Home | Αρχική | Ποδήλατο στη Φορμεντέρα: το νησί της απομόνωσης

Ποδήλατο στη Φορμεντέρα: το νησί της απομόνωσης

Ποδήλατο με φόντο τα μπλε, κρυστάλλινα νερά και τις λευκές, αμμώδεις παραλίες στο ισπανικό νησί της Μεσογείου που ανήκει στο συγκρότημα των Βαλεαρίδων νήσων.

Ψάχνετε ένα ήσυχο νησί για να «αποτραβηχτείτε» και να χαλαρώσετε;

Κείμενο: David Cachon / Φωτογραφίες: Ismael Ibáñez

Ένα μέρος για να ποδηλατήσετε με το σούπερ «εργαλείο» σας, να λιαστείτε κάτω από τον γαλανό ουρανό της Μεσογείου και ταυτόχρονα να είστε μακριά από την κίνηση και τη φασαρία των τουριστών;
Οι Ισπανοί φίλοι μας φαίνεται ότι βρήκαν το ιδανικό μέρος στο νησί Φορμεντέρα (Formentera). Οι λευκές αμμώδεις παραλίες του και η μπλε κρυστάλλινη θάλασσά του μοιάζουν να έρχονται από κάποιο εξωτικό μέρος στις Μαλδίβες, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό το «παραδεισένιο» νησί βρίσκεται πιο κοντά από όσο νομίζετε…

Formentera0122

Κρυμμένος θησαυρός
Τοποθετημένο στη Μεσόγειο θάλασσα, δίπλα στο διάσημο για τις παραλίες και τα πάρτι του νησί της Ίμπιζα, η Φορμεντέρα είναι αναμφισβήτητα ένας κρυμμένος θησαυρός. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι είναι και γνωστή ως «ο τελευταίος Παράδεισος της Μεσογείου».
Το νησί έχει καταφέρει να διατηρήσει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την προσπάθεια πολλών γενεών ντόπιων που κατοικούν εκεί και αγαπούν τον τόπο τους. Περνώντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον από γενιά σε γενιά, ο πληθυσμός της Φορμεντέρα πραγματικά παλεύει εν μέσω περιβαλλοντικών δυσμενειών να κρατήσει καθαρές τις παραλίες και τα νερά των θαλασσών της, τα οποία σε συνδυασμό με το εύκρατο και ζεστό κλίμα κάνουν το νησί ένα μικρό κόσμημα μες στη Μεσόγειο θάλασσα.

Απομόνωση
Αυτός ο υπέροχος καιρός και το παραδεισένιο τοπίο προσφέρουν τις καταλληλότερες συνθήκες και για ελεύθερη κατασκήνωση. Μπορείς να στήσεις τη σκηνή σου σε κάποιον καλά κρυμμένο όρμο, με μία αυστηρή προϋπόθεση: να σέβεσαι το περιβάλλον! Έπειτα, ορίζεις τους δικούς σου ρυθμούς… Παίρνεις το ποδήλατο και ανακαλύπτεις τον «παράδεισο»!

Formentera0089

Μονοπάτια παντού
Μπορείς να περιηγηθείς με το ποδήλατό σου και να «χαθείς» στα μονοπάτια που διασχίζουν ολόκληρο το νησί της Φορμεντέρα χωρίς καν να πατήσεις τη ρόδα σου στην άσφαλτο! Όλα τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα μέρη του νησιού συνδέονται με μονοπάτια και ειδικές διαδρομές για ποδήλατο. Ηρεμία, γαλήνη και ευκολία παντού!
Το κυρίως νησί έχει μόλις 19,3 χιλιόμετρα μήκος. Μέσω των μονοπατιών του, αλλά και εκτός αυτών, μπορείς να εξερευνήσεις κάθε ήσυχη και απόμερη γωνιά του, από τις κορυφές των βράχων μέχρι τις ρίζες των σπηλαίων, σε έναν χαλαρό, «μεσογειακού τύπου» ρυθμό.

Πώς να πας

Πώς να πας

Η Φορμεντέρα είναι ένα «πραγματικό» νησί, που σημαίνει ότι δεν έχει αεροδρόμιο και άρα, είναι μόνο προσβάσιμο από τη θάλασσα. Αυτό βέβαια κάνει το ταξίδι εκεί κάπως περίπλοκο και δαπανηρό, αλλά οι ομορφιές του νησιού και οι αρετές του – άριστα διατηρημένο περιβάλλον, ηρεμία, κλπ.- σε ανταμείβουν με το παραπάνω!

Για να φτάσεις λοιπόν εκεί, πρέπει να πας πρώτα στο νησί της Ίμπιζας είτε αεροπορικώς είτε διά της θαλάσσης από τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια ή τη Denia. Κατά τους μήνες αιχμής, υπάρχει απευθείας δρομολόγιο από το λιμάνι της Denia. Μόλις φτάσεις λοιπόν στο λιμάνι της Ίμπιζα, υπάρχουν αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς το λιμάνι La Savina της Φορμεντέρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30’ και περνάει και από άλλα μικρά νησάκια που βρίσκονται εκεί: Espalmador, Penjats, Malvins, Porcs

Formentera0129

Τουριστικά γραφεία και ωράρια:

Τουριστικό Γραφείο Πληροφοριών της La Savina
Διεύθυνση: C/ de Calpe s/n
Τηλέφωνο: +34 971 32 20 57 / Φαξ: +34 971 322 825
e-mail: informacioturistica@formentera.es
Ωράριο: ανοικτά όλο το χρόνο
Δευτέρα-Σάββατο: από 10:00 μέχρι 19:00 / Κυριακή: από 10:00 μέχρι 16:00
 
Σημείο Τουριστικών Πληροφοριών στο de San Francisco Javier
Διεύθυνση: Plaza de la Constitución s/n
Τηλέφωνο: +34 971 323 620
Ωράριο: ανοικτά από 1 Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00 με 14:00 και 17:00 με 19:00 / Κυριακή: κλειστά

Τουριστικό Γραφείο Πληροφοριών του Es Pujols
Διεύθυνση: Calle Espalmador esquina Avenida Miramar
Τηλέφωνο: +34 971 328 997
Ωράριο: ανοικτά από 1 Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00 με 14:00 και 17:00 με 19:00 / Κυριακή κλειστά
 
Τουριστικό Γραφείο Πληροφοριών στο Αεροδρόμιο της Ίμπιζα
Τηλέφωνο: + 34 971 328 091-8
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00 με 14:00 και 17:00 με 19:00

Δημαρχείο: +34 971 32 10 87 • Αστυνομία: +34 92/971 32 20 87 • Ραδιοταξί: +34 971 32 23 42 • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 112

Δείτε επίσης

Βραβεία Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Μεγάλες διακρίσεις για Ελληνικές πόλεις Στον πανέμορφο χώρο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για ...

israel start up nation froome

Στην Israel Start – Up Nation ο Chris Froome

Από το Λονδίνο στο Ισραήλ… Καταιγιστικές οι εξελίξεις σε σχέση με τον Chris Froome Αμέσως ...

chris froome

Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Chris Froome η Team INEOS

Το τέλος μιας εποχής Αποχωρεί ο Chris Froome από την ομάδα: Με αυτό τον απλό ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest