Home | FITNESS | Ψωμί μπύρας

Ψωμί μπύρας

Πλέον φτιάχνω ψωμί συχνότατα και έχω καταλήξει σε αυτό το θρεπτικό και γλυκό ζυμάρι. Τη συνταγή την έχω από ”μια παλιά καραβάνα” των αποστάσεων, ο αγαπημένος μου Χρήστος, προπονητής μου κάποτε.

Γίνεται πολύ εύκολα, έχει ελαστική υφή και αφήνει μια γλυκιά γεύση χωρίς να έχει ζάχαρη. Κρατάει τουλάχιστον 10 ημέρες εκτός ψυγείου, συνοδεύεται με τυρί ή μέλι στο πρωινό σας.

 

Τί θα χρειαστείτε:

Τί θα χρειαστείτε:

• 1 κιλό αλεύρι ολικής
• 2 κουτάκια μπύρας ( 2*330mL)
• 2 φακελάκια baking powder
• 2 κουταλιές μέλι
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• αλάτι

 

Παρασκευή:
1. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το baking pοwder, προσθέτετε αργά την μπύρα και έπειτα το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
2. Αφήνετε να δέσει η ζύμη, η οποία είναι υγρή, λίγο πιο σφιχτή από εκείνη του κέικ.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο
4. Αλείφετε μια μεγάλη φόρμα κέικ με ελαιόλαδο και αλευρώνετε ελαφρά τα τοιχώματα.
5. Έπειτα, περιχύνετε τη ζύμη. Πασπαλίστε με αλεύρι ή πίτουρο βρώμης.
6. Ψήνετε στον αέρα στους 150-170 βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα.

 

tip!
μπορείτε στο ζυμάρι να βάλετε μπαχαρικά όπως ρίγανη ή ελιές ωστέ να έχετε αρωματικό ψωμί για το σνακ σας.

Καλή επιτυχία!

 

Δείτε επίσης

Οι βιταμίνες, μέσα στο λίπος;

Ποιες είναι οι βιταμίνες που το σώμα μας τις προσλαμβάνει μόνο όταν περιβάλλονται από μόρια ...

Προσοχή, για να μην πάρετε φωτιά…

Συμβουλές για να μην πάρετε φωτιά ποδηλατώντας στη ζέστη! Με την πρόγνωση του καιρού να ...

Tri Camp 70.3 από το Arla Protein

55 ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στο Τριαθλητικό προπονητικό διήμερο που διοργανώθηκε από το ArlaProtein και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ναβαρίνο της Μεσσηνίας, το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest