Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Το Merida Reacto του 2021 είναι εδώ και εντελώς ανανεωμένο

Το Merida Reacto του 2021 είναι εδώ και εντελώς ανανεωμένο

Το Merida Reacto είναι εδώ και έτοιμο για το Γύρο Γαλλίας

Ένα από τα πιο πετυχημένα aero μοντέλα της αγοράς, γίνεται ακόμα καλύτερο!

Σήμερα η Merida παρουσιάζει στο διεθνή τύπο το τέταρτης γενιάς Merida Reacto, που βασίζεται στο αγωνιστικό DNA των προηγουμένων μοντέλων της ενσωματώνοντας παράλληλα καινοτομίες και εξελίξεις που το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα aero ποδήλατα της αγοράς σήμερα.
Το Merida Reacto 2021 θα είναι το ποδήλατο με το οποίο θα τρέξει η επαγγελματική ομάδα της Merida στο φετινό Γύρο Γαλλίας!

Merida Reacto
Καθαρό, επιθετικό και όμορφο. Είναι το Merida Reacto Team

 

Το πρώτο Reacto παρουσιάστηκε το 2011 και ήταν ήδη πολύ μπροστά για την εποχή του καθώς, πολύ πριν τα ποδήλατα “aero” γίνουν τάση, το ποδήλατο είχε ήδη aero σχήμα στο πιρούνι, το παλουκόσελο, τον οριζόντιο σωλήνα και το πίσω τρίγωνο. Όλα τα καλώδια ήταν ήδη ενσωματωμένα και υπήρχε διαθέσιμη έκδοση για Di2. Και όλα αυτά, σχεδόν 10 χρόνια πριν!

Η πρώτη σημαντική αλλαγή ήταν η έκδοση ΙΙ του 2013, στο ποδήλατο που χρησιμοποίησε η Team Lampre Merida στους αγώνες. Ήταν το πρώτο καθαρόαιμο aero ποδήλατο, ιδανικό για σπριντέρ και ξεκολλήματα.

Το ποδήλατο χρησιμοποιούσε τεχνολογίες που η Merida είχε εξελίξει για το Warp TT και δεν ήταν τυχαίο πως το 2014 κέρδισε τη δεύτερη θέση στο πιο αποδοτικό ποδήλατο σε αεροδυναμικό τούνελ που είχε υλοποιήσει το γερμανικό περιοδικό Tour. Εντυπωσιακή ήταν επίσης η μεταφορά δύναμης και η ακαμψία του.

Οι εξελίξεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια – για ένα ήδη κορυφαίο ποδήλατο – αλλά η έκδοση Reacto IV είναι εκείνη για την οποία η Merida είναι περισσότερο υπερήφανη. Κι αυτό γιατί οι αλλαγές που ενσωματώνει πλέον, έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς νέο ποδήλατο με την έννοια “aero” να έχει πάρει μια νέα διάσταση!

 

 

Aπό τα πιο όμορφα και καθαρά κόκπιτ σήμερα.

 

Οι βελτιώσεις

Ξεκινώντας από το κόκπιτ, όλο το μπροστινό σύστημα του ποδηλάτου με τα πλήρως εσωτερικά καλώδια εξοικονομούν 2 Watts. Το νέο πιρούνι, ακόμη περισσότερο ενσωματωμένο στο πλαίσιο, εξοικονομεί άλλα 2 Watts.
Ο σχεδιασμός των seat stays και η προσεχτικός σχεδιασμός όλων των λεπτομερειών στο πίσω μέρος – από την ντίζα της σέλας ως τις ενσωματωμένες ψύκτρες των δισκόφρενων, όλα προσφέρουν ακόμα περισσότερο μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση.

 

Όμως η τάση πλέον στα ποδήλατα είναι η έμφαση να δίνεται όχι μόνο στην αεροδυναμική αλλά και στην άνεση. Χάρη στην πλέξη του carbon και το εξαιρετικό παλουκόσελο S-Flax, το Reacto αποδεικνύεται εντυπωσιακό και στους τομείς της άνεσης. Σε αυτό επίσης συμβάλλει και η δυνατότητα να δεχτεί ελαστικά με φάρδος έως και 30mm προκειμένου να αυξάνει η άνεση αλλά και το κράτημα όταν το έδαφος το απαιτεί.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο πιο γρήγορο και άνετο aero ποδήλατο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Merida και ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αποτελεσματικά ποδήλατα της αγοράς για τη χρονιά που έρχεται.

 

H σειρά Reacto θα διαθέτει 7 διαφορετικά μοντέλα από το Merida Reacto TEAM – E με Shimano Dura Ace και κορυφαία περιφερειακά ως το πιο οικονομικό Reacto 5000, που διαθέτει Shimano 105 και υδραυλικά δισκόφρενα.
Επίσης, διαθέτει δύο διαφορετικά πλαίσια – το CF5, που χρησιμοποιούν τα πιο ακριβά μοντέλα της σειράς και το CF3 στα πιο οικονομικά, με τη διαφορά τους να έχει να κάνει με τον τρόπο πλέξης των ινών carbon, που στο πρώτο, το CF5 είναι πιο περίπλοκος και απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Κατά τα άλλα και οι δύο εκδοχές έχουν ακριβώς την ίδια γεωμετρία και αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Περισσότερα για το νέο Merida Reacto σύντομα.

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest