Home | Αρχική | 5η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία» 2016

5η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία» 2016

5η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» 2016

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας αρχίσαμε την προετοιμασία μιας από τις ομορφότερες ποδηλατικές εκδηλώσεις στη χώρα. Στα μέσα Μαρτίου την διακόψαμε για να συνδράμουμε στην υποστήριξη του 2ου Μαραθώνιου Ολυμπίας και έπειτα εντείναμε ρυθμούς, ούτως ώστε στις 17 Απριλίου να είμαστε έτοιμοι.

 

Από τον Γιώργο Ηλιόπουλο, Πρόεδρο «Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας»

Και οι δύο διαδρομές τροποποιήθηκαν και σηματοδοτήθηκαν κατάλληλα προς όφελος των ποδηλατών, κερδίζοντας έτσι σε χρόνο, κούραση, ασφάλεια και ομορφιά! Κατόπιν επαφών με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, δώσαμε μια άλλη νότα στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ως μια παράλληλη εκδήλωση και για αυτό το λόγο της την αφιερώσαμε.

Για άλλη μια φορά, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πληθώρα μέσων, υλικών και ατόμων υποστήριξης, εξασφαλίζοντας την απροβλημάτιστη και πάνω από όλα την ασφαλή συμμετοχή όλων. Ειδικά για φέτος, καταφέραμε να ασφαλίσουμε όλους τους συμμετέχοντες για το χρόνο διεξαγωγής της διαδρομής. Έτσι, εξασφαλίστηκε η μεταφορά των ποδηλατών πριν και μετά τη διαδρομή, η παροχή χάρτη, ενυδάτωσης και διατροφής, η συνοδεία με οχήματα, συνεργείο επισκευής, ποδηλάτες υπεύθυνους διαδρομής, αλλά και γιατρούς μαζί τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, ενώ υπήρχε και ένα… ‘drone’ από πάνω μας! Στη μεγάλη στάση δεν πρέπει να ξεχάσουμε την τοπική κοινότητα του χωριού Χειμαδιού και την απίστευτη φιλοξενία των κατοίκων του για άλλη μια φορά! Στο τέλος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα γεύματος, το οποίο για τους εκτός νομού ήταν δωρεάν. Για όλα αυτά, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στηρίξατε με κάθε τρόπο. Να είστε σίγουροι ότι και το παραμικρό έπιασε τόπο, ενώ οι αφίσες και τα «μπάνερ» φρόντισαν να μην μείνετε στην αφάνεια!

 

Χαρήκαμε ιδιαιτέρα βλέποντας σταθερές, αλλά και νέες συμμετοχές από το νομό, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας για τους ποδηλάτες από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας που ήρθαν να πάρουν μέρος! Εδώ, δεν πρέπει να παραλείψουμε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ολυμπιακής Ακαδημίας, από διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως τη Ρωσία, το Λίβανο, αλλά και τη μακρινή Σρι Λάνκα! Η εκκίνηση δόθηκε με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Οι ποδηλάτες χωμάτινης και ασφάλτινης διαδρομής ξεκίνησαν αντικριστά κάτω από την αψίδα, έξω από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, με τον καιρό σύμμαχό μας.

Το απόγευμα της Κυριακής τελείωσε άλλη μία ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» αφήνοντας όχι απλά θετικές εντυπώσεις, αλλά και την αίσθηση της καλύτερης και ποιοτικότερης διοργάνωσης έως τώρα και ίσως μιας από τις καλύτερα οργανωμένες εκδηλώσεις του είδους στη χώρα. Εκτός από τις αναμνήσεις οι ποδηλάτες πήραν μαζί τους ένα αναμνηστικό βραβείο συμμετοχής, ένα μετάλλιο και ένα μπλουζάκι στου οποίου την πλάτη είναι τυπωμένες οι δύο διαδρομές. Πάνω από όλα όμως, την ποιότητα της διοργάνωσης αυτής την επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες και ελπίζουμε να γίνουν κοινωνοί της στα μέρη τους, για να επιστρέψουν με τους φίλους τους το 2017!

 

 

Δείτε επίσης

SKS Rennkompressor

SKS Rennkompressor: Σαν το παλιό καλό κρασί

Η SKS Rennkompressor αποτελεί ένα κομμάτι ποδηλατικής ιστορίας Στους μεγάλους Γύρους και στα αυτοκίνητα των ...

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Η συμβολή της καλής διατροφής στην υγεία του οργανισμού είναι πλέον κάτι γνωστό. Μια δίαιτα ...

Η νέα ταινία για την ζωή του Marco Pantani: The Pantani affair

O θρύλος του Πειρατή είναι ακόμη ζωντανός, ιδιαίτερα στην πατρίδα του! Η ταινία The Pantani ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest