Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | Άτυχος ο Spartacus

Άτυχος ο Spartacus

Άδοξο τέλος για τον Cancellara

Τέλος οι κλασικές της άνοιξης για τον Fabien Cancellara μετά την πτώση του στον αγώνα E3 Harelbeke.

Από τον Δημήτρη Κολομβάτσο

 

 | mbike.gr

Στην πλακόστρωτη κατάβαση του Haaghoek, 40 περίπου χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ένα πεσμένο μπουκαλάκι νερού προκάλεσε την πτώση πολλών αθλητών μεταξύ των οποίων και του Fabien Cancellara.

 

Παρότι ο Fabien μπόρεσε να ξανακαβαλήσει το ποδήλατο του και να συνεχίσει, ο πόνος από την πτώση μετά από λίγα χιλιόμετρα έγινε πιο έντονος με αποτέλεσμα ο άτυχος Ελβετός να κάνει στην άκρη και να μπει στο αυτοκίνητο της ομάδας.

 

‘’Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Κάποιος ‘’κοκάλωσε’’ τα φρένα και δεν υπήρχε καμία διέξοδος από τον να πέσω επάνω του. Πέταξα πάνω από μερικούς αθλητές και προσγειώθηκα σε μία σωρό ποδηλάτων. Yπήρχαν παντού αθλητές. Έπεσα τόσο άγρια και ένιωθα πόνο παντού. Ήταν η στιγμιαία αδρεναλίνη και τα αντανακλαστικά που με ανέβασαν ξανά επάνω στο ποδήλατο, αλλά ο πόνος ήταν πολύ έντονος στην μέση μου, τον αριστερό καρπό και στα πλευρά μου,’’ δήλωσε ο Cancellara. ‘’ Αισθάνθηκα αμέσως ότι ήταν σοβαρή η πτώση, αλλά ήθελα να προσπαθήσω να συνεχίσω. Έπρεπε να σταματήσω γιατί ο πόνος ήταν πολύ έντονος. Πήγαμε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες οι οποίες επιβεβαίωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης μου και τους έντονους πόνους που ένιωθα’’.

 

 Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν εγκάρσια κατάγματα σε δύο σπόνδυλους χαμηλά στην μέση. O χρόνος ανάρρωσης δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, η σοβαρότητα όμως του τραυματισμού κάνει ξεκάθαρο το γεγονός πως oι κλασικές της άνοιξης τελείωσαν πρόωρα και άδοξα για τον Spartacus. Όπως δήλωσε και ο ίδιος: ‘’ Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις με αυτό τον τραυματισμό – δεν μπορεί να γίνει καμία χειρουργική επέμβαση – απλά νικάς τον πόνο.’’ 

 

Η απουσία του Ελβετού είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα της Trek Factory Racing ενόψει τον δύο μεγάλων κλασικών Tour of Flanders και Paris-Roubaix.

 

‘’ Αυτά συμβαίνουν στην αγωνιστική ποδηλασία, είναι κάτι που ο καθένας θα αντιμετωπίσει αργά η γρήγορα,’’ δήλωσε ο general manager της Trek Factory Racing Luca Guercilena. ‘’ Γνωρίζουμε πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του Fabien για εμάς και φυσικά απογοητευτήκαμε πολύ μόλις μάθαμε τα δυσάρεστα νέα. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει καλά και να επανέλθει στο 100%.’’

 

 Ως προς την διακύμανση του αγώνα, οι τρεις αθλητές Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Zdenek Stybar (Etixx-quickstep) και Geraint Thomas (Sky) ξέφυγαν αλώβητοι από την πτώση στο πλακόστρωτο και με 40 χιλιόμετρα να απομένουν για το φινάλε δεν ξανακοίταξαν πίσω. Στο τέλος, ο Thomas Geraint δεν περίμενε το σπριντ και έκανε την κίνηση του και το νικηφόρο ξεκόλλημα λίγα χιλιόμετρα πριν την γραμμή του τερματισμού. Ο Stybar τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ ο Sagan πιάστηκε από το γκρουπ με τον Matteo Trentin (Etixx-Quickstep) να συμπληρώνει το βάθρο.      

 

 

Δείτε επίσης

3T Exploro

Κερδίστε τώρα ένα συλλεκτικό 3T Exploro

H 3T επιστρέφει ύστερα από το lockdown και το γιορτάζει χαρίζοντας ένα συλλεκτικό 3T Exploro Arlecchino

H Muc-Off στη μάχη κατά του Κορωνοϊού

Η Muc-Off δημιουργεί σειρά αντισηπτικών Εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, η βρεττανική εταιρεία Muc-Off ...

ΠΟΥ και ποδήλατο

Η τεχνική οδηγία του ΠΟΥ για το ποδήλατο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ΝΑΙ στο ποδήλατο

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest