Home | Αρχική | Σχεδιάζοντας το Ουράνιο Τόξο

Σχεδιάζοντας το Ουράνιο Τόξο

Η φανέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αντοχής αποτελεί, αναμφισβήτητα, το Άγιο Δισκοπότηρο για τους ποδηλάτες.

Για να τη φορέσεις όμως, πρέπει να κερδίσεις και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτι που κατάφερε ο Peter Sagan, κερδίζοντας στην Virginia των Η.Π.Α τον αγώνα αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία Elite.

Άξιος νικητής του αγώνα, ο Σλοβάκος αναβάτης βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου να λαμβάνει τη φανέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ταυτόχρονα την τιμή αλλά και την υποχρέωση να τη φοράει σε όσους αγώνες αντοχής λάβει μέρος για την επόμενη χρονιά.

sagan

Η φανέλα των απονομών είναι η κλασική φανέλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, χωρίς επιπλέον λογότυπα και σπόνσορες, κατασκευασμένη από την Santini, στην οποία έχει ανατεθεί από την UCI η προμήθεια για τις συγκεκριμένες φανέλες, και ουσιαστικά προορίζεται να μπει σε κορνίζα μαζί με το μετάλλιο, για να κοσμήσει τη συλλογή με τα έπαθλα του νικητή και όχι για χρήση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Sagan την προμήθεια και την κατασκευή της φανέλας του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με τα λογότυπα της ομάδας και τους χορηγούς της  Tinkoff-Saxo Bank, την έχει η εταιρεία που κατασκευάζει το ρουχισμό της ομάδας, η Sportful. Αντίθετα με τις φανέλες για τους γύρους, όπου οι εταιρείες έχουν έτοιμες από πριν τις φανέλες των πρωτοπόρων της γενικής με τα λογότυπα, τους χορηγούς κλπ. σε περίπτωση που κάποιος αθλητής της ομάδας βρεθεί πρώτος στη γενική κατάταξη, με τις φανέλες του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν συμβαίνει αυτό, και η φανέλα για τον Sagan σχεδιάστηκε αφού νίκησε.

Όπως εξηγεί ο Glen McKidden, υπεύθυνος προϊόντων της ιταλικής εταιρίας, είναι παράδοση να μην φτιάχνουν αυτή τη φανέλα από πριν, προβλέποντας ουσιαστικά τον νικητή. Έτσι λοιπόν, η διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής της φανέλας ξεκινά με το τέλος του αγώνα και την ανακήρυξη του νικητή.

sagan-jersey

Είναι τέτοιο το βάρος και η σπουδαιότητα της φανέλας αυτής που τα πάντα για τη σχεδίασή της είναι αυστηρά καθορισμένα. Το πρωί της Δευτέρας 28ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, μετά τη λήξη του αγώνα την Κυριακή το απόγευμα, η φανέλα του Sagan είχε κιόλας σχεδιαστεί και ως το μεσημέρι, τα σχέδια είχαν σταλεί στην Tinkoff για έλεγχο και τυχόν αλλαγές, και μετά αμέσως στην UCI για έγκριση. Για να λάβουν την έγκριση από την UCI, θα πρέπει τα πάντα να πληρούν τους αυστηρούς κανόνες. Τα πάντα είναι απόλυτα καθορισμένα, η θέση και το μέγεθος που πρέπει να έχουν τα λογότυπα και οι διαφημίσεις, η θέση και το μέγεθος που πρέπει να έχουν οι ρίγες του «ουράνιου τόξου», καθώς επίσης και η ακριβής απόχρωση στο χρώμα της κάθε μίας. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των κανονισμών, στη φανέλα που θα φορεθεί σε κάποιον αγώνα, συνεπάγεται πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ελβετικών φράγκων!!!! Δεν είναι λοιπόν να γίνονται λάθη σε αυτά.

Μέχρι την Παρασκευή λοιπόν είχαν ολοκληρωθεί όλα αυτά, και οι νέες φανέλες για τον Sagan παραδόθηκαν στην ομάδα του που βρισκόταν στην Ιταλία για να λάβει μέρος στη κλασική Il Lombardia. Τη Δευτέρα, μια βδομάδα μετά τη νίκη του, ο Sagan δοκίμαζε τη φανέλα που θα τον συντροφεύει για την υπόλοιπη χρονιά.

Δείτε επίσης

L’ Etape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA

Ολοκληρώθηκε το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA

Υπέροχη διαδρομή, δυνατές συγκινήσεις αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης L’ Etape Greece ...

Velo-city Ghent

Velo-City Ghent 2024: To μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο, φέτος στη Γάνδη

Ποδηλατική Καινοτομία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Η Γάνδη, μια πόλη γνωστή για την ιστορική γοητεία ...

ποδηλατικός τουρισμός

Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό

Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ Πρώτη Ημερίδα για τον Ποδηλατικό Τουρισμό : «Το παρόν ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest