Home | Αρχική | Νέα χρονιά με νέα ομάδα για τον Δημήτρη Αντωνιάδη

Νέα χρονιά με νέα ομάδα για τον Δημήτρη Αντωνιάδη

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος ΜΤΒ 2015, κάνει μια νέα αρχή

 

Τον Δημήτρη Αντωνιάδη τον γνωρίζουμε ως έναν από τους πιο «δυνατούς» αθλητές μας στο ΜΤΒ. Το 2016 ξεκινάει για τον πρωταθλητή Ελλάδος με μια νέα ομάδα.

 

Το 2015 πρέπει να ήταν μια καλή χρονιά για σένα – με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Πες μας λίγο πώς κύλησε η χρονιά;
Το 2015 ίσως ήταν η καλύτερη χρονιά για μένα γιατί  κατάφερα να πραγματοποιήσω το μεγαλύτερο μου στόχο δηλαδή να κατακτήσω τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στο αγώνισμα cross country olympic. Επίσης ήταν πολύ σημαντική στιγμή για μένα η συμμετοχή στο BAKU EUROPEAN GAMES 2015. Παρόλα αυτά είχα και πολλές ατυχίες σε αγώνες  αλλά η ποδηλασία είναι απρόβλεπτο άθλημα και δεν εξαρτάται μόνο από τον αθλητή αλλά από πολλούς παράγοντες.

 Ήταν η τελευταία σου χρονιά με τη SMF. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση?
Αυτό  που με οδήγησε στο να διακόψω το διετές συμβόλαιο , ήταν η αθέτηση  πολλών όρων για το 2016. Θέλω να πω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ideal bikes για την υποστήριξη των τελευταίων δυο ετών.

IMG_0014 (1)

Τι ετοιμάζεις για το 2016; Πώς σκοπεύεις να συνεχίσεις;
Το 2016 θα συνεργαστώ με την Electric Rev by Helma,  μια εταιρεία με δραστηριότητα  και μεγάλη γκάμα σε προϊόντα και ποδήλατα υψηλών επιδόσεων. Είναι πολύ σημαντικό  να συνεργάζεσαι με ανθρώπους  που εμπιστεύεσαι και στοχεύουν στο μέλλον.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2016;
Το 2016 είναι πολύ κρίσιμη χρονιά γιατί πρέπει να διατηρηθεί η πρόκριση της χώρας για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Πιο προσωπικά, οι στόχοι μου είναι να διατηρήσω τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος και να καταφέρω να βρεθώ στη γραμμή εκκίνησης των Ολυμπιακών αγώνων.

Έχεις αποφασίσει την προετοιμασία που θα ακολουθήσεις με στόχο τους Ολυμπιακούς; Με ποιον προπονητή θα συνεργαστείς;
Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσω το κανονίζω μαζί με τον προπονητή μου Γιάννη Ταμουρίδη τα τελευταία 2 χρόνια. Η προπόνηση βασίζεται στη λεπτομέρεια, στη μεθοδικότητα και στην αυτοσυγκέντρωση χωρίς όμως υπερβολές.

Πώς βλέπεις το μέλλον της αγωνιστικής σκηνής στο ΜΤΒ στην Ελλάδα; Τι θα ήθελες να δεις να αλλάζει;
Η αγωνιστική ποδηλασία όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά στην Ελλάδα. Γίνονται  κάποιες διεθνείς διοργανώσεις που βοηθάνε το άθλημα. Θα ήθελα να δω όμως λίγο περισσότερο μεράκι και προβολή από τους διοργανωτές ώστε να γίνει ακόμα πιο γνωστό το άθλημα.

Με τι ποδήλατο θα αγωνιστείς την επόμενη χρονιά; (Εταιρεία, διάσταση τροχού κλπ). Ποια διάμετρος τροχού είναι η ιδανική για σένα και γιατί;
Το 2016  θα αγωνίζομαι με το κορυφαίο μοντέλο ΜΤΒ  της HAIBIKE. Το ποδήλατο συγκεκριμένα θα είναι το Haibike Greed 9.90 με τροχούς 29 διότι είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να συνδυάσω κύλιση σε ανώμαλο δρόμο, στιβαρή συμπεριφορά και κράτημα σε τεχνικά σημεία. Ίσως είναι το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ποδήλατο που είχα μέχρι στιγμής.

IMG_0020 (1)

 

Πες μας λίγο για το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Πόσες ώρες προπονείσαι και πού; (Γυμναστήριο, δρόμο, MTB).
Το πρόγραμμα μου περιέχει γυμναστήριο, τρέξιμο, κολύμπι δρόμο και ΜΤΒ κυρίως τους χειμερινούς μήνες που γίνεται η βασική προετοιμασία. Όσο πλησιάζει η αγωνιστική σεζόν μειώνω το τρέξιμο, το κολύμπι και το γυμναστήριο . Όταν έχω μπει στην αγωνιστική σεζόν πλέον κάνω μόνο δρόμο και ΜΤΒ. Οι ώρες προπόνησης στο σύνολο της εβδομάδας δεν είναι πάντα το ίδιο κυμαίνονται από 15 μέχρι 25. Αγαπημένο μου μέρος για προπόνηση ΜΤΒ είναι ο Χορτιάτης και για δρόμο το Λιβάδι και ο Χορτιάτης επίσης.

Σε γνωρίζουμε ως έναν από τους καλύτερους νέους Έλληνες ποδηλάτες αλλά δεν ξέρουμε πολλά για σένα. Με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι όταν δεν κάνεις ποδήλατο;
Όταν δεν κάνω ποδήλατο μου αρέσει να βελτιώνω το αυτοκίνητο μου και να δοκιμάζω τα όρια του στην πίστα.. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον συμμετέχω σε κάποια διοργάνωση.

Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα χρονιά!

Δείτε επίσης

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Vintage Bikes by Mario Volante στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Αγαπημένα, παλιά ποδήλατα Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την ιστορία του ποδηλάτου; Μα ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest