Home | Αρχική | Μακριά ποδηλατικά σορτς-κολάν μέχρι το γόνατο

Μακριά ποδηλατικά σορτς-κολάν μέχρι το γόνατο

Nα βάλω κι εγώ, ή είναι μόνο για τον Wiggο;

Τα μακρύτερα ποδηλατικά σορτσάκια-κολάν είναι μια νέα μόδα που λανσαρίστηκε τα τελευταία χρόνια και καθιερώθηκε από τον Bradley Wiggins. Από ό,τι δείχνουν οι τελευταίες μελέτες, εκτός από στιλ προσφέρουν και αεροδυναμικό πλεονέκτημα.

Από τον Δημήτρη Κολομβάτσο

Όλοι θαυμάσαμε τον Sir να καταρρίπτει το ρεκόρ ώρας μέσα στο ειδικά σχεδιασμένο aero κορμάκι με τελείωμα λίγο πάνω από το γόνατο. Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους αεροδυναμιστές του χώρου, τον κύριο Simon Smart, ένα κατάλληλα επιλεγμένο ειδικό υλικό μπορεί να αποδειχθεί πιο αεροδυναμικό από το ανθρώπινο δέρμα. Το πόσα ακριβώς watt θα εξοικονομηθούν με ένα μακρύτερο σορτσάκι δεν μπορούν να προσδιοριστούν απόλυτα, καθώς το νούμερο επηρεάζεται από τον κάθε σωματότυπο και αρκετές άλλες μεταβλητές, όμως σε κάθε περίπτωση υπάρχει όφελος μερικών πολυτίμων watts.

Σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, που τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του και οι χρονικές διαφορές μεταξύ των αθλητών είναι πολύ μικρές, και η παραμικρή εξοικονόμηση ενέργειας είναι καταλυτικής σημασίας.

Για τους υπόλοιπους, η επιλογή μακρύτερου σορτς έχει να κάνει πιο πολύ με το στιλ από ό,τι με την αεροδυναμική απόδοση. Ένα στιλ που – κατά την γνώμη μας – ταιριάζει περισσότερο σε άντρες ποδηλάτες. Φανταστείτε το θέαμα: μία αθλήτρια να ποδηλατεί μέσα στο λιοπύρι με σορτσάκι μέχρι το γόνατο και μετά να πρέπει να βάλει κοντή φούστα;

Δείτε επίσης

H σύνθεση της Εθνικής μας για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η σύνθεση της Ελλάδας για τον Γύρο: Αρβανίτου-Γιαννούτσος-Δράκος-Ηλίας-Τζωρτζάκης-Vila, με αναπληρωματικούς Δούζα, Κορτσιδάκη και Ζέγκλη Ανακοινώθηκαν ...

3T Strada Italia

Η 3Τ παρουσιάζει το Strada Italia

Made in Italy! To 3T Strada Italia συμπληρώνει την «made in Italy» γκάμα της 3T, με ...

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Η επίσημη παρουσίαση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας Στο Μουσείο της Ακρόπολης η κεντρική Παρουσίαση του ΔΕΗ Διεθνούς ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest