Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | 2ος Γύρος Άμφισσας

2ος Γύρος Άμφισσας

Ο Ζευς Π.Ο με την έγκριση της Ε.Ο.Ποδηλασίας διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα Δρόμου Αντοχής στις 5 Μαρτίου 2023 στην Άμφισσα

Oι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στον αγώνα είναι Ανδρών, Νέων Ανδρων, Εφήβων, Γυναικών, Μάστερ Ανδρων. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση προς Γαλαξίδι, στις 11:00 στις κατηγορίες Άνδρες, Νέοι, Έφηβοι, Μάστερ, Γυναίκες. Στα 1500 μέτρα μετά την εκκίνηση θα δοθεί το ελεύθερο σε όλους του εκκινήσαντες. Στο 28ο χλμ, άντες θα στρίψουν δεξιά και έπειτα από 3 χλμ. αρχίζει παρατεταμένη ανηφόρα για περίπου 12 χλμ. και κλίση 7-8% το πολύ. Στο 40ο χλμ. θα υπάρχει σημείο υδροδοσίας-τροφοδοσίας και έπειτα ξεκινούν οι κατηφόρες. 

Άπαντες θα κάνουν δύο στροφές πάνω στο βουνό και στο τέλος κατεβαίνοντας προς την επαρχιακή οδό, θα στρίψουν δεξιά προκειμένου να διανύσουν 1500μ. να βγούνε εκτός επαρχιακής, να περάσουν κάτω από το δρόμο για να μπούνε στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας και να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό ο οποίος είναι στο χωριό Χρισσό (ανεβαίνοντας προς Δελφούς). Η απόσταση της διαδρομής είναι 121 χλμ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Οι δηλώσεις συμμετοχή ς θα γίνουν δεκτές έως 24/2/2023 στο zeus.cycling@gmail.com

Το παράβολο συμμετοχής είναι στα 20 ευρώ ανά αθλητή και καταβάλλεται στο τραπεζικό λογαριασμό του Ζευς Π.Ο με IBAN:GR06026041700000701010449483.

Η γραμματεία θα λειτουργήσει στο χώρο εκκίνησης σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Θα ανοίξει στις 08:30 για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.

Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι το πέρας των αγώνων. Επιστροφή των αριθμών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στη γραμματεία αμέσως μετά το πέρας του αγώνα και παραλαβή των δελτίων των αθλητών. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα έως και πριν 20’ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας αφού έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.

Το τεχνικό συνέδρια θα γίνει 60’ πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της Γραμματείας.

Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ ποδηλασίας και της UCI για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της ΤΕ για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων.

Θα υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί όπως ότι τα αυτοκίνητα συνοδείας ένα ανά σωματείο και ανά εκκίνηση, θα φέρουν ειδική σήμανση (θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων) και θα έχουν τα φώτα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της εκκίνησής του, ως συνοδευτικά οχήματα. Το όριο χρόνου για κάθε κατηγορία είναι το 20% του χρόνου του νικητή, σε περίπτωση σύμπτυξης κατηγοριών και κοινής κατάταξης, το όριο χρόνου με βάση τον χρόνο του νικητή, εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες που συγχωνεύονται. Ποδηλάτες εκτός ορίου χρόνου θα λαμβάνουν κατάταξη με την ένδειξη «εκτός ορίου χρόνου».

Οι έφηβοι συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα λόγω κοινής κατάταξης με την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα (17+). Η τροφοδοσία από οχήματα συνοδείας θα επιτραπεί από το 40ο χλμ. δηλαδή απότ ο σημείο του σταθερού σέρβις για δύο στροφές και θα σταματήσει στο 20ο χλμ. πριν το τέλος του αγώνα κάθε κατηγορίας. Θα επιτραπεί Τροφοδοσία και Τεχνική βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.

Οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (κ.ο.κ).

Οι βραβεύσεις θα γίνουν κανονονικά με κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα και θα γίνουν επιπλέον βραβεύσεις ξεχωριστές ανά κατηγορία και αυτές θα είναι Ανδρών-Νέων, Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Μάστερ, Α’-Μάστερ, Β΄-Μάστερ, Γ’-Μάστερ Δ’. 

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους θα υπάρξει ενημέρων για τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ. Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI. Αλυτάρχης του αγώνα είναι ο Γεώργιος Φωκάς zeus.cycling@gmail.com και για όποια πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο 6945856076.

Με τη συμμετοχή του στον αγώνα ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

 

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

Με ποδήλατο στην ιστορία και την τέχνη

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρους πολιτισμού Κάτι αλλάζει στην Αθήνα καθώς, με το πρόγραμμα «Με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest