Home | ΔΟΚΙΜΕΣ | Αξεσουάρ | RAZ Pro: To πανέξυπνο πίσω φωτάκι

RAZ Pro: To πανέξυπνο πίσω φωτάκι

Το RAZ Pro είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα πίσω φωτάκι! Αντιλαμβάνεται τις συνθήκες του δρόμου, τα φρεναρίσματα, τις λακκούβες και κάνει την κάθε διαδρομή πιο ασφαλή!

Η Shanren είναι μια κινέζικη εταιρεία που μας εντυπωσίασε αρχικά με το εμπρόσθιο φως της, το ROVER. Κι αυτό διότι το ROVER είναι ένα από τα πιο ισχυρά φωτάκια που μπορεί να αποκτήσει κάποιος σε τιμή που ξαφνιάζει ευχάριστα.

Το RAZ PRO αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για οπίσθιο φως με χαρακτηριστικά που και πάλι ξαφνιάζουν τον ανταγωνισμό.

Το οπίσθιο φως είναι το πιο σημαντικό στο ποδήλατο – όχι μόνο επειδή το προβλέπει ο ΚΟΚ και το επιβάλει πριν την ανατολή του ηλίου και μετά τη δύση του – αλλά γιατί ουσιαστικά επιτρέπει στους άλλους χρήστες του δρόμου να σας βλέπουν από μακριά.
Και όσο πιο καλό είναι το φωτάκι, από τόσο πιο μακριά σας βλέπουν. Και το “καλό” εδώ συνίσταται στην γωνία θέασης και την ένταση προφανώς.

Η χρήση λοιπόν ενός ποιοτικού φως πίσω, νύχτα και μέρα, αυξάνει σημαντικά την ασφάλειά μας στο δρόμο και γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να επενδύσουμε σε αυτό.

 

 

RAZ Pro

Πιο “smart” δεν γίνεται

Το RAZ Pro είναι ένα φωτάκι που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ασφάλεια στο δρόμο. Βράδυ ή ημέρα, το RAZ Pro θα σας επιτρέψει να γίνετε ορατοί από αρκετή απόσταση χάρη στις λειτουργίες που ενσωματώνει.

Είναι εξοπλισμένο με 12 LED υψηλής απόδοσης που προσφέρουν θέαση σε γωνία έως και 270° και σε απόσταση έως και 1 χιλιόμετρο!
Διαθέτει 8 διαφορετικούς τρόπους λάμψης αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι λειτουργίες του:

  • προειδοποιεί όταν φρενάρετε απότομα,
  • προειδοποιεί τους πίσω ποδηλάτες όταν πέσετε σε λακκούβα ή σε κάποια ανωμαλία του οδοστρώματος και
  • συγχρονίζει αυτόματα με όλα τα RAZ Pro που χρησιμοποιούνται σε ένα γκρουπ ώστε να ανάβουν όλα αυτόματα όταν ένας από τους ποδηλάτες φρενάρει ή πέσει σε λακκούβα!

 

RAZ Pro

 

Είναι κάτι που το καθιστά ιδανική λύση για group rides, είτε πρόκειται για βόλτες, προπονήσεις ή ακόμα και νυχτερινές διαδρομές τύπου brevets.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως για τα παραπάνω δεν χρειάζεται καν να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή – ναι το RAZ Pro ελέγχεται και από την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone… είπαμε, είναι smart! – αλλά, εφόσον όλο το γκρουπ που τα χρησιμοποιεί τα χρησιμοποιεί έχοντας επιλέξει το ίδιο χρώμα για το φως (ναι, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις) και την ίδια λειτουργία αναλαμπής, όλα συγχρονίζονται αυτόματα σε δευτερόλεπτα!
Υπάρχουν δύο επιλογές συγχρονισμού: ελεύθερος και με κωδικό ειδικά για την ομάδα!

 

Πολλαπλές ειδοποιήσεις

 

Φρενάρισμα: Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας, αντιλαμβάνεται τις απότομες αλλαγές στην επιβράδυνση και το φωτάκι σας ανάβει αυτόματα για να ειδοποιήσει τα οχήματα που ακολουθούν πως φρενάρετε!

 

Προειδοποίηση λακκούβας ή ανωμαλίας εδάφους: Όταν βρίσκεστε σε γκρουπ, οι πίσω αναβάτες δεν έχουν πάντα καλή εικόνα του δρόμου. Το RAZ Pro γίνεται λευκό κάθε φορά που ένα ποδήλατο θα πέσει σε λακκούβα ή θα περάσει ένα σαμαράκι κι έτσι ειδοποιεί τους πίσω πως υπάρχει μία ανωμαλία στο οδόστρωμα.

 

Αναγνώριση φωτιστικών συνθηκών: Ενσωματωμένοι αισθητήρες με κατάλληλους αλγορίθμους αντιλαμβάνονται τα επίπεδα φωτισμού και ενεργοποιούν αυτόματα το φωτάκι όταν περνάτε από τούνελ ή μέρη όπου τα επίπεδα φωτισμού είναι χαμηλά!

 

Εύκολη τοποθέτηση

Το RAZ Pro μπορεί να τοποθετηθεί στο παλουκόσελο, στην σέλα ή ακόμα και στο κράνος – αναλόγως με το ποιο σημείο θεωρείτε εσείς ιδανικό. Ή και να συνδυαστούν δύο RAZ Pro, ένα στο πίσω μέρος του κράνους κι ένα στη σέλα για καλύτερη θέαση (περιττό να πούμε ότι τα δύο φωτάκια συγχρονίζονται μεταξύ τους και αναβοσβήνουν ταυτόχρονα).

Η φόρτισή του γίνεται με μαγνητικό καλώδιο που τοποθετείται σε οποιοδήποτε USB και ο χρόνος πλήρους επαναφόρτισης δεν ξεπερνά τις 2 ώρες. Πλήρης επαναφόρτιση σημαίνει πως το RAZ Pro μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για περισσότερες από 24 ώρες στην λειτουργία γρήγορου flash και πάνω από 48 ώρες στη λειτουργία αργού flash.

Η συσκευή είναι αδιάβροχη κατά πρωτόκολλο IP68.

Μπορείτε να το παραγγείλετε σήμερα κιόλας, εδώ!

 

RAZ Pro

Δείτε επίσης

Shimano 105

Νέα Shimano 105: 12 ταχύτητες, μηχανική, μόνο με δισκόφρενα

H ολοκαίνουργια Shimano 105 είναι εδώ! Μια ανάσα ανακούφισης για τους φίλους των μηχανικών σειρών ...

Vuelta a Espana

O Roglic κερδίζει τον Evenepoel στο σπριντ του 8ου ετάπ της Vuelta

Vuelta a Espana Ο Primoz Roglic αποδείχτηκε δυνατότερος στο τελικό σπριντ που έκρινε τον νικητή ...

Restrap

Restrap Travel Range και… Καλό ταξίδι!

Χειροποίητες, βρετανικές τσάντες από την Restrap Υπάρχουν φορές που το ταξίδι απαιτεί ευελιξία, δεν «σηκώνει» ...

mbike.gr

Pin It on Pinterest