Home | Αρχική | Μπάρες βρώμης με μέλι και κουβερτούρα

Μπάρες βρώμης με μέλι και κουβερτούρα

Έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια η παρασκευή διάφορων σνακ για την προπόνηση!

Το ομολογώ, αυτό που μου αρέσει είναι η δημιουργικότητα και η ικανοποίηση της διαδικασίας »εφεύρεσης» της τέλειας συνταγής για μπάρες!

Το σαββατόβραδο λοιπόν, πριν από τη μεγάλη προπόνηση της Κυριακής, άνοιξα τις συνταγές στο nutrinews.gr και με υλικά που είχαμε στην κουζίνα, κάναμε μια ωραιότατη μίξη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!

bars2

Τι υλικά χρησιμοποιήσαμε; Όπως πάντα νιφάδες βρώμης, μέλι θυμαρίσιο, σταφίδες, αμύγδαλα, σοκολάτα κουβερτούρα, γκότζι και ξύσμα πορτοκαλιού για συμπλήρωμα!

Μια τυπική διαθρεπτική ανάλυση ανά 100g προϊόντος, δίνει κατά προσέγγιση υδατάνθρακες 60g, πρωτεΐνη 7g και λιπαρά 10g αποδίδοντας 360kcal. Μία σωστή μερίδα είναι η ποσότητα των 60g.

Ορίστε λοιπόν η συνταγή, για εξαίσιες μπάρες βρώμης με μέλι και σοκολάτα.

Υλικά

  • Βρώμη νιφάδες 6 μέρη (300g)
  • Μέλι 6 μέρη (300g)
  • Κουβερτούρα 1 μέρος (50g)
  • Αμύγδαλα ψημένα 3 μέρη (150g)
  • Σταφίδα ξανθή 1 μέρος (50g)
  • Σταφίδα κορινθιακή 1 μέρος (50g)
  • Γκότζι, λίγα (10g)
  • Πορτοκάλι 1, χυμός και ξύσμα
  • Κανέλα, 1 μασούρι και ξύσμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μέλι με ένα μασουράκι κανέλας
  2. Αφαιρούμε το μασουράκι και προσθέτουμε τις σταφίδες και έπειτα τη σοκολάτα
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα γκότζι
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη βρώμη
  5. Συνεχίζοντας να ανακατεύομε, προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και λίγη κανέλα σκόνη
  6. Αφήνουμε λίγο τη βρώμη να σφουγγίσει τα υγρά και το μίγμα να ομογενοποιηθεί
  7. Σε ταψάκι, απλώνουμε μία λαδόκολλα. Οι διαστάσεις του ταψιού θα εξαρτηθούν από το πάχος που θέλουμε τις μπάρες.
  8. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα φροντίζουμε να στρωθεί ομοιόμορφα
  9. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ στους 150 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

* Να σημειωθεί, πως η επιτυχία της μπάρας κρίθηκε στο γεγονός πως κατά την προπόνηση έμεινε αναλλοίωτη σε υφή, γεγονός που μας εξυπηρέτησε βεβαίως!

* Την επόμενη φορά, θα δοκιμάσουμε με cranberries και αλατισμένους ξηρούς καρπούς.

Δείτε επίσης

IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία ...

Elastic interface

Elastic Interface: Όταν το πάθος για την ποδηλασία οδηγεί στην καινοτομία

Pad για γάντια ποδηλάτου από την Elastic Interface Η Elastic Interface χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό “The ...

Historica: Όλη η ιστορία του ποδηλάτου, στη Ρόδο

Από τις 6 ως τις 9 Οκτωβρίου, η καρδιά του ιστορικού ποδηλάτου χτυπά στη Ρόδο, ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest