Home | ΝΕΑ | ΚΟΣΜΟΣ | Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για το ποδήλατο στο Λονδίνο

Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για το ποδήλατο στο Λονδίνο

Το Λονδίνο δημιούργησε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για το ποδήλατο στον κόσμο

Τη μεγαλύτερη βάση ποδηλατικών δεδομένων έφτιαξε η εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου (TfL), για τη βελτίωση των υποδομών για το ποδήλατο στο Λονδίνο

Το υπουργείο μεταφορών έχει εξετάσει κάθε δρόμο, σε 33 δήμους, για να καταφέρει να συλλέξει πληροφορίες, σε μια έκταση πάνω από 1595 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στην έρευνα που διεξήχθη φάνηκε, ότι πολλοί ποδηλάτες αισθάνονται άβολα πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους, αφού δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν, ειδικά όταν προσπαθούν να βρουν τον ποδηλατόδρομο που τους εξυπηρετεί ή ένα συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης.

«Βρήκαμε ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια όταν ποδηλατούν κι ένα από αυτά είναι η έλλειψη της πληροφόρησης σχετικά με τις διαδρομές που είναι κατάλληλες για τον καθένα», δήλωσε ο Andy Summers, υπεύθυνος σχεδιασμού της TfL.

«Δεν είχαμε ποτέ διαθέσιμες πληροφορίες για το Λονδίνο, γιατί ποτέ δεν γνωρίζαμε τι υπάρχει εκτός από τα δικά μας δεδομένα που προέρχονται από το δικό μας δίκτυο ποδηλάτου».

Η ενημερωμένη έκδοση του Journey Planner της TfL δείχνει πια στους  χρήστες που χρησιμοποιούν την ειδική του εφαρμογή για ποδήλατα, ότι μπορούν πλέον να βρουν το κοντινότερο και πιο βολικό μέρος για να σταθμεύσουν.

Ο δήμαρχος, Sadiq Khan, θέλει το 80% των μετακινήσεων στην πόλη να πραγματοποιείται με το ποδήλατο, το περπάτημα και τις δημόσιες συγκοινωνίες έως το 2041.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τις μεταφορές, έχει ως στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των ποδηλατικών διαδρομών στο Λονδίνο έως το 2024.

Ο Simon Munk, υποστηρικτής της εκστρατείας του London Cycling Campaign δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που μας προσφέρει αυτή η βάση δεδομένων καθώς θα επιτρέψει και στους υπόλοιπους δημιουργούς αντίστοιχων εφαρμογών, να προσαρμόσουν τους αλγορίθμους τους ώστε να παρέχουν ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή της ιδανικής διαδρομής στην πόλη».

Η βάση δεδομένων περιέχει τις εξής πληροφορίες:

– Ποδηλατόδρομοι και μονοπάτια – συμπεριλαμβανομένων και των διαχωρισμένων με απλή διαγράμμιση λωρίδων
– Πάρκινγκ ποδηλάτου, συμπεριλαμβανομένων και του τύπου και της χωρητικότητας
– Σηματοδοτημένες διασταυρώσεις για τα ποδήλατα
– Διαδρομές με περιορισμένη προσβασιμότητα για τα αυτοκίνητα
– Περιοχές με μειωμένη κίνηση ακόμα και στα προάστια του Λονδίνου
– «Έξυπνες» στάσεις για τους ποδηλάτες
– Σήματα  προειδοποιήσεων στις διακλαδώσεις
– Σηματοδότηση στους ποδηλατόδρομους καθώς και σηματοδότηση ανίχνευσης για τους δρόμους
– Σημεία περιορισμένης πρόσβασης, όπου οι ποδηλατόδρομοι διακόπτονται και οι ποδηλάτες θα πρέπει να κατεβαίνουν από τα ποδήλατά τους, όπως χώροι πράσινου ή κάποια σημεία σε πάρκα

Δείτε επίσης

Το ΔΕΗ e-bike Festival ταξιδεύει στην Κω

ΔΕΗ e-Bike Festival Το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, έρχεται στο νησί του ...

Enduro MTB Poikillers

Η Ελληνική Ομοσπονδία  Ποδηλασίας και ο Π.Δ.Σ. Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης συνδιοργανώνουν δύο αγώνες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro MTB και τον τελικό αγώνα κυπέλλου «Enduro Greek Series».

dei e bike festival

Στο δρόμο για τη Λάρισα το ΔΕΗ e-bike Festival

Λάρισα, 27-28 Νοεμβρίου 2021 Η πόλη της Λάρισας, υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ, αποκλειστικά για ηλεκτρικά ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest