Home | MBIKE BLOGS | Σπύρος Παπαγεωργίου | Ποδήλατο ενάντια στην γκρίνια!

Ποδήλατο ενάντια στην γκρίνια!

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γκρινιάζετε τους γνωρίζετε.

Θα προσπαθήσω σήμερα να σας δώσω μερικούς λόγους να… μην γκρινιάζετε, που έχουν να κάνουν φυσικά με τον «συνδετικό μας κρίκο», το ποδήλατο:

1.    Το να κάνεις ποδήλατο είναι δωρεάν! Κάνεις όσο θέλεις, όπου θέλεις, όποτε μπορείς και το μόνο που χρειάζεσαι για καύσιμα είναι μερικές μπανάνες και νερό από τη βρύση.
2.    Το ποδήλατο μπορείς να το χρησιμοποιείς για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και αυτό μπορεί να σου εξοικονομεί χρήματα σε βενζίνη, εισιτήρια σε ΜΜΜ και κυρίως σε… γιατρούς γιατί βελτιώνει την ψυχική και τη σωματική υγεία.
3.    Το ποδήλατο μπορείς να το χρησιμοποιείς για προπόνηση, γεγονός που καθιστά «άχρηστο» το γυμναστήριο, άρα γλιτώνεις κι ένα σοβαρό ποσό από τη μηνιαία συνδρομή.
4.    Το ποδήλατο μπορείς να το χρησιμοποιείς για να πας για ποτό αλλά, όπως όλοι γνωρίζουν, η άσκηση σου μειώνει την επιθυμία για παραπανίσια ποτά, άρα, κάνεις οικονομία και από τα ποτά, ενώ ταυτόχρονα βγαίνεις με τους φίλους ή το έτερο ήμισυ.
5.    Το ποδήλατο δεν επιβαρύνει την πόλη και δεν καταστρέφει το οδόστρωμα (όπως τα αυτοκίνητα) άρα – μακροπρόθεσμα – η πολιτεία δεν χρειάζεται μεγάλα ποσά για βελτιώσεις του οδοστρώματος άρα, αυτό σημαίνει λιγότερους φόρους! (Εντάξει, αυτό ήταν αστείο έτσι για να γελάσουμε λίγο… πάντα θα υπάρχει λόγος για περισσότερους φόρους και, στην Ελλάδα, κανείς δεν ασχολείται με την ποιότητα του οδοστρώματος…)
6.    Με το ποδήλατο κάνεις γνωριμίες. Είτε πρόκειται για προπόνηση στο δρόμο, βόλτα στο βουνό ή μετακίνηση στην πόλη, με το ποδήλατο είναι πιο εύκολο να γνωρίσεις κόσμο! Άρα και να ερωτευτείς! Άρα, οικονομία σε μοναχικές πίτσες και μπίρες τα βράδια του καλοκαιριού στο σπίτι και συνεχές έξοδοι – χωρίς κόστος (σύμφωνα με το λόγο 4).
7.    Με το ποδήλατο βοηθάς στο να κινείται η ποδηλατική αγορά! Κάνοντας μικρές επενδύσεις – ένα ζευγάρι ελαστικά ποδηλάτου στοιχίζει σημαντικά λιγότερα από ένα ζευγάρι ελαστικά αυτοκινήτου – δουλεύει η ποδηλατική αγορά, κινείται η οικονομία και τα χρήματα, εμμέσως, επιστρέφουν σε σένα με τη μορφή διοργανώσεων για το ποδήλατο, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου έχουν και πάλι λόγο να επενδύουν στο ποδήλατο. Άρα, πάλι δυνατότητα για συμμετοχή σε δωρεάν εκδηλώσεις!
8.    Με το ποδήλατο τρως καλύτερα! Μην ακούγεται παράξενο, όταν ασκείσαι έχεις ανάγκη για καλύτερο φαγητό. Καλύτερο φαγητό σημαίνει φρούτα, λαχανικά, μη λιπαρά και επεξεργασμένα, λιγότερα γλυκά άρα και πιο οικονομικό φαγητό διότι, παραδόξως, το υγιεινό φαγητό είναι φθηνότερο!
9.    Προς το παρόν, κανείς δεν δίνει κλίσεις στους χρήστες ποδηλάτου! Άρα, αν μέσος άνθρωπος παίρνει τουλάχιστον μία κλίση το χρόνο, γλιτώνεις τα χρήματα από τις κλίσεις και έχεις και «πρόσωπο» στο point system.
10.    Είσαι πιο αποδοτικός στην εργασία άρα και μπορείς να διαπραγματευτείς έναν καλύτερο μισθό ή αμοιβή αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως, όσοι ασκούνται τακτικά και ιδιαίτερα όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο στις μετακινήσεις είναι πιο αποδοτικοί στην εργασία και λιγότερο… εκνευριστικοί για τους συναδέλφους, αφού έχουν καλύτερη διάθεση. Άρα έχεις λιγότερες πιθανότητες να σε απολύσουν…

Στους παραπάνω δέκα λόγους μπορείτε να προσθέσετε εκατοντάδες ακόμη για να νιώθετε τυχεροί που αγαπάτε το ποδήλατο. Άρα, έχετε πολλούς λόγους να είστε χαρούμενοι και δεν το ξέρετε ή δεν σας το θυμίζει κάποιος αρκετά συχνά.

Γιατί όμως είμαστε εμείς εδώ; Για να σας το θυμίζουμε!

Μην ανησυχείτε για τίποτα λοιπόν, όσο έχετε το ποδήλατό σας – ή καλύτερα, τα ποδήλατά σας – κανείς δεν μπορεί να σας πειράξει!

Δείτε επίσης

Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ Porsche!

Γρήγορες και ουσιαστικές οι αλλαγές στην αγορά των e-Bikes Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κορυφαίων σπορ ...

Eurobike 2022

Eurobike: Μια νέα εποχή για το ποδήλατο!

Ποιο είναι το κοινό του ποδηλάτου; Το Eurobike 2022 ξεκίνησε και είναι αρκετά διαφορετικό από ...

H Αθήνα ζει στον ρυθμό του ποδηλάτου!

ΔΕΗ e Bike Festival και Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Όσοι μας διαβάζετε, ξέρετε πως έχουμε μια ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest