Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Η ιταλική 3Τ παρουσιάζει το Exploro Racemax Boost!

Η ιταλική 3Τ παρουσιάζει το Exploro Racemax Boost!

3T e bike

Ένα μοναδικό Gravel από την 3Τ με ηλεκτρική υποβοήθηση, ένα e bike που θυμίζει περισσότερο συμβατικό ποδήλατο

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ τεράστιας σημασίας για την ιταλική εταιρεία, σε μια χρονιά δύσκολη, γεμάτη ανατροπές για τη βιομηχανία ποδηλάτου.

Το στάνταρ Exploro Racemax παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 και ενθουσίασε με το χαμηλό βάρος, την απόκριση και την ατέλειωτη διασκέδαση που προσέφερε στον αναβάτη. Και όταν ήρθε η ώρα να σχεδιαστεί μια έκδοση με ηλεκτρική υποβοήθηση, η απόφαση της εταιρείας ήταν να διατηρηθούν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά: ίδια γεωμετρία, ίδιο σχήμα στους σωλήνες, ίδιο κράτημα και δυνατότητα στριψίματος.

 

3T e-bike

 

Το ποδήλατο

Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας ήταν να διατηρήσει τον εκπληκτικό χαρακτήρα του ποδηλάτου και όχι να τον αλλοιώσει από το σύστημα ηλεκτροκίνησης. Για τον λόγο αυτό το σύστημα ηλεκτροκίνησης έπρεπε να είναι ελαφρύ και χωρίς την παραμικρή αντίσταση όταν δεν χρησιμοποιείται.
Και τελικά, το τροποποιημένο ειδικά για την 3Τ Mahle X-35 προσφέρει όλα τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιπλέον ταιριάζει απόλυτα μέσα στο πλαίσιο του Racemax χωρίς καμία αλλαγή στο μέγεθος των σωλήνων.

 

Εκείνο που χαρακτηρίζει το Exploro Racemax Boost είναι πως είναι ένα e-bike για αληθινούς ποδηλάτες. Η ευκολία της κύλησης, ο τρόπος που ενεργοποιείται η ηλεκτροκίνηση, η απλότητα του ποδηλάτου όλα σε κάνουν να ξεχνάς πως χρησιμοποιείς ένα e bike και μάλλον σκέφτεσαι “Ουάου, καλά πηγαίνω σήμερα!”

Όμως για να γίνει αυτό απαιτήθηκαν πολλές, προσεχτικές ρυθμίσεις και σχεδιασμός.

Το Exploro Racemax Boost διαθέτει τρία επίπεδα υποβοήθησης:

3T e-bike

 

ECO: Μια απλή υποβοήθηση, αρκετή για να σε βοηθήσει να παραμείνεις στο γκρουπ όταν χρειάζεσαι εκείνη την μικρή βοήθεια στα πόδια.
MEDIO: Λίγο μεγαλύτερη βοήθεια στις ανηφόρες, τα τεχνικά μονοπάτια γίνονται πιο εύκολα και ακολουθείς εύκολα το γκρουπ στην άσφαλτο ή το χώμα.
TURBO: Μέγιστη υποβοήθηση, πάντα στο εύρος της επιτρεπόμενης μέγιστης ταχύτητας, απολύτως ελεγχόμενη και προοδευτική.

 

3T e-bike

 

Ο αναβάτης

Το Exploro Racemax Boost είναι σχεδιασμένο για 3 τύπους αναβατών:

Η έξτρα υποβοήθηση σας επιτρέπει να φτάσετε ακόμα πιο μακριά. Να ποδηλατήσετε περισσότερο και να απολαύσετε τη χαρά του ταξιδιού ακόμα κι όταν το ποδήλατο είναι φορτωμένο.
Το να ποδηλατείς σε ένα γκρουπ που αποτελείται από αναβάτες διαφορετικών επιπέδων μπορεί να γίνει απογοητευτικό. Δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις, κουράζεσαι περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες και η επόμενη μέρα είναι… εργάσιμη. Δεν υπάρχει λόγος. Είτε η διαδρομή είναι στην άσφαλτο ή στο χώμα, ακολουθείς παντού με άνεση.
Μετακίνηση. Το Gravel είναι το μόνο ποδήλατο που μπορεί με άνεση να χρησιμοποιηθεί για προπόνηση στο δρόμο, στο χώμα, ταξίδια ή μετακίνηση! Η επιπλέον δύναμη που σου δίνει η υποβοήθηση, σου επιτρέπει να κάνεις τις μετακινήσεις στην πόλη και να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς να ιδρώσεις.

Το Exploro Racemax Boost είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ποδήλατα που μπορεί κάποιος να αποκτήσει. Παραμένει ένα κλασικό ποδήλατο αλλά διαθέτει και υποβοήθηση. Είναι ελαφρύ, διακριτικό και διασκεδαστικό αλλά έχει εκείνη την εξτρά δύναμη που μπορεί να χρειαστείς για να βγάλεις μια παρατεταμένη ανηφόρα.
Όταν η υποβοήθηση είναι κλειστή δεν είναι παρά ένα συμβατικό ποδήλατο αλλά, όταν το χρειαστείς, ξέρεις πως σίγουρα θα τα καταφέρεις.

 

3T e-bike

 

Το Exploro Racemax Boost είναι διαθέσιμο και με ίσιο τιμόνι για όποιον το επιθυμεί.

Το βάρος του μπορεί να φτάσει έως και τα 9.8 κιλά στην έκδοση Ultralight, παραμένοντας ένα full Gravel ποδήλατο!
Όλα τα μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της 3Τ. Στην Ελλάδα μπορείτε να το παραγγείλετε από το κατάστημα Τσιρίκος με ημερομηνίες παράδοσης, αναλόγως της έκδοσης, από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο 2021.

 

Τιμές

  • Exploro Racemax Boost Dropbar: 6.999 EUR
  • Exploro Racemax Boost Flatbar: 6.999 EUR
  • Exploro Racemax Boost Ultralight: 9.999 EUR

 

3T e-bike

Δείτε επίσης

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

Syncros Bikepacking

Syncros Bikepacking για ατέλειωτη περιπέτεια

Περιπέτεια και οργάνωση Για όσους είναι σε αναζήτηση προϊόντων για bikepacking περιπέτειες, η Syncros προτείνει ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest