Ένας εκπατρισμένος (μη Κινέζος στη συγκεκριμένη περίπτωση) έχει προκαλέσει «αναστάτωση» στο κινεζικό διαδίκτυο μετά το μπλοκάρισμα ενός αυτοκινήτου που προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει μια λωρίδα για ποδήλατο στο Πεκίνο. Το αποτέλεσμα ήταν, εκτός από το ότι το θέμα να γίνει viral στο λεπτό, να προβληματίσει επίσης τους κινέζους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με το γιατί δεν μπορούν οι ίδιοι να έρθουν αντιμέτωποι με μια τέτοια απολίτιστη συμπεριφορά.
Φώτο: longye70008
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης του Weibo (το κύριο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στης Κίνας) ανέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες που δείχνουν έναν –όπως πιστεύεται- ξένο εργαζόμενο στο Πεκίνο να σταματάει και να μπλοκάρει με το ποδήλατό του ένα αυτοκίνητο που κινούνταν μέσα στον προστατευμένο ποδηλατόδρομο για να αποφύγει την κίνηση! Με αυτόν τον τρόπο ο ποδηλάτης επέλεξε να διαμαρτυρηθεί, αναγκάζοντας το αυτοκίνητο να πάρει τη θέση του πίσω στην κανονική ροή της κυκλοφορίας.
Όπως δήλωσε ο φωτογράφος στη σελίδα του, «Σήμερα στη Λεωφόρο Yaojiayuan είδα αυτή τη σκηνή: ένας ξένος να επιμένει να κρατήσει τον ποδηλατόδρομο μακριά από αυτοκίνητα! Μια επίμονη στάση, ήμουν πραγματικά πολύ συγκινημένος!»
Το τι ακριβώς συνέβη μετά δεν το γνωρίζουμε, μιας και η επαναφορά του αυτοκινήτου στον κανονικό δρόμο φαίνεται να είναι δύσκολη, αλλά η φωτογραφία του ποδηλάτη που μπλοκάρει την πορεία του αυτοκινήτου είχε πάνω από 44.000 share, με θετικά σχόλια, τόσο από αυτοκινητιστές, όσο και από ποδηλάτες.
Από την άλλη, οι ίδιοι οι Κινέζοι πολίτες παραδέχονται ότι εκείνοι δε θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, μιας και υπάρχουν πολλά θέματα ταξικών διαφορών (ο οδηγός αυτοκινήτου φαίνεται να είναι ανώτερης κοινωνικής τάξης) και νοοτροπίας. Πολλοί σχολιάζουν ότι «ευτυχώς που ο ποδηλάτης είναι ξένος, διαφορετικά θα τον είχαν δείρει…»
Πηγή: TheNanfang.com
mbike.gr ο κόσμος του ποδηλάτου