει να κάθεσαι στο προπονητήριο κάθε βδομάδα για 3, 4 ή και 5 μήνες και αυτό είναι δύσκολο.

Γι’ αυτό είναι πάντα ευκολότερο να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις όταν έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο, μια ημερομηνία. Εδώ όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Μάλλον θα προτιμούσα να κάνω άλλα πράγματα. Γιατί δεν έχει νόημα η ομάδα σου να σε πιέζει να προπονηθείς όταν δεν ξέρεις πότε πρέπει να είσαι έτοιμος. Όταν όλα είναι στον αέρα.

Σκεφτείτε τους αθλητές που είναι φέτος στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους και περίμεναν αυτή τη χρονιά για να κάνουν το επόμενο βήμα. Για όλους αυτούς η φετινή χρονιά ήταν πολύ σημαντική. Όπως για τον Cavendish».

 

The Bradley Wiggins show

Τι σημαίνει το 2020 για τον Mark Cavendish;

Ο Cavendish είναι από τους αθλητές που έχουν ανάγκη από πολλούς αγώνες στην αρχή της σεζόν. Πιστεύω πως ο Cav είναι πνευματικά δυνατός αλλά έχει άλλου τύπου δύναμη. Ο Cav χρειάζεται τους ανθρώπους γύρω του, δεν είναι ο τύπος που θα έκανε αυτά που κάνει ο Froomey – πεντάωρες προπονήσεις, τρία σέτ των 30 λεπτών σε συγκεκριμένα βατ με συγκεκριμένες περιστροφές. Ο Cav θα προτιμούσε να είναι έξω στο δρόμο, με την ομάδα του και να προπονούνται όλοι μαζί μέσα στη βροχή».

«Μίλησα μαζί του μερικές φορές και το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν απογοητευμένος ήταν πως δεν τον είχαν επιλέξει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αυτό το έφερνε πολύ βαριά επειδή έκανε όλη την απαραίτητη προετοιμασία, είχε τις προϋποθέσεις αλλά για κάποιο λόγο έγιναν έτσι τα πράγματα ώστε δεν τον επέλεξαν. Αν ήταν στο χέρι μου θα τον είχα στείλει στο Τόκιο γιατί είναι δοκιμασμένος αθλητής και έχει αποδείξει την αξία του. Κι αν θέλεις να έχεις δυνατούς παίκτες στους Ολυμπιακούς, ο Cav θα μπορούσε να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τον φαντάζεστε να είχε γύρω του όλους αυτούς τους νέους αθλητές; Θα αποτελούσε τρομερή έμπνευση για όλους. Είναι όπως το 2012, όταν προσπαθούσαν να αποφασίσουν αν θα στείλουν τον David Beckham στους Ολυμπιακούς ή στο Παγκόσμιο  Κύπελο. Κάποιες στιγμές και μόνο η παρουσία αρκεί, φανταστείτε οι αθλητές να είχαν κοντά τους στους κοιτώνες κάποιον σαν τον Cav. Γιατί, είναι ο Mark Cavendish, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποδηλασίας!

Είναι πολύ τσαντισμένος με αυτό το θέμα, νιώθει ότι πάντα έχει κάτι να αποδείξει και νιώθει πως αγωνίζεται από τότε που ξεκίνησε με την British Cycling – την ομοσπονδία ποδηλασίας της Μεγάλης Βρεταννίας. Λες και δεν αποτελεί προφανή επιλογή, λες και πρέπει να εξετάσουν τους λόγους για τον οποίο θα έπρεπε να τον επιλέξουν ή όχι. Πάντα νιώθει ότι η προτεραιότητα για την Ομοσπονδία ήταν το ομαδικό πουρσουίτ. Και, νομίζω πως δεν έχει άδικο».

Αυτά και άλλα πολλά λέει ο Sir Bradley Wiggins για την ποδηλασία και τους ποδηλάτες και αν θέλετε να ακούσετε την εκπομπή: The Bradley Wiggins Show στο Eurosport, μπορείτε να το κάνετε με τους παρακάτω τρόπους:

Apple iTunes: https://podcasts.apple.com/za/podcast/the-bradley-wiggins-show-by-eurosport/id1404437099
Spotify: https://open.spotify.com/show/1DbUIB2dywpt6ktarJRjha

Subscribe via Audioboom: https://audioboom.com/channels/4964200

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest