Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Ποδήλατα | Eddy Merckx EMX-525
Στον κόσμο της ποδηλασίας, ο Eddy Merckx είναι ένας μύθος. Είναι ο καλύτερος ποδηλάτης της ιστορίας. Έχοντας κερδίσει πέντε φορές το γύρο Γαλλίας, τρεις φορές το γύρο Ιταλίας, τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, εφτά φορές την «κλασική» Milan - San Remo, τρεις φορές την «κόλαση του βορρά», δύο τον γύρο της Φλάνδρας και σχεδόν όλους τους διάσημους αγώνες της ποδηλασίας δρόμου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Eddy Merckx EMX-525

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Στον κόσμο της ποδηλασίας, ο Eddy Merckx είναι ένας μύθος. Είναι ο καλύτερος ποδηλάτης της ιστορίας. Έχοντας κερδίσει πέντε φορές το γύρο Γαλλίας, τρεις φορές το γύρο Ιταλίας, τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, εφτά φορές την «κλασική» Milan – San Remo, τρεις φορές την «κόλαση του βορρά», δύο τον γύρο της Φλάνδρας και σχεδόν όλους τους διάσημους αγώνες της ποδηλασίας δρόμου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Όλη η γνώση και η εμπειρία που απέκτησε ο «κανίβαλος» – όπως είναι χαρακτηριστικά το παρατσούκλι του – μέσα από την τεράστια ποδηλατική του καριέρα, αποτέλεσαν την βάση πάνω στην οποία χτίστηκε πριν από τριάντα περίπου χρόνια – από τον ίδιο – η ποδηλατική εταιρεία ΕDDY MERKCX, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία των καλύτερων ποδηλάτων στον κόσμο. Σήμερα ο Εddy εξακολουθεί να είναι η καρδιά της εταιρείας και ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού. Χαρακτηριστικό του πάθους και της αγάπης του για αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα, είναι πως δοκιμάζει πάντα ο ίδιος κάθε νέο μοντέλο πριν βγει στην παραγωγή.

Το EMX-525 είναι το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο της εταιρείας και έχει πάρει το όνομά του από το συνολικό αριθμό των νικών του Eddy κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας. Η ιδιαίτερη σχεδίαση του πλαισίου και η επιλογή μίας μίξης ινών άνθρακα (carbon fiber) για την κατασκευή, προσδίδουν στο ΕΜΧ-525 στοιχεία που το κάνουν και ξεχωρίζει. Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά και οι άνθρωποι της εταιρείας, το ΕΜΧ-525 είναι το πιο ισορροπημένο ποδήλατο του πλανήτη!
Για τη δημιουργία ενός κορυφαίου πλαισίου δρόμου υψηλών προδιαγραφών αγωνιστικής χρήσης, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση κορυφαίων υλικών. Οι μηχανικοί της εταιρείας μελετώντας και κατανοώντας σε βάθος τις διαφορετικές ιδιότητες των ινών του άνθρακα, εξέλιξαν και εφάρμοσαν στο EMX-525 τις τεχνολογίες CL+ και OSR.

Mε την τεχνολογία CL – Carbon Laminate+, μέσα από μια ειδική διαδικασία, διαφορετικά κομμάτια carbon fiber τοποθετούνται και ενώνονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο που μεγιστοποιείται η αντοχή και η ακαμψία του πλαισίου, με αποτέλεσμα την βέλτιστη απόδοση σε συνδυασμό με την άνεση και το χαμηλό βάρος.
Με την τεχνολογία OSR – Optimized Structural Reinforcement, χρησιμοποιούνται σε στρατηγικά σημεία του πλαισίου εξελιγμένες ίνες carbon High-Modulus υψηλής ακαμψίας συνδυαστικά με ίνες carbon υψηλής αντοχής, με στόχο την επίτευξη απαράμιλλης απόδοσης. Εκτός του ότι μειώνεται το βάρος, με την εφαρμογή της τεχνολογίας OSR βελτιώνεται επίσης η ακαμψία και η αίσθηση που μεταδίδει το πλαίσιο στον αναβάτη κατά την οδήγηση.

Σχεδιαστικά το EMX-525 ακολουθεί τις τάσεις της εποχής με πιρούνι αεροδυναμικής σχεδίασης (Αerofork ΙΙ), Τapered κούτελο, εσωτερική δρομολόγηση των καλωδίων και semi-aero integrated παλουκόσελο. Χαρακτηριστική είναι η ιδιαίτερη μορφή του top tube και του εντυπωσιακού σε μέγεθος down tube, καθώς και η ασύμμετρη σχεδίαση των seat stays και των chain stays που βελτιώνουν αισθητά τα επίπεδα ακαμψίας του οπίσθιου τριγώνου για μέγιστη μεταφορά της παραγόμενης δύναμης.
Το EMX-525 διατίθεται σε εφτά διαφορετικά μεγέθη (48-50-52-54-56-58-60) και σε δύο χρωματισμούς: BWC και RWC. Ως προς τις επιλογές, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει είτε σαν frame set, είτε σαν complete bike ανάμεσα από επτά διαφορετικούς συνδυασμούς περιφερειακών εξαρτημάτων. Ενδεικτικά, η βασική έκδοση εξοπλίζεται με την μηχανική σειρά Ultegra της Shimano και η κορυφαία με την ηλεκτρονική Dura-Ace Di2.

Τιμή: 10.295€ για την έκδοση με Campagnolo Record EPS
          5.795€ για την έκδοση με Campagnolo Athena EPS
          5.295€ για την έκδοση με Shimano Ultegra Di2
Αντιπρόσωπος: Racing Cycles. Τηλ.: 210 3312610

Δείτε επίσης

3T Ultra Boost

H 3T παρουσιάζει το 3T ULTRA BOOST

Ένα κορυφαίο gravel με ηλεκτρική υποβοήθηση: 3T Ultra Boost Τώρα μπορείτε να φτάσετε ακόμα πιο ...

Scott Solace eRide

Scott Solace eRIDE: Ένα πλαίσιο, δύο ποδήλατα!

H Scott παρουσιάζει την γκάμα Solace eRide Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές πως η τάση ΕΙΝΑΙ ...

Crossista F

Pinarello Crossista F

Ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο cyclocross παρουσίασε η Pinarello, φτιαγμένο ειδικά για τον Tom Pidcock Την Κυριακή ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest