Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Περιφερειακά | Zipp 404 Firestrike Tubular

Zipp 404 Firestrike Tubular

Tους θέλω!

Η Zipp παρουσίασε περήφανα τους πιο εξελιγμένους τεχνολογικά τροχούς Tubular της ιστορίας της. O λόγος για το μοντέλο 404 Firestrike Tubular.

Mαζί με την έκδοση tubular, παρουσιάστηκε και η αναβαθμισμένη clincher έκδοση, η οποία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο άνοιξε νέους τεχνολογικούς ορίζοντες για την αμερικανική εταιρεία.

Οι μηχανικοί της Zipp χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Firestrike για να λανσάρουν κάθε νέα σχεδίαση, τεχνολογική καινοτομία και κατασκευαστική τεχνική που εξελίσσουν. Οι τροχοί 404 Firestrike, με το πολύπλευρο προφίλ τους στα 58 χιλιοστά, διακρίνονται για την αεροδυναμική συμπεριφορά, την σταθερότητα στους πλευρικούς ανέμους, την αξιοπιστία και την απόδοση τους στο φρενάρισμα. Κάθε έκδοση Firestrike έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα. Μόλις 404 ζευγάρια τροχών θα κατασκευαστούν για κάθε έκδοση Tubular και Clincher.

Kλειδί στην εξέλιξη των τροχών 404 Firestrike Tubular αποτέλεσε η πατενταρισμένη τεχνολογία Carbon Shield που εφαρμόζεται στα στεφάνια. Uni-directional κομμάτια carbon που τοποθετούνται με νέα τεχνική σε επανασχεδιασμένα καλούπια, για την δημιουργία ενός πιο γερού και ελαφριού στεφανιού. Αυτή η νέα τεχνολογία δοκιμάστηκε και εξελίχθηκε το 2013, μέσα από πολύωρα τεστ επαγγελματιών ProTour αθλητών στο Carrefour de l’Arbre, σε ένα από τα δυσκολότερα πλακόστρωτα κομμάτια της διαδρομής του Paris-Roubaix. Oι τροχοί δοκιμάστηκαν από τους αναβάτες σε αγωνιστικές ταχύτητες, με χαμηλότερη πίεση αέρα από το συνηθισμένο, χωρίς να ραγίσει ή να σπάσει κάποιο στεφάνι. Αυτή τη σεζόν, οι τροχοί 404 Firestrike Tubular χρησιμοποιούνται από την ομάδα Axeon Cycling Team.

Νέας σχεδίασης είναι και τα γραφικά των στεφανιών, τα οποία με την τεχνολογία ImPress τυπώνονται κατευθείαν στην πλαϊνή τους επιφάνεια για την βελτίωση της αισθητικής και την μείωση του βάρους (συγκριτικά με τα αυτοκόλλητα). Aξιοσημείωτη είναι και η προσθήκη – στα κέντρα των τροχών – κεραμικών ρουλεμάν της Δανέζικης εταιρείας Ceramic Speed. Μία προσθήκη που μειώνει δραματικά τις τριβές κύλισης και την αξιοπιστία. Καινούργιας σχεδίασης είναι και τα τιτανίου μπλοκάζ που συνοδεύουν τους τροχούς, με πιο φαρδιά και εργονομική λαβή για ευκολότερο χειρισμό. Εκτός από τα μπλοκαζ, οι τροχοί συνοδεύονται και από τις καινούργιες προεκτάσεις βαλβίδων της Silca, που εξαλείφουν τους ενοχλητικούς θορύβους που αναπτύσσονται ανάμεσα στην βαλβίδα και την τρύπα του στεφανιού.

Τα κέντρα των τροχών είναι τα γνωστά Zipp 88/188v10, πλεγμένα με τις κορυφαίες ακτίνες Sapin CX Ray σε έκδοση straight pull. Tο εμπρόσθιο κέντρο πλέκεται radial με 18 ακτίνες και το οπίσθιο πλέκεται 2 cross – και από τις δύο μεριές – με 24 ακτίνες. Το βάρος των τροχών 404 Firestrike Tubular ανέρχεται στα 1,395 γραμμάρια το ζευγάρι και η προτεινόμενη τιμή τους είναι στα 3,200 ευρώ.

Δείτε επίσης

Shimano 105

Νέα Shimano 105: 12 ταχύτητες, μηχανική, μόνο με δισκόφρενα

H ολοκαίνουργια Shimano 105 είναι εδώ! Μια ανάσα ανακούφισης για τους φίλους των μηχανικών σειρών ...

H Shimano 105 Di2 είναι εδώ!

Di2 για όλους – ή έστω για αρκετούς! ΄Υστερα από τις Dura Ace και Ultegra, ...

Scott syncros

Tα νέα φωτάκια της Syncros κάνουν τη νύχτα μέρα

Όταν η νύχτα σε βρει στο ποδήλατο… μη χάσεις το – Syncros – φως σου! ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest