Home | Διάφορα | Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού
Δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού

Μαθαίνοντας από μικρός να οδηγώ υπεύθυνα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο» ανακοινώνει μία δράση με τίτλο Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου, για παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού.

Συχνά παραπονιόμαστε για «έλλειψη παιδείας», γκρινιάζουμε για την αδιαφορία απέναντι σε βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, την έλλειψη προσοχής στο δρόμο.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο», επίσημο μέλος της European Cyclists Federation για την Ελλάδα και Εθνικός Συντονιστής για το Εurovelo στη χώρα μας, υλοποιεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη δράση Δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου.

Πρόκειται για μία, σε αυτό το στάδιο, δράση επικοινωνίας, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και τους εκπαιδευτικούς, προτείνοντας μία λύση που θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο πρόβλημα της έλλειψης οδικής παιδείας που συναντούμε στις ελληνικές πόλεις.

Απευθύνεται σε παιδιά της 5ης και 6ης τάξης δημοτικού – δηλαδή παιδιά που διαβάζουν με άνεση, γνωρίζουν ποδήλατο και είναι ώριμα για να ξεκινήσουν τις πρώτες τους «εξερευνήσεις» στους δρόμους της γειτονιάς τους και τα ενημερώνει για θέματα όπως τα σήματα κυκλοφορίας του ΚΟΚ, οι βασικές αρχές οδήγησης ποδηλάτου στο δρόμο, τα αξεσουάρ και τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτουν, το πώς πρέπει να φροντίζουν για την καλή κατάσταση του ποδηλάτού τους, ενώ ολοκληρώνεται με πρακτική εξάσκηση σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, όπου τα παιδιά καλούνται να υλοποιήσουν μία σειρά από ασκήσεις.

Το πρόγραμμα, επισκέφθηκε ήδη και ο κ. Κίμωνας Λογοθέτης, Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας του Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την επέκταση και ανάπτυξη του προγράμματος, καθώς συνάδει με το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους αλλά και την εκπαίδευση των μελλοντικών οδηγών αυτοκινήτων από μικρή ηλικία.

Περισσότερα γι’ αυτό όμως, σύντομα.

 

Η πίσω όψη της Άδειας Οδήγησης ποδηλάτου και οι… κατηγορίες οχημάτων που καλύπτει.

 

Η δράση, υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το MBike, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του ΚΠΙΣΝ.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να αξιολογήσουμε τις αντιδράσεις κοινού και ενδιαφερομένων, προκειμένου να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση του εγχειρήματος.

Αν θέλετε να γνωρίσετε το πρόγραμμα Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου από κοντά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 ως τις 21:00 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00.

Δείτε επίσης

Καλή σχολική χρονιά με… Μy market και ποδήλατο!

Tα My market οραματίστηκαν, υλοποίησαν και με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να πρωτοπορούν με ...

Goulinas ΜΤΒ Race

Άνοιξαν οι εγγραφές για τους δύο αγώνες MTB «Goulinas ΜΤΒ Race» που θα διεξαχθούν στο ...

Διασυλλογικός αγώνας Mountain Bike

Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα Mountain Bike XCC Ο αγώνας είναι ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest