Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | Η Unior μπαίνει στη σεζόν του 2014 δυναμικά
Μετά το κύπελλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα XCO, τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης στο XCO, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα DH και ένα σημαντικό αριθμό σε νίκες σε διεθνής downhill και cross – country αγώνες, η ομάδα ξεκινάει την πέμπτη της σεζόν πιο δυνατή από ποτέ.

Η Unior μπαίνει στη σεζόν του 2014 δυναμικά

Μετά το κύπελλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα XCO, τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης στο XCO, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα DH και ένα σημαντικό αριθμό σε νίκες σε διεθνής downhill και cross – country αγώνες, η ομάδα ξεκινάει την πέμπτη της σεζόν πιο δυνατή από ποτέ.

Για το 2014 η ομάδα της Unior κάνει στροφή και προς το Enduro. Η ομάδα είναι τώρα μεταξύ των elite των ομάδων της UCI MTB και των επίσημων ομάδων EWS.

Η πιο συγκινητική στιγμή για το 2013 ήταν όταν η Tanja Žakelj’s κέρδισε την άσπρη φανέλα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα XCO. Δεν είναι όμως η μοναδική στιγμή που έχουμε να θυμόμαστε από την περασμένη χρονιά αλλά οι νίκες της ομάδας στα δύο παγκόσμια κύπελλα, ο τίτλος των παγκόσμιων πρωταθλητών, το χρυσό μετάλλιο και το αργυρό στα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα, η νίκη στο Ευρωπαικό κύπελλο IXS συν τους εθνικούς και διεθνής τίτλους. Θα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν όλα αυτά τα αποτελέσματα το 2014, αλλά με εννιά εξαιρετικούς αναβάτες και την εξαιρετική υποστήριξη που έχει η ομάδα όλα είναι πιθανά

 | mbike.gr | mbike.gr

Ο παίκτης που άλλαξε το Cross – country
Η Tanja Žakelj είχε πολλή καλές επιδόσεις πριν ακόμα μπει στην ομάδα κερδίζοντας την 10η θέση στο Λονδίνο και σε παγκόσμιους τίτλους. Η καλή της παρουσία στην αρχή της χρονιάς μαρτυρούσε ότι ήταν για μία θέση στο βάθρο αλλά αυτά που πέτυχε αργότερα μέσα στη σεζόν τους άφησαν όλους άφωνους. Βρισκόταν στο βάθρο σχεδόν σε όλα τα παγκόσμια κύπελλα του XCO με νίκες στο Nové Mesto και στο Val di Sole. Επίσης κέρδισε τον Ευρωπαικό τίτλο στη Βέρνη. Είχε πολλή καλή τεχνική αλλά από την στιγμή που μπήκε στην ομάδα και έμαθε κάποιες κινήσεις από τα αγόρια, απέδειξε ότι η φυσική δύναμη δεν είναι το παν και ότι και οι γυναίκες μπορούν να ποδηλατούν στα πιο τεχνικά μονοπάτια με μεγάλη ταχύτητα. Η Tanja έχει θέσει τις φιλοδοξίες της πολύ ψηλά για τη νέα σεζόν δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή της και στην ομάδα της. «Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά την περασμένη σεζόν είναι η αλήθεια αλλά παρόλα αυτά πρέπει να συγκεντρωθώ σε κάθε αγώνα χωριστά και να βάλω τα δυνατά μου». Ο κύριο στόχος μου βέβαια είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δουλεύω πάνω στο πρόγραμμά μου δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή μου και στην ομάδα, ενισχύοντας με καινούργια κόλπα την προπόνησή μου και κάνοντας κάποιες αλλαγές που προς το παρόν θα τις κρατήσω για τον εαυτό μου.

Μια Ασιάτισσα super star μπαίνει στην ομάδα
Η Mio Sueamasa δε χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή για το πια είναι μιας και ανακηρύχτηκε πολλές φορές Ασιάτισσα πρωταθλήτρια με πολύ καλά αποτελέσματα στο παγκόσμιο κύπελλο και τίτλους στο junior DH. Αφού έχει τρέξει σε αγώνες Downhill, Trial και 4 – cross, τώρα κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα της με τη συμμετοχή της σε αγώνες cross country. Θα συνεχίσει να υπερασπίζετε τον τίτλο της στο DH αλλά 10 χρόνια μετά τη συνεχή της παρουσία και σε αυτούς τους αγώνες θέλει να δοκιμάσει την τύχη της και στο Endurance. «Τα μονοπάτια άλλαξαν πολύ τις τελευταίες δεκαετίες και τα άλματα έγιναν όλο και πιο ψηλά, άρα είναι λίγο δύσκολο για εμένα να τα παρακολουθήσω. Πέρυσι έτρεξα τον πρώτο μου αγώνα cross country στην Ιαπωνία» δήλωσε η Mio σε συνέντευξή της «Βρέθηκα εκεί για προπόνηση αλλά τελικά είχε μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν μια νέα πρόκληση για εμένα, όποτε θέλω να προσπαθήσω περισσότερο». Θα τρέξει στην Ασία και σε επιλεγμένα Παγκόσμια Κύπελλα αλλά με συγκεκριμένη μορφή ομάδας. Σε συνεργασία με τον Ιάπωνα αντιπρόσωπο της εταιρίας και την τοπική ομάδα, θα είναι πρεσβευτής της ομάδας στους αγώνες.

• Η ομάδα θα εκπροσωπηθεί στους αγώνες cross –country για άλλη μια φορά από το νέο και ταλαντούχο Σλοβένο Kevin Berginc

• O Ruaridh και ο Žiga στοχεύουν στους 20 καλύτερους στο downhill circuit

• O Žiga Pandur πέρυσι έφτασε στους 30 στην κατηγορία elite των ανδρών και ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε δει η Σλοβενία.

• Ο Ruaridh Cunningham βρέθηκε μαζί του στο τέλος της σεζόν φέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στο παγκόσμιο κύπελλο και κερδίζοντας το IXS EDC αγώνα στο Chatel.

«Οι στόχοι μου για το 2014 είναι να τερματίσω στην εικοσάδα του παγκόσμιου κυπέλλου και στην πεντάδα στους αγώνες στην Αγγλία».

Πέρυσι έχασα το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν εξαιτίας της επέμβασης που έκανα αλλά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την επίδοσή μου όταν επέστρεψα. Είχα δουλέψει σκληρά για αυτήν, την όχι ολόκληρη χρονιά, και ανυπομονώ να ξεκινήσω την καινούργια υγιής και στην πολλή καλή φόρμα που είχα στο τέλος του 2013» δήλωσε ο Ruaridh στην αρχή της σεζόν. Ο Žiga επίσης θα προσπαθήσει για την εικοσάδα και για νίκες στο Ευρωπαϊκό κύπελλο και σε άλλους διεθνείς αγώνες. Η ομάδα της Unior στο Downhill είναι πολύ δυνατή και συμπεριλαμβάνει και τον Jure Žabjek, 3ο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη κατηγορία Junior, ο οποίος τώρα τρέχει στην κατηγορία των Elite. Η ομάδα έχει ένα νέο αναβάτη του Downhill τον Nal Otoničar, ο οποίος είχε πολύ καλές επιδόσεις σε εθνικά ευρωπαϊκά γεγονότα.

Το Enduro ξεκινάει!
Η ομάδα της Unior θα έχει ένα τρίτο στόχο για το 2014 και αυτό είναι φυσικά οι αγώνες Enduro. Ο Nejc Rutar, πρώην πρωταθλητής της Σλοβενίας στον Downhill, είναι το πρώτο όνομα για την ομάδα. «Το Enduro είναι πολύ διαφορετικό από το Downhill, οπότε είχα πολλά να μάθω πέρυσι. Είδα πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας και πόσο δυνατά ονόματα τρέχουν. Τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνω για να έχω τα αποτελέσματα που θέλω και έτσι ελπίζω περισσότεροι άνθρωποι να δείξουν σοβαρότητα στη Σλοβενία. Το Nejc θα τον ακολουθήσει στο όραμά του και ο Anže Žabjek ακόμα ένας από τους πιο γρήγορους Σλοβένους.

Η ομάδα της Unior είναι μια από τις επίσημες ομάδες του Enduro και θα τρέξει σε τέσσερις αγώνες αυτόν το χρόνο συν στα διάφορα εθνικά και ευρωπαικά γεγονότα και μάλιστα με την πλήρης υποστήριξη της ομάδας.

Ανάμεσα στις ομάδες των Elite
Η ομάδα ξεκινά την παρουσία της για το 2014 σαν elite ομάδα του UCI MTB για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή της πέντε χρόνια πριν. Ο Manager της ομάδας Mahkovec εξηγεί τα οφέλη για την ομάδα και για τους χορηγούς λέγοντας «Δυνατή παρουσία της ομάδας στο χώρο διεξαγωγής του παγκόσμιου κύπελλου, καλύτερη προβολή, εξελιγμένη εικόνα είναι μερικά από αυτά που θα βοηθήσουν στον να έχει η ομάδα τη σωστή παρουσία. Αυτό θα εξυπηρετήσει και όλους τους χορηγούς μας. Η παρουσία μας στις ομάδες EWS ήταν το αμέσως επόμενο λογικό βήμα μιας και έχουμε πολλά σχέδια για αυτήν την κατεύθυνση. Οι αγώνες Enduro γίνονται σε πολύ καλές τοποθεσίες σαν μέρος των μεγαλύτερων φεστιβάλ και μας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλουμε τα εργαλεία Unior αλλά και τις άλλες συνεργασίες μας όσο καλύτερα μπορούμε. Οι αθλητές θα έχουν πολλή μεγάλη υποστήριξη από μια πολλή δυνατή ομάδα όπως : ο Rok Jurca και ο Jure Božič ως μηχανικοί τον Miha Jakopič ως προπονητής εκτός από την Tanja που έχει ως προσωπικό προπονητή τον Samo Rauter, τον Tine Mahkovec ως Manager της ομάδας τον Grega Stopar ως υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και τον φωτογράφο Klemen Humar

Συνεργασίες της ομάδας και ποδήλατα
Η ομάδα ανήκει στη Σλοβένικη εταιρία κατασκευής εργαλείων Unior, η οποία έχει ένα ιδιαίτερο όραμα για τα εργαλεία. Η ομάδα διοικείται από το ποδηλατικό club Rajd από την Ljubljana, γνωστό από δυνατά club της Σλοβενίας και διοργανωτής πολλών εκδηλώσεων. Η ομάδα συνεχίζει την πολλών χρόνων συνεργασίας της με την ποδηλατική εταιρία Trek. Τα ποδήλατα της ομάδας για το Downhill είναι τα Session 9.9 Superfly SL για το cross-country και Slash για το enduro. Χορηγοί της ομάδας επιπλέον είναι: η  SRAM (επίσης η RockShox, Avid & Truvativ), Schwalbe, CamelBak, Mapei, One Industries, Sixsixone, adidas eyewear, Sapim, Reverse, Selle Italia, Lizard Skins, crankbrothers, Gamut USA, Motorex, MuleBar, Teva, Zéfal, Vigor Fuel και sports center Vigor Ground. Η εταιρία Northwave είναι η προσωπική σπόνσορας για την Tanja. Η έδρα της ομάδας είναι στην Ljubljana όπου συνεργάζεται με την τοπική κοινότητα για την ανάπτυξη της ποδηλασίας.

Δείτε επίσης

Nino Schurter

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

Ένας εντυπωσιακός τερματισμός που γράφει ιστορία Ο Nino Schurter, μπορεί να έχασε το Παγκόσμιο αλλά ...

SKS

Για… περιπολία με SKS

Η αστυνομία της Ολλανδίας περιπολεί με SKS smartphone holders Κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, ...

Eurobike 2020

Ακυρώνεται το Eurobike 2020 λόγω Covid 19

O κορωνοϊός ακύρωσε το Eurobike 2020 Η special edition εκδοχή του Eurobike 2020, που ήταν ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest