Home | Αρχική | Cycle Friendly Employer (CFE) ή επί το ελληνικότερον, Φιλική προς το Ποδήλατο Επιχείρηση

Cycle Friendly Employer (CFE) ή επί το ελληνικότερον, Φιλική προς το Ποδήλατο Επιχείρηση

Cycle Friendly Employer (CFE): Μια Ευρωπαϊκή πιστοποίηση τώρα και στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση Cycle Friendly Employer ήρθε και στην Ελλάδα και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις αλλά και τους οργανισμούς να βάλουν περισσότερο το ποδήλατο στη ζωή τους

Ήρθε επιτέλους και στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό σήμα Cycle Friendly Employer, με στόχο να υποστηρίξει επιχειρήσεις και οργανισμούς στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις συνθήκες προς τους εργαζομένους που χρησιμοποιούν το ποδήλατο προς και από τον τόπο εργασίας τους. Επίσης να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν στη συνείδηση των εργαζομένων τους την ιδέα της μετακίνησης με το ποδήλατο αλλά και της ήπιας άσκησης.

Κάποιοι ίσως να γνώριζαν την ύπαρξη της πιστοποίησης αυτής στο εξωτερικό, αφού ήδη εφαρμόζεται σε περισσότερες από 15 χώρες στην Ευρώπη, εδώ και μια πενταετία περίπου αλλά για τους περισσότερους στην Ελλάδα είναι ακόμη σχετικά άγνωστο.

Cycle Friendly Employer (CFE)

Εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, αν υπάρχουν τόσοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν ποδήλατο για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους , ώστε να αξίζει τον κόπο μια τέτοια πιστοποίηση. Εδώ, ακριβώς, είναι το θέμα! Μια τέτοια πιστοποίηση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι να πηγαινοέρθουν στη δουλειά με το ποδήλατο. 

Και όχι μόνο αυτοί… Αν ανοίξει ο «δρόμος» προς την κατεύθυνση αυτή, θα μπουν κι οι εργοδότες κάποιων επιχειρήσεων στο τριπάκι να πάρουν κι αυτοί το ποδήλατο για να πάνε στη δουλειά!

Φαντάζεστε να πηγαίνετε παρέα με τον προϊστάμενό σας στη δουλειά; Να μιλάτε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως π.χ., πώς θα καταφέρω να ξεγλυστρήσω το ΣΚ για 2 ώρες ποδηλατάκι και να μην έχω γκρίνια από το σπίτι…

Και όχι μόνο αυτοί… Αλλά και οι πελάτες των επιχειρήσεων, θα βρουν πρόσφορο έδαφος να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για τα ψώνια ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, αν ξέρουν πως θα βρουν ασφαλή και άνετο χώρο να παρκάρουν το προσφιλές τους όχημα, το ποδηλατάκι τους, σε απόσταση αναπνοής από τον προορισμό τους, στον οποίο θα έχουν φτάσει με μηδαμινές καθυστερήσεις. 

Και όχι μόνο αυτό… Αλλά και οι εργοδότες θα δουν διαφορά στην πρόοδο της επιχείρησής τους που θα ωφεληθεί πολλαπλά:

Σωστή διαχείριση χρόνου, καθώς οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν ποδήλατο για τη δουλειά μετακινούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Εργαζόμενοι υγιείς και παραγωγικοί, καθώς ο αριθμός των ημερών ασθενείας εργαζομένων που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να μετακινηθούν προς και από τη δουλειά τους είναι κατά 1/3 χαμηλότερος από εκείνων που δεν ποδηλατούν. Και λιγότερες ημέρες ασθενείας σημαίνει μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Επιπλέον, οι ποδηλάτες εκτονώνουν την πίεση της καθημερινότητας στη διαδρομή προς και από τη δουλειά τους και χαρούμενοι εργαζόμενοι σημαίνει φιλικότερη συμπεριφορά στις κάθε είδους σχέσεις τους.

Cycle Friendly Employer (CFE)

Χαμηλότερα κόστη υποδομών και μετακίνησης. Η στάθμευση ποδηλάτων απαιτεί λιγότερο χώρο από ότι των αυτοκινήτων, καθώς στη θέση στάθμευσης ενός αυτοκινήτου (περίπου 12 τετ. μέτρα) χωρούν να σταθμεύσουν 7 ποδήλατα, άρα η επιχείρηση έχει ανάγκη από μικρότερες υποδομές στάθμευσης. Παράλληλα, όσο περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν ποδήλατο, τόσο λιγότερα είναι τα κόστη σε βενζίνη που ίσως θα έπρεπε να καλύψει η επιχείρηση.

Τελευταίο και πιο σημαντικό όλων, η απόκτηση της πιστοποίησης και του σήματος CFE αποδεικνύει εμπράκτως πως η επιχείρησή σας είναι πρωτοπόρα σε τομείς που αφορούν την βιωσιμότητα του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή καθώς τολμά να προχωρήσει σε αλλαγές και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, όχι κατά μόνας, αλλά μαζί με μια ολοένα αυξανόμενη ομάδα επιχειρήσεων και οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, μιας «οικογένειας» μέσα από την οποία η κάθε επιχείρηση γίνεται ευρέως γνωστή με στόχο ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. 

Την πιστοποίηση CFE – Cycle Friendly Employer – μπορεί να αποκτήσει κάθε είδους και μεγέθους επιχείρηση, MKO, ίδρυμα, οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας που απασχολεί εργαζομένους, ανεξαρτήτως αριθμού. Το πρόγραμμα “Cycle Friendly Employer” αφορά όλους και στη διαδικασία της πιστοποίησης λαμβάνει υπόψη τα μεγέθη, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης ή οργανισμού.

Πώς μπορείτε να γίνετε Cycle Friendly Employer;

Σε συνεργασία με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης CFE στην Ελλάδα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα 3 στάδια αξιολόγησης για την απόκτηση της πιστοποίησης και του ειδικού σήματος CFE – Cycle Friendly Employer για τρία χρόνια.

Στην Ελλάδα, η πιστοποίηση πραγματοποιείται από έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες του MBike και του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”. Με τεχνογνωσία 20 ετών στο ποδήλατο, το MBike συνεργάζεται με τον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, επίσημο μέλος της European Cyclists Federation για την Ελλάδα, και αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης “Cycle Friendly Employer” για την Ελλάδα.

Εργαζόμενοι, αν οι επιχειρήσεις όπου απασχολείστε δεν έχουν ενημερωθεί για τις δυνατότητες που προσφέρει η πιστοποίηση CFE, και

Εργοδότες, αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σας δεν γνωρίζουν τα οφέλη που προκύπτουν από την πιστοποίηση της επιχείρησής σας, 

Οδηγείστε τους για πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

Επικοινωνήστε στο email: cfe-certification@bicyclefriendly.gr

Δείτε επίσης

IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο αγώνας IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino θα διεξαχθεί στη Μεσσηνία ...

Elastic interface

Elastic Interface: Όταν το πάθος για την ποδηλασία οδηγεί στην καινοτομία

Pad για γάντια ποδηλάτου από την Elastic Interface Η Elastic Interface χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό “The ...

Historica: Όλη η ιστορία του ποδηλάτου, στη Ρόδο

Από τις 6 ως τις 9 Οκτωβρίου, η καρδιά του ιστορικού ποδηλάτου χτυπά στη Ρόδο, ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest