Home | Αρχική | Σχολή Προπονητών στην Κύπρο
O Βασίλης Αναστόπουλος σε ώρα... δουλειάς!

Σχολή Προπονητών στην Κύπρο

Προπονητής “γίνεσαι” δεν είσαι…

Ο Βασίλης Αναστόπουλος ταξιδεύει στην Κύπρο για τη “Σχολή Προπονητών”

Οι σχολές προπονητών της UCI αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους να αποκτήσει κάποιος τις ουσιαστικές αλλά και τυπικές γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να ασχοληθεί με την προπονητική.

Διότι είτε πρόκειται για παιδικές ακαδημίες – δηλαδή για παιδιά και νέους – ή για ενήλικες αθλητές, η απαραίτητη τεχνογνωσία είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Και όταν αναφερόμαστε σε αθλητές, το “τελικό αποτέλεσμα” δεν είναι μόνο οι αθλητικές επιτυχίες αλλά και η υγεία και το μέλλον του αθλητή.

Με τις σκέψεις αυτές, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, με δεδομένο πως στην Κύπρο υπάρχει σημαντική ανάπτυξη της ποδηλασίας τα τελευταία χρόνια, απευθύνθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στην UCI προκειμένου να διοργανώσει στην Κύπρο, “Σχολή Προπονητών”, πρώτου πτυχίου.

Ο Βασίλης Αναστόπουλος με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
Ο Βασίλης Αναστόπουλος με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Η UCI από τη μεριά της, επιλέγει έναν από τους επίσημους προπονητές της κάθε φορά και για την Κύπρο – όπως είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες για την Αλβανία – ανέθεσε τη σχολή στον Βασίλη Αναστόπουλο.

Ο Βασίλης Αναστόπουλος, έχοντας ολοκληρώσει και τα τρία πτυχία της σχολής προπονητών στα κεντρικά της UCI, στην Ελβετία, είναι ένας από τους εγκεκριμένους από την UCI εκπαιδευτές. Το γεγονός μάλιστα πως η πρόσκληση προερχόταν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον ίδιο τον Πρόεδρό της, τον κ. Νάκη Μιχαηλίδη, προφανώς λειτουργήσαν θετικά στην απόφασή του.

Η διάρκεια της σχολής ήταν 8 ημέρες και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια των μαθημάτων οι 30 συμμετέχοντες (6 από αυτούς από την Ελλάδα, καθώς στην Ελλάδα δεν γίνεται Σχολή Προπονητών – εμείς βλέπετε τα ξέρουμε όλα) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καθημερινά μαθήματα τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, πάνω στο ποδήλατο.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν είχαν να κάνουν με ακαδημίες, προπόνηση σε μικρές ηλικίες αλλά και γενικά θέματα προπονητικής και σχεδιασμού της προπόνησης. Στο τέλος της Σχολής, οι συμμετέχοντες έπρεπε να περάσουν γραπτές εξετάσεις προκειμένου να παραλάβουν στη συνέχεια, απευθείας από τα κεντρικά της UCI, τα διπλώματά τους.

Με το δίπλωμα αυτό, ο καθένας από τους συμμετέχοντες, θα έχει πλέον και επισήμως τη δυνατότητα να κάνει τον εκπαιδευτή σε ακαδημίες και μικρές κατηγορίες αλλά και τον βοηθό προπονητή σε ομάδες.

Τα μαθήματα κύλησαν σε εξαιρετικό κλίμα – τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους συμμετέχοντες – και σε αυτό βοήθησαν σημαντικά με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κύριος Νάκης Μιχαηλίδης όσο και ο Αντιπρόεδρος κύριος Γιώργος Αποστόλου. Τόσο τα δύο εξέχοντα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας όσο και οι συνεργάτες τους, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της διοργάνωσης της Σχολής Προπονητών στην Κύπρο, έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο – και λίγα παραπάνω… – προκειμένου ο εισηγητής αλλά και οι μαθητές να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το οχταήμερο των μαθημάτων.

Ο Βασίλης Αναστόπουλος μας δήλωσε μετά το πέρας των μαθημάτων: “Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία για μένα, τόσο από πλευράς διοργάνωσης – η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας απέδειξε για μια ακόμη φορά το ειλικρινές ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του ποδηλάτου στην Κύπρο – όσο και από πλευράς συμμετοχών. Παρόλο που αρκετοί από τους συμμετέχοντες προέρχονταν από το χώρο της ερασιτεχνικής ποδηλασίας, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αγωνιστικής ποδηλασίας, το ενδιαφέρον τους ήταν τόσο μεγάλο ώστε γρήγορα μπήκαν στο… κλίμα και έχω μεγάλες προσδοκίες από το μέλλον όσων επιλέξουν να ασχοληθούν με την προπονητική στις ακαδημίες νέων ή όσων επιλέξουν να συνεχίσουν, παρακολουθώντας και το επόμενο πτυχίο”.

Δείτε επίσης

Καλή σχολική χρονιά με… Μy market και ποδήλατο!

Tα My market οραματίστηκαν, υλοποίησαν και με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να πρωτοπορούν με ...

Woom Bikes

Η WOOM Bikes επίσημα στην ελληνική αγορά!

WOOM Bikes by Cyclestore Athens! Τα κορυφαία παιδικά ποδηλατα της αυστριακής εταιρείας WOOM Bikes γίνονται ...

Αξιοθέατα με υψομετρικά: Στη Δυτική Κρήτη με ποδήλατο. Ξανά! Μέρος 2o

Αξιοθέατα με υψομετρικά τη Δυτική Κρήτη Από τα προηγούμενα καλοκαίρια είχα καταγράψει τις «κακιές» ανηφόρες που ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest