Home | Αρχική | Την Παρασκευή 23 Απριλίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών Ρόδου
Από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ. Μανίκαρος, Χατζηιωάννου, Δρίβας, Κούντρας

Την Παρασκευή 23 Απριλίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών Ρόδου

Οι τελικές… ορθοπεταλιές για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου

 

Αθλητές και οργανωτική επιτροπή δίνουν τις τελευταίες… ορθοπεταλιές για την έναρξη της μεγάλης αθλοτουριστικής εκδήλωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου, «UCI Gran Fondo Rhodes Tour», που ξεκινά αύριο Παρασκευή 22 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Απριλίου υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτή το σωματείο «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

Μεγάλοι άσοι του πεντάλ, που στο παρελθόν έχουν διαπρέψει, θα δώσουν το «παρών» στην ποδηλατική φιέστα του «σμαραγδένιου» νησιού, η οποία έχει ετοιμαστεί με μεγάλο μεράκι από τους ανθρώπους του αθλήματος.

Έχουν επιλεγεί οι καλύτερες διαδρομές ούτως ώστε οι προερχόμενοι από 24 χώρες 200 αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν να τις απολαύσουν και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί των Ιπποτών.

Μέσα στις πολυάριθμες συμμετοχές στο ρυθμό των πεντάλ θα βρεθούν και αξιόλογοι Έλληνες άσσοι του παρελθόντος, που γνωρίζουν ακόμη επιτυχίες μετέχοντας σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τη συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη Θανάση Μπαράκα, ο οποίος θα αγωνιστεί μαζί με τον αδερφό του, Μιχάλη, με διπλό ποδήλατο, του Νίκου Μούνδρου, ο οποίος θα πάρει μέρος με ειδικό αμαξίδιο, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι και η παρουσία του βετεράνου πρωταθλητή της ποδηλασίας, Παντελή Μανίκαρου (63 ετών), που προπονήθηκε εντατικά για να μετάσχει σε ένα σπουδαίο ποδηλατικό γεγονός, που γίνεται στη γενέτειρά του.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου:

Στη μεγάλη διοργάνωση της Ρόδου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο «Grand Hotel», ο διευθυντής του αγώνα Γιώργος Λεβεντάκης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Ρόδου, Τέρης Χατζηϊωάννου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ρόδου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα Ζώης Δρίβας.

Γιώργος Λεβεντάκης, Διευθυντής της διοργάνωσης.
Γιώργος Λεβεντάκης, Διευθυντής της διοργάνωσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ«Είναι ο μοναδικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που γίνεται σε στυλ γύρου, κάτι που αρέσει πολύ στην UCI (σ.σ. διεθνής Ένωση Ποδηλασίας). Έχουμε σχεδιάσει πολύ καλά τις διαδρομές και οι εθελοντές θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στην πραγματοποίηση του σκοπού μας. Είμαι πολύ υποχρεωμένος σε αρκετούς ανθρώπους στο νησί και περισσότερο σε εκείνους της Περιφέρειας και του Δήμου. 

Η συμμετοχή είναι μεγάλη, Θα πάρουν μέρος στο χρονόμετρο 143 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, στον αγώνα αντοχής του Σαββάτου θα μετάσχουν 160 και την Κυριακή αναμένεται να αγωνιστούν 185 αθλητές και αθλήτριες. Να σημειώσουμε ότι στο σύνολο των τριών ημερών θα μετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες. Τον επόμενο χρόνο ο αγώνας θα γίνει 21 έως 23 Απριλίου και δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμη σε ποια πόλη της Ελλάδας, αλλά η Ρόδος έχει τον πρώτο λόγο και γι’ αυτό θα μιλήσουμε με την κ. Παπαβασιλείου τον Μάιο».

Κυρία Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχις Τουρισμού Ν. Αιγαίου
Κυρία Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχις Τουρισμού Ν. Αιγαίου

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Είμαι πολύ συγκινημένη που η UCI έφερε τη διοργάνωση στη Ρόδο. Θέλουμε να αναδείξουμε το νησί μας, διοργανώνοντας τόσο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. 

Ευχαριστώ τον κ. Λεβεντάκη για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρόδο. Η προβολή για εμάς είναι πολύ μεγάλη μέσω αυτής της εκδήλωσης. Πιστεύουμε πως θα γίνει θεσμός, έχοντας ως στόχο να γνωρίσει όλος ο κόσμος τη Ρόδο και να προβάλλουμε ταυτόχρονα την Περιφέρειά 

Κ. Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού Ρόδου
Κ. Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου

ΤΕΡΗΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ: «Ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή τους. Η Ρόδος είναι υποχρεωμένη να επιτυγχάνει λόγω υποδομής και νοοτροπίας. Η ποδηλασία προωθεί τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. Η πολύ καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας μπορεί να καταστήσει δυνατή για τη Ρόδο τη διοργάνωση των τελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  Ποδηλασίας ερασιτεχνών της UCI τα επόμενα χρόνια».

Κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου
Κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου

ΜΑΡΙΖΑ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ: «Χαιρόμαστε γιατί η Ρόδος μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ποδηλασία. Όλοι μαζί στηρίζουμε αυτά τα γεγονότα και μέσα από τη συμμετοχή , την προβολή και τον εναλλακτικό τουρισμό θα κάνουμε το νησί μας ακόμη πιο γνωστό. Η Ρόδος έχει ιστορία στο άθλημα λόγω ποδηλατοδρομίου και στοχεύουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά».

Ζώης Δρίβας, Operations Manager
Ζώης Δρίβας, Operations Manager

ΖΩΗΣ ΔΡΙΒΑΣ: «Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός είναι τρεις έννοιες συνδεδεμένες. Είμαστε όλοι έτοιμοι και πιστεύω ότι η διοργάνωση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για τη βοήθειά τους, όπως επίσης και τις εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν ενεργά».  

Ευχαριστίες στις εθελοντικές ομάδες

Η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ευχαριστεί τις εθελοντικές ομάδες «Σαμαρείτες», «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», «ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου (διασώστες)», «Ραδιοερασιτέχνες Δωδεκανήσου» και «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» για τη σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της σπουδαίας αυτής αθλοτουριστικής διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του «UCI Gran Fondo Roads Tour», που θα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό των αγώνων, το δημαρχείο Ρόδου έχει ως εξής:

–          Παρασκευή 22 Απριλίου, 15:00, αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 20 χλμ

–          Σάββατο 23 Απριλίου, 14:00, αγώνας αντοχής απόστασης 95 χλμ

–          Κυριακή 24 Απριλίου, 09:00, αγώνας αντοχής απόστασης 113 χλμ

–          Κυριακή 24 Απριλίου, 09:00, αγώνας αντοχής experience 65 χλμ. 

Οι κατηγορίες στις οποίες θα χωριστούν ηλικιακά οι αθλητές και οι αθλήτριες και μέσω των οποίων θα κριθεί και η πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ (το 25% των πρώτων από κάθε ηλικιακή κατηγορία θα πάρει την πρόκριση) είναι οι εξής: 19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-63, 65+. 

Στον αγώνα δρόμου αντοχής experience 65 χλμ οι ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες θα χωριστούν ηλικιακά σε ό,τι αφορά στην τελική τους κατάταξη ως εξής: 16-29, 30-39, 40-49, 59-59, 60+.

Οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το MBike είναι χορηγός επικοινωνίας του αγώνα.

Photo Credits: Erika Anatoli

Δείτε επίσης

Για προπόνηση στα βουνά του Taiwan KOM

Στην χώρα του ποδηλάτου, με ποδήλατο Μπορεί να βρεθείς στην Ταΐβάν για ρόλερς αλλά αυτό ...

ΚΟΚ και ποδήλατο

Earth Dialogues: Πόλεις χωρίς αυτοκίνητο

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο Κ44, στο πλαίσιο των Earth Dialoges που διοργανώνει η ...

Ανάκληση Scott Speedster 2022

Ανάκληση Scott Speedster 2022 H Scott ανακοινώνει ανάκληση μοντέλων Speedster Road και Gravel, μοντέλων 2022 ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest