Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | 9ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου

9ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου

Λίγο διαφορετικός ο γύρος φέτος

Το Διεθνές ποδηλατικό Διήμερο Θάσου, στις 29-30 Απριλίου, ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα 8. Για λόγους ασφάλειας η διοργάνωση έκρινε ότι θα ήταν πιο σωστό να μη διεξαχθεί λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Έτσι φέτος διοργανώθηκε από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και την οργανωτική ομάδα του ΜΤΒ THASSOS TEAM με την αρωγή του Δήμου, το Σάββατο 29 Απριλίου, ένας λαϊκός αγώνας ορεινού τρεξίματος1 2 χιλ. με την ονομασία ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ, με εκκίνηση το Θεολόγο και τερματισμό την ακτή Αγ. Αντωνίου και την Κυριακή 30 Απριλίου ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου για ένατη συνεχή χρονιά.
Πάνω από 250 ποδήλατες και δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποδεικνύοντας ότι η Θάσος αποτελεί πλέον τόπο συνάντησης για όλους τους Βαλκάνιους ποδηλάτες και λάτρεις της φύσης γενικότερα.

Αγώνας Πέτρινο Γεφύρι
Νικητής στο αγώνα του Σαββάτου αναδείχθηκε, μετά από έντονο συναγωνισμό, ο Δραμινός Ιορδάνης Τσεπεσίδης της TSIAS COM DRAMA RUNNERS με χρόνο 0:54:18, έχοντας μάλιστα τερματίσει και τα 50 χλμ. του ΘΕΑΓΕΝEΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ την προηγούμενη εβδομάδα. Στην δεύτερη θέση ο Ρουμάνος CARSTEAIONEL-CRISTIAN της ομάδας SLATINACYCLINGTEAM με χρόνο 0:55:05 και στην τρίτη θέση ο Βούλγαρος MITYA DIMITROV με χρόνο 0:55:29. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Παρθένα Σαββίδου με χρόνο 1:04:00, με δεύτερη την Αγγλίδα MELISSA NTEG με χρόνο 1:16:30 ακολουθούμενη από πολύ κοντά από την Ρουμάνα CAMELIA-ELENA GAITA με χρόνο 1:16:50.

Αγώνα Γύρος Θάσου
Την Κυριακή στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ η υπόθεση βάθρο ήταν Βουλγάρικη καθώς κατέκτησαν και τις 3 πρώτες θέσεις . Μεγάλος νικητής με χρόνο 4:05:31, ένας πραγματικά γνωστός αθλητής του αγώνα, ο DIMITAR DIMITROV της MAMUΤ, ο οποίος έρχεται στη Θάσο 11 χρόνια τώρα για να συμμετέχει . Δεύτερος με ίδιο χρόνο ο PETAR DASHEV της TZAR SIMEON και τρίτος KIRIL RADOSLAVOV με χρόνο 4:06:3.
Πολύ καλά από τους Έλληνες τα πήγε ο έφηβος BOURAK ARIF OGLOU από την Ξάνθη, της ομάδας του Πήγασου όπου με χρόνο 4:09:25 κατέλαβε την πρώτη θέση στους έφηβους και την έκτη της γενικής.

Στις γυναίκες η Βουλγάρα αθλήτρια IVETA ALEKSIEVA της VELOCITY αναδείχθηκε νικήτρια, με χρόνο 4:12:34, δεύτερη η Ρουμάνα αθλήτρια STAN MIRIAM από την ομάδα της CS OTOPENI με χρόνο 4:15:42 και τέλος στην τρίτη θέση μια Ελληνίδα η Βασιλική Καραγιάννη του ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑΣ με χρόνο 4:18:17.

Το παρόν έδωσαν για μια ακόμη φορά και Θάσιοι ποδηλάτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργητική παρουσία στα ποδηλατικά αθλητικά δρώμενα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Οι απονομές του ορεινού τρεξίματος, έγιναν το Σάββατο στις 15:00 το μεσημέρι παρουσία των χορηγών & εκπροσώπων των εθελοντών.

Την Κυριακή στις 18.30 έγιναν οι απονομές της ποδηλασίας παρουσία πλήθους κόσμου.

Η Αστυνομία φρόντισε για την ασφάλεια όλων των αθλητών κατά την διάρκεια του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ.

To K.Y. Πρίνου επίσης σε ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη όπου και όποτε χρειάστηκε.

Επίσης οι εθελοντές ήταν αυτοί, οι οποίοι κλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια δύο φορές τόσο στον ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ, όσο και στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ και τα κατάφεραν μια χαρά, όλοι είχαν να λένε για αυτούς τους χαρούμενους ανθρώπους που ήταν στο πλευρό των αθλητών κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021: Οι δράσεις

European Mobility Week 2021 Για μια ακόμη χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί ...

Primoz Roglic

O Primoz Roglic νικητής του Γύρου Ισπανίας για 3η χρονιά

Ο τρίτος από τους Μεγάλους Γύρους έφτασε στο τέλος του Μια μεγάλη νίκη, από τον ...

H 3T γιορτάζει τα 60 χρόνια της!

Χωράνε τα όνειρα σε ένα κουτί; Η 3Τ λέει, ναι! Ανακαλύψτε το πώς! Η 3Τ ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest