Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | To “X-Factor” του ποδηλάτη

To “X-Factor” του ποδηλάτη

Ένα on-line παιχνίδι θα αλλάξει για πάντα ότι ξέραμε για τα εργόμετρα και την ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο

Ο δημιουργός του on-line παιχνιδιού υποστηρίζει πως με απλά στατικά ποδήλατα, οι χρήστες μπορούν να συναγωνίζονται άλλους μέσα από το internet και πως έξι επαγγελματικές ομάδες έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν.

 

Μπορεί το ολοκαίνουργιο Zwift να είναι ακόμη σε φάση beta αλλά οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως έξι επαγγελματικές ομάδες ήδη έχουν δηλώσει πως σκέφτονται να κάνουν συμβόλαια σε όσους ξεχωρίσουν.

 

Ο Eric Min, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής, δήλωσε σήμερα στην Telegraph πως “έξι κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες έχουν ήδη δηλώσει πως θα προσλάβουν τους νικητές ενός διαγωνισμού τύπου X-Factor για νέα ταλέντα στην ποδηλασία”.

 

Το Zwift συνδέει τα εργόμετρα στα οποία τοποθετούνται απλά ποδήλατα παραγωγής με τον υπολογιστή του χρήστη, τοποθετώντας τους ποδηλάτες σε ένα κόσμο “ψηφιακού ανταγωνισμού”, όπου νικητής θα είναι μόνο ο καλύτερος.

 

Όσο ο ποδηλάτης ποδηλατεί δυνατότερα, ο χαρακτήρας του στη οθόνη κάνει “ξεκολλήματα” επιτρέποντας τη δημιουργία εικονικών αγώνων κατά τη διάρκεια μιας απλής προπόνησης στο σπίτι αντί για το… άσκοπο στροφάρισμα μπροστά στον τοίχο ή έστω σε μια οθόνη τηλεόρασης.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα το πουλήσει όχι μόνο σε ιδιώτες αλλά και σε γυμναστήρια που θα επιθυμούν να δημιουργήσουν αγώνες για τα μέλη τους ή με μέλη άλλων οργανισμών ή γυμναστηρίων.

 

Οι χρήστες δημιουργούν το προσωπικό τους avatar και μπορούν να συγκεντρώνουν βραβεία ή διακρίσεις για την απόδοσή τους.

Το Zwift βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δοκιμών με 500 χρήστες αλλά υπάρχει ήδη μια λίστα με περισσότερους από 15.000 ενδιαφερόμενους να εγγραφούν και να πληρώσουν τη μηνιαία συνδρομή των 10 δολλαρίων που θα στοιχίζει η συμμετοχή.

 

΄Ηδη τα σχέδια για έναν μεγάλο διαγωνισμό ανακοινώθηκαν στην εφημερίδα Telegraph από τον κ. Min. Θα είναι ένας παγκόσμιος, εικονικός διαγωνισμός, με αρκετούς γύρους και διαγωνισμούς σε πραγματικό χρόνο απ’ όπου θα προκύπτουν οι νικητές. Υπάρχουν ακόμη και συζητήσεις με τηλεοπτικούς παραγωγούς για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

 

“Το φορμά υπάρχει και δουλεύει. Υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες που πιστεύουν στο ταλέντο τους και τώρα έχει έρθει η ώρα να το αποδείξουν και, ποιος ξέρει, μπορεί να κερδίσουν μια θέση σε μια επαγγελματική ομάδα!”, δηλώνει ο Min.

 

Και συνεχίζει: “Πολλοί νομίζουν πως το Zwift είναι άλλη μια… μοναχική εμπειρία, ένας τρόπος για να προπονείσαι όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει. Εμείς, πιστεύουμε πως είναι μια μοναδική και απολαυστική εμπειρία. Ο κόσμος πιστεύει πως η προπόνηση στο σπίτι είναι μια μοναχική εμπειρία αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Είναι αλήθεια πως, για μένα που ζω στο Λονδίνο, δεν είναι πάντα εύκολο να βγω, την ώρα που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, για προπόνηση με τους φίλους μου. Τώρα λοιπόν θα μπορώ να βγαίνω προπόνηση με τους φίλους μου, από την οθόνη του υπολογιστή μας!”

 

Ο Min είναι ο ίδιος φανατικός ποδηλάτης και ως τώρα σχεδίαζε οικονομικά μοντέλα. Από τότε που ξεκίνησε το Zwift όμως, ονειρεύεται τη ζωή του να αλλάξει με άξονα το ποδήλατο.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο ένας “κόσμος” για το Zwift όπου ένας “θεός-σέρβερ” χειρίζεται τη μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα και αποφασίζει για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν. Καθώς όμως ο αριθμός των χρηστών θα αυξάνει, θα δημιουργηθούν χιλιάδες “παράλληλοι κόσμοι”.

 

Για την ώρα υπάρχει έκδοση μόνο για PC και Mac αλλά σύντομα θα υπάρξουν εκδόσεις για tablets. Επίσης, προς το παρόν ο αναβάτης δεν μπορεί να πάρει κλίσεις – καθώς τα περισσότερα εργόμετρα είναι σταθερά. “Όλα αυτά θα αλλάξουν σύντομα”, δηλώνει ο εμπνευστής του Zwift. “Είμαστε ακόμη μόνο στην αρχή!”.

 

Πηγή: Telegraph.co.uk.

Δείτε επίσης

Το κορυφαίο κατάστημα της Colnago βρίσκεται στο Abu Dhabi

Ένα κατάστημα 10.000 τμ, σε ένα διώροφο κτίριο, με μοναδικά έπιπλα, αντικείμενα τέχνης, υψηλή τεχνολογία ...

BMX

BMX Race Ljubljana 2022

Σε ρυθμούς BMX η Λιουμπλιάνα Με επικράτηση των Σκανδιναβών απέναντι στους Ιταλούς ολοκληρώθηκε στην Λιουμπλιάνα ...

O Filippo Ganna πετυχαίνει νέο Ρεκόρ Ώρας

  Με μια εκπληκτική εμφάνιση, ο Filippo Ganna, έσπασε σήμερα το UCI Hour Record, με ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest