Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Τα πιο «καυτά» ποδήλατα δρόμου του 2018

Τα πιο «καυτά» ποδήλατα δρόμου του 2018

Ποθητά και «δισκοφρενάτα»!

Επιλέγουμε τα 12 πιο εντυπωσιακά, κατά τη γνώμη μας, ποδήλατα δρόμου υψηλών επιδόσεων για το 2018.

Τα κριτήρια της επιλογής είναι ξεκάθαρα: Νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων που ακολουθούν τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές τάσεις της εποχής και το κυριότερο, δείχνουν σέξι! Απολαύστε τα!

3T Strada
Το πρώτο πλαίσιο δρόμου αεροδυναμικής σχεδίασης της 3Τ είναι γεγονός. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρείας το νέο μοντέλο Strada επαναπροσδιορίζει το πως πρέπει να είναι σχεδιασμένο ένα ποδήλατο δρόμου κατηγορίας AERO. Η αλήθεια είναι πως το Strada, σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση 1×11, δισκόφρενα και ελαστικά φάρδους 28c ή 30c είναι ένα από τα πιο «καυτά» ποδήλατα δρόμου για το 2018.

Bianchi Aria Disc
Για το 2018 η θρυλική ιταλική εταιρεία Bianchi πρόσθεσε στην γκάμα της το νέο μοντέλο Aria. Σχεδιασμένο με έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση, το πλαίσιο του Aria διαθέτει μοντέρνες γραμμές και αποτελεί το μοναδικό μοντέλο κατηγορίας Aero της Bianchi που ενσωματώνει δισκόφρενα για το 2018. Επίσης, είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί με την προσθήκη αερόμπαρων στο τιμόνι να χρησιμοποιηθεί και για τριαθλητική χρήση.

BMC Team Machine SLR 01 Disc
Το Team Machine SLR είναι ένα αγωνιστικό μοντέλο με βαρύ ιστορικό στην World Tour σκηνή αφού έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα. Για το 2018 η BMC έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο, διατηρώντας όμως τη χαρακτηριστική σχεδίαση. Εκτός από την προσθήκη των δισκοφρένων, το πλαίσιο έχει δεχθεί βελτιώσεις στα επίμαχα σημεία με αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση της ακαμψίας ενώ για πρώτη φορά όλα τα καλώδια δρομολογούνται εσωτερικά προσθέτοντας στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Cervelo R5 Disc
Για το 2018 η Cervelo ανανέωσε το «ανηφορίστικο» της μοντέλο R5. Διατηρώντας την κλασική σχεδίαση και τις καθαρές γραμμές, η καναδέζικη εταιρεία μπόρεσε μετά από εκτεταμένη εργαστηριακή έρευνα και πολύωρες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης να βελτιώσει τη συμπεριφορά του πλαισίου ως προς την ακαμψία, την άνεση και την αεροδυναμική απόδοση, διατηρώντας το χαμηλός βάρος που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της σειράς R. Κερασάκι στην τούρτα, η προσθήκη των δισκοφρένων όπως αρμόζει σε ένα μοντέρνο ποδήλατο δρόμου.

Giant Propel Advanced SL Disc
Αφού το θαυμάσαμε σε κάποια ετάπ του φετινού γύρου της Γαλλίας κάτω από τα πόδια του Αυστραλού αναβάτη Michael Matthews, το εντυπωσιακό μοντέλο Propel Advanced SL Disc πλαισιώνει την γκάμα του “γίγαντα” για το 2018 σαν το απόλυτο ποδήλατο αεροδυναμικής σχεδίασης. Η σχεδίαση του προκαλεί, εντυπωσιακές γραμμές σε κάθε τμήμα του πλαισίου και του πιρουνιού με χαρακτηριστικότερη τη σχεδίαση του ενιαίου κόκπιτ που δρομολογεί όλα τα καλώδια εσωτερικά όπως προστάζει η τάση της εποχής. Φυσικά, από ένα μοντέρνο ποδήλατο δρόμου του 2018 δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δισκόφρενα.

KTM Revelator Lisse Prestige
Η πολυαναμενόμενη «Lisse» της ΚΤΜ στο πρόβλημα της αεροδυναμικής αντίστασης του αέρα είναι πλέον διαθέσιμη για το 2018. Από όποια μεριά και να το κοιτάξεις, το αεροδυναμικής σχεδίασης μοντέλο Revelator Lisse Prestige εντυπωσιάζει! Πιρούνι σχεδίασης offset, ενιαίο κόκπιτ με εσωτερική δρομολόγηση όλων των καλωδίων, υδραυλικά δισκόφρενα και φυσικά το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της αυστριακής εταιρείας είναι μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν και μας αρέσει πολύ!

Merida Reacto Disc Team
Το αεροδυναμικής σχεδίασης μοντέλο Reacto της Merida έχει δεχθεί ολική ανανέωση για το 2018. Οι μηχανικοί της εταιρείας αισθάνονται πολύ περήφανοι για το νέο τους δημιούργημα και ισχυρίζονται πως είναι το ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο αεροδυναμικό πλαίσιο που έχουν κατασκευάσει στην ιστορία της Merida. Η έκδοση με τα δισκόφρενα συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον για το 2018 γιατί ένα τόσο γρήγορο ποδήλατο πρέπει να μπορεί να σταματάει και γρήγορα.

Pinarello Dogma F10 Disk
Το ποδήλατο των νικητών, το απόλυτο αγωνιστικό «όπλο» της Team SKY και του Chris Froome απέκτησε, επιτέλους, δισκόφρενα για το 2018. Η συνταγή δοκιμασμένη: ένα αγωνιστικό ποδήλατο αεροδυναμικής σχεδίασης που να μπορεί να κερδίσει ετάπ είτε στο σπριντ μετά από 250χλμ είτε σε ανηφορικό τερματισμό στην κορυφή του Mont Ventoux. Η προσθήκη των δισκοφρένων υπόσχεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ιταλών, ακόμα καλύτερη απόδοση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Scott Foil Disc Premium
Το κορυφαίο αεροδυναμικής σχεδίασης μοντέλο της Scott απέκτησε δισκόφρενα για το 2018 και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της ελβετικής εταιρείας είναι το γρηγορότερο ποδήλατο που έχουν κατασκευάσει μέχρι σήμερα. Αίσθηση προκαλεί η σχεδιαστική προσέγγιση της Scott στα νύχια του πιρουνιού με τα ειδικά πτερύγια να κρύβουν τη δαγκάνα του μπροστινού δισκοφρένου από τον αέρα βελτιώνοντας την αεροδυναμική απόδοση.

Specialized Venge Vias Disc
Παρόλο που δεν έχει δεχθεί βελτιώσεις και δεν αποτελεί καινούργιο μοντέλο για το 2018, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα πιο «καυτά» ποδήλατα δρόμου το επιβλητικό μοντέλο αεροδυναμικής σχεδίασης Venge Vias Disc της Specialized. Πιστό στις τεχνολογικές και σχεδιαστικές τάσεις της εποχής, το Venge Vias Disc θα μείνει στην ιστορία σαν το πρώτο ποδήλατο με δισκόφρενα που κέρδισε ετάπ στο Tour de France. Όχι μόνο ένα ετάπ αλλά πέντε, στο φετινό Tour, κάτω από τα πόδια του κορυφαίου γερμανού σπρίντερ Marcel Kittel.

Time Scylon Disc
Ένα ποδήλατο κόσμημα από τη γαλλική εταιρεία TIME. «Fabrique a la main» στα περίχωρα της Grenoble από πολύπειρους τεχνίτες , το εντυπωσιακό μοντέλο Scylon Disc ενσωματώνει πατενταρισμένες τεχνολογίες (RTM και CMT) που του προσδίδουν μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά και το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Για τη νέα χρονιά το κορυφαίο μοντέλο της TIME έχει δεχθεί αισθητικές αλλαγές που, μαζί με την προσθήκη των δισκοφρένων, το καθιστούν ακαταμάχητο!

Wilier Cento10 Air Disc
Άλλο ένα εντυπωσιακό ποδήλατο δρόμου αεροδυναμικής σχεδίασης που για το 2018 απέκτησε δισκόφρενα και έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακό και όμορφο. Η αεροδυναμική σχεδίαση του Cento 10 Air Disc εκτείνεται πέρα από το πλαίσιο, με το ενιαίο κόκπιτ Alabarda να δρομολογεί όλα τα καλώδια εσωτερικά δημιουργώντας ένα υψηλής αισθητικής και αεροδυναμικής απόδοσης αποτέλεσμα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Για το χρωματισμό «Ramato», τα σχόλια δικά σας…

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το L’ Étape Greece by Tour de France

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by ...

Ο Paolo Bettini είναι το νέο πρόσωπο της ιταλικής 3Τ

Mια συνεργασία made in Italy Τι συμβαίνει όταν ένας Ιταλός, θρύλος του ποδηλάτου και μια ...

Με ποδήλατο στην ιστορία και την τέχνη

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε χώρους πολιτισμού Κάτι αλλάζει στην Αθήνα καθώς, με το πρόγραμμα «Με ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest