Home | ΑΓΟΡΑ | ROAD | Νέο χρoνομετρικό κράνος από την GIRO

Νέο χρoνομετρικό κράνος από την GIRO

Πιο «aero» από ποτέ!

Το απόλυτο χρονομετρικό κράνος – από τους κορυφαίους του είδους – γι’ αυτούς που δεν συμβιβάζονται.

Κακά τα ψέματα… η αμερικανική εταιρεία GIRO ήταν, είναι και θα είναι ηγέτης και πρωτοπόρος μεταξύ των εταιρειών που κατασκευάζουν ποδηλατικά κράνη. Μετά την δημιουργία του Synthe, του πιο εξελιγμένου κράνους για χρήση road, έρχεται το απόλυτο χρονομετρικό κράνος Aerohead Ultimate MIPS για να επαληθεύσει του λόγου το αληθές. Ναι, σωστά μαντέψατε! Είναι το ίδιο κράνος με αυτό που φορούσε ο Rohan Dennis (BMC Racing) όταν κατέγραψε στον πρόλογο του Tour de France 2015 το πιο γρήγορο χρονόμετρο στην ιστορία της διοργάνωσης με μέση ωριαία ταχύτητα 55.44 χιλιόμετρα την ώρα!

giro-aerohead-aero-bicycle-helmet-with-integrated-visor04Σύμφωνα με τις μετρήσεις των μηχανικών της GIRO – και αποδεδειγμένα στα »parcours» – το Aerohead Ultimate MIPS διαθέτει το πιο γρήγορο σχήμα που έχουν ποτέ δοκιμάσει. Χρησιμοποιώντας για τις σχετικές μετρήσεις την μέθοδο Wing Average Drag, που υπολογίζει τις τιμές του αεροδυναμικού drag στις πιο κοινές γωνιές yaw και χρησιμοποιείται από τις περισσότερες εταιρείες σαν η πιο αξιόπιστη πρόβλεψη της απόδοσης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, το Aerohead Ultimate MIPS είναι 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από το προγενέστερο μοντέλο Selector – σε ένα χρονόμετρο 40 χιλιομέτρων με 400 watts μέση δύναμη.

Giro_H_AeroheadUltimateMIPS_MatteBlack_3

Εκτός της αεροδυναμικής απόδοσης, η GIRO έχει φροντίσει και για την ασφάλεια εφαρμόζοντας στο Aerohead Ultimate το σύστημα προστασίας MIPS (Multi-directional Impact Protection System).

Το εξωτερικό περίβλημα του κράνους κατασκευάζεται από υλικό TeXtreme carbon fiber που επιτρέπει στους σχεδιαστές να μειώσουν την μετωπική επιφάνεια σε ποσοστό 2%, ενώ διαθέτει και δυο ειδικά σχεδιασμένους φακούς Zeiss (σε αποχρώσεις clear και smoke) που εναρμονίζονται απόλυτα με την αεροδυναμική σχεδίαση. Για την σταθερή και άνετη εφαρμογή φροντίζει το ρυθμιζόμενο σύστημα Roc Loc Air (που συναντάμε στα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας), ενώ στο εσωτερικό του κράνους υπάρχουν αντιμικροβιακά μαξιλαράκια, ικανά να απορροφήσουν 10 φορές το βάρος τους σε ιδρώτα.

Μαζί με την έκδοση Ultimate, η GIRO προσφέρει και μια πιο οικονομική έκδοση του Aerohead, με εξωτερικό πολυανθρακικό περίβλημα και τέσσερις εισαγωγές αέρα για καλύτερο εξαερισμό με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τις θερμοδυναμικές μετρήσεις της εταιρείας – να είναι 10% πιο δροσερό από το Ultimate.

Το βάρος και των δύο εκδόσεων ανέρχεται στα 450γρ. Η τιμή τους δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ως προς τις χρωματικές επιλογές, το Aerohead Ultimate MIPS είναι διαθέσιμο σε MATTE WHITΕ/SILVER και MATTE BLACK/WHITE και το Aerohead MIPS σε BLACK/TITANIUM, WHITE/SILVER, BLACK/VERMILLION και WHITE/TURQUOISE/VERMILLION.
Περισσότερες πληροφορίες: www.giro.com
Aντιπρόσωπος: www.bikesworld.gr

Δείτε επίσης

Thibaut Pinot

Η γαλλική σημαία κυματίζει ξανά στο ιστορικό Tourmalet

O Thibaut Pinot νικητής του 14ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας Το τρίτο του ετάπ κερδίζει ...

Alaphilippe

Ο Julian Alaphilippe κάνει και πάλι τους Γάλλους περήφανους

Εκπληκτική παρουσία και φέτος από τον Julian Alaphilippe Ο πρώτος γάλλος εδώ και τρεις δεκαετίες ...

Julian Alaphilippe

O Julian Alaphilippe κυρίαρχος της ατομικής χρονομέτρησης στο 13ο ετάπ

O Julian Alaphilippe γιόρτασε τα 100 χρόνια της κίτρινης φανέλας με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας ...

Αφήστε μια απάντηση

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Pin It on Pinterest