Home | ΝΕΑ | ΕΛΛΑΔΑ | 11ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2019

11ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2019

Την Κυριακή στις 5/5/2019 διοργανώνεται ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2019, στη μνήμη του Κώστα Ράπτη στη Νεμέa

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές στις κατηγορίες βετεράνων ΠΕΠΑ και Όπεν.

Όλοι οι βετεράνοι αθλητές πρέπει να έχουν φυσικά ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο εντός του 2019. Επίσης η κάρτα υγείας αθλητή είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή. Ο εξοπλισμός που θεωρείται κατάλληλος είναι ότι πρέπει να υπάρχει στην ποδηλασία δρόμου και οτιδήποτε πρόσθετο είναι ακατάλληλος.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής: (30–39 ετών) / (40–49 ετών) / (50–59 ετών) / (60+ ετών) / (Γυναικών από 25 ετών και άνω) /  κατηγορία ΟΠΕΝ. Η ώρα της εκκίνησης τους αγώνα είναι 10:30 πμ. Το τεχνικό συνέδριο θα γίνει στο Δημαρχείο Νεμέας την Κυριακή 5/5/2019 και ώρα 09:00 π.μ κοντά στο χώρο της εκκίνησης που είναι το Δημαρχείο της Νεμέας. Ο χώρος του τερματισμού είναι στην πλατεία του Αγ. Νικολάου στα Αηδόνια. Συνολική απόσταση είναι 70,5 χλμ. και η διαδρομή των πρώτων 8,1 χλμ, θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα. Το αγωνιστικό μέρος θα είναι 62,4 χλμ. Θα υπάρχουν σημεία υδροδοσίας που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν τον αγώνα και κατά τη εκκίνηση, εξαρτώμενα από τις καιρικές/θερμοκρασιακές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα. Η υδροποσία θα σταματήσει τα τελευταία 20 χιλιόμετρα από τον τερματισμό.

Διαδρομή
Εκκίνηση Δημαρχείο Νεμέας – Αηδόνια (κάτω πλατεία) – Ελεύθερο) – Γαλατά – Ασπρόκαμπος – Καλλιάνοι –Στυμφαλία – Καρτέρι – Λαύκα – Κάμπος – Σκοτεινή – Πλατάνι – Γαλατά – Αηδόνια (τερματισμός πάνω πλατεία – εκκλησία Αγ. Νικολάου).

Κανονισμοί του αγώνα
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της Π.Ε.Π.Α.
  Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις.
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
• Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχουν δηλωθεί τα στοιχεία αυτοκινήτου και συνοδού κατά την εγγραφή σας και είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  σχετικά με οχήματα συνοδείας σε αγώνες δρόμου μιάς ημέρας.
• Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με μοτοσικλέτες καθώς και με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή (Υπεύθυνος: Τ.Τζερμπίδης).
Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.
• Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα.
• Μέγιστος αριθμός Ι.Χ. συνοδείας, 20 οχήματα.
Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θα συνοδεύουν. Για την δήλωση Ι.Χ συνοδείαςεπικοινωνήστε στο τηλ. 6931111696, μέχρι την Παρασκευή 3/5/2019.

Βραβεύσεις
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά κατηγορία θα λάβουν:
1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος – Δίπλωμα (για τις κατ. 30-39, Γυναικών άνω των 25 και ΟΠΕΝ)
Θα γίνουν βραβεύσεις ανά 5ετία, στις κατηγορίες (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών) και (55-59 ετών),  (60-64 ετών) και (65+)

Λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: BikeMe.Gr

ΧΟΡΗΓΟΙ: Gatsoulis Bikes, ENDURA, My Athlete, Go-Hi, Zaes-AGU.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike

 

Δείτε επίσης

3t Lamborghini

Ένα 3T με αέρα… Lamborghini

H 3T συνεργάζεται με την Lamborghini για τη δημιουργία του 3Τ Exploro Racemax X Huracán ...

Κέρδισε ένα Scott Aspect του 2022 στο Tsirikos Bikes

Mεγάλος διαγωνισμός Scott + Tsirikos Bikes! Mήπως ήρθε η ώρα να κερδίσετε ένα ποδήλατο Scott ...

Το Granfondo Fausto Coppi International επιστρέφει!

Ένα από τα δημοφιλέστερα ποδηλατικά events στην Ευρώπη ετοιμάζεται και πάλι για το 2023 Η ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest