Home | Αρχική | Σπιτικό παστέλι με αμύγδαλα και κανέλα

Σπιτικό παστέλι με αμύγδαλα και κανέλα

Ο συνδυασμός μελιού και σουσαμιού δίνει ένα από τα πιο αρωματικά και υγιεινά σνακ, το παστέλι.

Η παρουσία του σουσαμιού προσφέρει πληθώρα ιχνοστοιχείων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, καλά λιπαρά οξέα ω-6, βιταμίνη Ε αλλά και πρωτεΐνη. Το μέλι θα δώσει απλούς υδατάνθρακες για ενέργεια καθώς επίσης και πολύτιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Είναι πλούσιο σε ωφέλιμα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και θα μπορούσε να αποτελέσει καλή επιλογή γλυκίσματος μετά την προπόνηση καθώς τα λιπαρά οξέα και τα υπόλοιπα στοιχεία όπως το μαγνήσιο θα βοηθήσουν στην μυϊκή αποκατάσταση. Αποφύγετε να το πάρετε μαζί σας στις προπονήσεις, καθώς είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες που μπορεί να προκαλέσουν εντερική δυσφορία.

Στην τυπική διαθρεπτική ανάλυση, ανά 100g παστελιού περιέχονται 16-20g πρωτεΐνης, 31-34g λιπαρά εκ των οποίων το 50% είναι μονοακόρεστα, 25-28g υδατάνθρακες αποδίδοντας συνολικά 450-480 kcal.

Πώς θα φτιάξουμε σπιτικό παστέλι:

Υλικά

  • 280γρ. σουσάμι
  • 300γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 80γρ. αμύγδαλα ανάλατα με φλούδα ή χωρίς
  • 1κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Κόβω τα αμύγδαλα σε 2-4 κομμάτια.
  2. Καβουρδίζω το σουσάμι και τα αμύγδαλα να πάρουν ελαφρά ξανθό χρώμα.
  3. Στη συνέχεια, τα βάζω σε μία κατσαρόλα, προσθέτω το μέλι και τα βράζω για 3΄- 4’ .
  4. Μετά, προσθέτω την κανέλα, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.
  5. Απλώνω μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνω πάνω το μείγμα στρώνοντάς το ώστε να είναι ομοιόμορφο σε πάχος και δίνοντάς του ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  6. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει στη λαδόκολλα και μετά κόβω στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμώ.
  7. Τυλίγω το κάθε παστέλι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
Σημείωση: Βγαίνουν ελαφρώς μαλακά. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βράστε περισσότερο το μέλι ώστε να καραμελώσει και να δέσει περισσότερο.

 

 

 

Δείτε επίσης

H Pon.Bike δημιουργεί τη μεγαλύτερη ποδηλατική εταιρεία στον πλανήτη!

H συγχώνευση της Dorel Sports με την Pon.bike αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά ποδηλάτου Η ...

H Nutrilab Team στο Ironman 70.3 Costa Navarino

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία ...

Elastic interface

Elastic Interface: Όταν το πάθος για την ποδηλασία οδηγεί στην καινοτομία

Pad για γάντια ποδηλάτου από την Elastic Interface Η Elastic Interface χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό “The ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest