Home | Αρχική | Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική Ποδηλασία
Φωτό: Πέτρος Γκότσης
Φωτό: Πέτρος Γκότσης

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική Ποδηλασία

Εκλογές τώρα ζητούν 22 ποδηλατικά σωματεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε όλοι μάρτυρες της θλιβερής πορείας της αγωνιστικής ποδηλασίας στη χώρα μας.

Φωτογραφία: Πέτρος Γκότσης

Οι λόγοι πολλοί και οι περισσότεροι γνωστοί και, κατά την άποψή μας, έχουν να κάνουν με την πλήρη αδιαφορία της διοίκησης της ΕΟΠ για το ίδιο το άθλημα και την ανάλωσή της σε απλή πολιτική.

Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για την αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα που πλέον υπάρχει ακόμη μόνο χάρη στους λίγους εκείνους αθλητές που καταφέρνουν να δουλέψουν μόνοι τους και χάρη σε ελάχιστους ιδιώτες που επενδύουν χρόνο και χρήμα στο «μεράκι τους» και προσπαθούν, μέσα από την αγάπη τους για το ποδήλατο να δουλέψουν, προσπαθώντας να αποφεύγουν – όσο γίνεται – τις επαφές με την επίσημη Ομοσπονδία.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση φαίνεται πως έφτασε στο απροχώρητο και αποτέλεσμα του τέλματος αυτού είναι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα 22 Ποδηλατικά Σωματεία (22 από τα 43 επίσημα Ποδηλατικά Σωματεία), με την υπογραφή του κ. Σάββα Τσοπούρουγλου και στο οποίο περιγράφεται η επιτακτική ανάγκη – όπως καθορίζεται και από τις νομικές διαδικασίες – να προχωρήσει η διοίκηση της ΕΟΠ σε εκλογές.

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου, που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, ήρθε και η δήλωση ενός από τα πλέον σεβαστά πρόσωπα της Ελληνικής Ποδηλασίας, του κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου, του οποίου την 35ετή πορεία στον ποδηλατικό χώρο και το έργο του δε νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί.

Ο κύριος Βασίλης Διαμαντόπουλος λοιπόν, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη στιγμή, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των σωματείων που αγωνίζονται για να αλλάξει η κατάσταση και να δοθεί μια νέα ευκαιρία στην ποδηλασία στη χώρα μας.

Σε αναμονή των εξελίξεων λοιπόν!

 

Το Δελτίο Τύπου των 22 Σωματείων, όπως το υπογράφει ο Σάββας Τσοπούρογλου, Επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΞΑΝΑ”:

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

«Την Παρασκευή (13-11-2015) κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας   οι πρώτες έγγραφες-αιτήσεις Σωματείων-Μελών με τις οποίες τέθηκε  θέμα  διενέργειας εκλογών. Συγκεκριμένα  22 εκ των 43 με δικαίωμα ψήφου ποδηλατικά σωματεία, κάλεσαν την διοίκηση Τερζή να προχωρήσει σε ορισμό Γενικής Συνέλευσης προκειμένου το Σώμα να αποφανθεί αν επιθυμεί την συνέχιση της διαχειριστικής, άτολμης, μεροληπτικής και αδιαφανούς πολιτικής  που εφαρμόζει η υπάρχουσα Διοίκηση ή την αλλαγή πορείας και φιλοσοφίας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ισονομία όπως χαρακτηριστικά απαιτεί πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των σωματείων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοπόρων και ιστορικότερων  του αθλήματος, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες, ύστερα από την διαπίστωση ότι στη Γενική Συνέλευση της 31ης Οκτωβρίου 2015 δεν κατέστη δυνατή η υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από την πλειοψηφία των Σωματείων -Μελών της , ενώ επιπροσθέτως στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της 6ης Νοεμβρίου 2015  υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Γενικός και Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.κ. Λιατσής και Σπανόπουλος αντίστοιχα, επικαλούμενοι προβλήματα δυσλειτουργίας ακόμη και μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών και ειδικότερα του Γενικού Γραμματέα από παράγοντα  που διαμένει στην περιφέρεια (Κρήτη), κατά πολλούς θεωρήθηκε εμπαιγμός και άλλη μια  κίνηση τακτικής του υπό αμφισβήτηση Προέδρου, που κάθε άλλο παρά εξομάλυνε τις αντιδράσεις.

Τον λόγο τώρα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υποχρεούται σε σύγκληση Γενικής Συνέλευσης το αργότερο εντός 20 ημερών από την κατάθεση των αιτημάτων.

Εξελίξεις αναμένονται λοιπόν στον ποδηλατικό χώρο, και μάλιστα σε  κρίσιμη χρονικά στιγμή, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και διανύουμε Ολυμπιακή χρονιά, γεγονός που απαιτεί άμεσες ενέργειες  ώστε να αποφευχθεί η παρεμπόδιση του προγράμματος των Διεθνών μας που είτε έχουν ήδη προκριθεί (Βολικάκης-Πίστα) είτε διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις την πρόκρισή τους στην Ολυμπιάδα του Ρίο (Ταμουρίδης-Δρόμος και Ηλίας-Αντωνιάδης ΜΤΒ).»

 

 

Και η δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου:

«Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στα Διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με την άνεση της εσκεμμένης τριετούς αποχής μου από την κεντρική Διοίκηση και την εμπειρία της 35τους εμπλοκής μου στην ποδηλασία, θεωρώ ότι έφθασε η ώρα να συστρατευθούμε όλες οι υγιείς δυνάμεις του αθλήματος, προκειμένου να ανατάξουμε και να αποτελματώσουμε το άθλημά μας.

Εδώ που έχουμε φθάσει πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να υπερβάλλουμε εαυτόν, να παραμερίσουμε προσωπικές εμπάθειες και αντιπάθειες, να συμβιβάσουμε αντικρουόμενες τάσεις και να  ενώσουμε σε μια κοινή πορεία όλους τους ικανούς παράγοντες του αθλήματος.

Με γνώμονα λοιπόν αυτή την πεποίθηση, δηλώνω παρών στο προσκλητήριο και αποδεχόμενος την πρόταση των συναδέλφων μου, αναλαμβάνω την ουσιαστική ευθύνη να ηγηθώ στον υψηλό στόχο ανασυγκρότησης του αθλήματος. Οι στιγμές είναι κρίσιμες  και κανένας δεν περισσεύει σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια.

Πάτρα 17 Νοεμβρίου 2015, Βασίλης Διαμαντόπουλος»

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα 22 σωματεία που υπογράφουν την πρόταση μομφής:

  1. ΑΕΚ
  2. ΑΚΡΑΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ)
  3. ΑΤΛΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  4. ΒΕΛΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  5. ΑΣΓΗ ΔΟΞΑ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
  6. ΗΡΩΣ (ΑΘΗΝΑ)
  7. ΘΗΣΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
  8. ΚΡΟΝΟΣ-ΝΙΚΑΙΑΣ
  9. ΚΥΔΩΝ -ΧΑΝΙΩΝ
  10. ΛΑΡΙΣΑ
  11. ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ- (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  12. ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
  13. ΜΙΝΟΑΝ CAMP-(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
  14. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
  15. Π.Ο  ΠΑΤΡΩΝ
  16. ΠΕΛΟΤΟΝ- (ΑΘΗΝΑ)
  17. ΠΕΣΑ- (ΑΘΗΝΑ)
  18. ΠΗΝΕΙΟΣ- (ΛΑΡΙΣΑ)
  19. ΡΟΔΗΛΙΟΣ-(ΡΟΔΟΣ)
  20. ΤΑΛΩΣ-ΧΑΝΙΩΝ
  21. ΦΛΩΡΙΝΑ
  22. ΦΟΙΝΙΚΑΣ-(ΑΘΗΝΑ)

Δείτε επίσης

Vintage Bikes by Mario Volante στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Αγαπημένα, παλιά ποδήλατα Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την ιστορία του ποδηλάτου; Μα ...

O Tadej Pogacar νικητής της 103ης Volta a Catalunya

H 103η διοργάνωση της Volta Ciclista a Catalunya θα μείνει στην ιστορία ως η διοργάνωση ...

Chainless Pedaling System

Mετάδοση χωρίς αλυσίδα: η επόμενη μεγάλη αλλαγή στην αστική ποδηλασία!

Chainless Pedaling System Με αφορμή το γεγονός πως φέτος, το γαλλικό σύστημα PERS Chainless Pedaling ...

Αφήστε μια απάντηση

mbike.gr

Pin It on Pinterest